ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Na výročie 17. novembra Námestie SNP našlo rečníkov už popoludní. Bez rúšok, koncepcie a pochopiteľnej pointy

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Bratislava / Na výročie  17. novembra si protestujúci „podelili“ miesta záujmu. Pred Úradom Vlády SR, prezidentským palácom a Národnou radou sa odprezentovali skôr militantnejší a radikálnejší podporovatelia Kotlebu, Harabina, Fica a tiež futbaloví chuligáni a krajne pravicoví extrémisti. Na tradičnom Námestí SNP sa už krátko popoludní  stretli hlavne bežní odporcovia premiéra Igora Matoviča a opatrení prijatých proti šíreniu koronavírusu.

V čase, kedy všetky okolité krajiny výrazne pritvrdzujú v opatreniach snažiac sa šírenie vírusu obmedziť v maximálnej možnej miere, asi dvesto prítomných ľudí na nepovolenom zhromaždení si uľavilo nielen slovne, ale aj nepoužívaním rúšok, keď už zhromaždenie vynechať nedokázali.

Na účet premiéra a vlády padali urážky, obvinenia, nie však návrhy, ako kritický stav v spoločnosti zodpovedne odvrátiť.

Počúvajúc vyjadrenia niektorých ľudí môže menej vnímavý jedinec nadobudnúť dojem, že krajine netreba epidemiológov, virológov, lekárov a iných odborníkov, stačí len vnímať pokriky ľudí z ulice.

Na druhej strane je vidieť, že väčšina bežných ľudí ani tak neprotestuje proti samotnému premiérovi a opatreniam, ale následkom, ktoré na ich životy vyvolávajú. Mnohokrát výrazné zníženie príjmu, problémy s platením hypoték a ďalších záväzkov, choroba v rodine a bezmocnosť. Situácie, v ktorých hľadajú vinníka a ten sa naskytá automaticky v osobe premiéra. Väčšina z týchto šudí sa ale  nezaťažuje myšlienkami, aká by mala byť cesta „B“, kto by za ňu niesol zodpovednosť a kde by končila. Následne takíto ľudia prijímajú lacné a populistické názory už spomenutého  Kotlebu, Harabina, Blahu a ďalších tiež autorít, ktorí sa nimi stávajú len preto, lebo byť lacno protisystémovými sa jednoducho oplatí. Minimálne u určitej časti populácie.

– – –

Na protest proti všetkým extrémisticky zmýšľajúcim a konajúcim ľuďom privlastňujúcim si tento významný dátum Slovenskej histórie, na námestí  SNP skupina ľudí z horiacich kahancov urobila symbolické srdce. Toto sa nevyhlo niekoľkým náhodným rozkopaniam nepozorných okoloidúcich, no buď oni samotní, alebo ostatní prizerajúci sa ľudia poškodené srdce vždy  opravili a odkopnuté kahance doložili do správneho tvaru.

Po zotmení aspoň svietiace srdce slúžilo ako najvýznamnejšia symbolická dekorácia námestia, pri ktorej sa fotografovali stovky okoloidúcich ľudí.

Menšie srdce zo zapálených kahancov rovnaká partia ľudí vytvorila niekoľko desiatok metrov vedľa pri pamätníku Nežnej revolúcie a už dva roky aj priestoru venovanému brutálne zavraždenému novinárovi Jánovi Kuciakovi a jeho priateľke Martine Kušnírovej.

Aj tú svietiace srdce bolo priestorom zmierovania a povzbudenia k ďalším krokom smerujúcim k očiste spoločnosti od tunelárov, skorumpovaných politikov, policajtov, prokurátorov, sudcov a oligarchov dlhodobo parazitujúcich na štáte a práci obyčajných ľudí.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ludia už maju po krok tejto vlády a vlády. Aby polícia strielala po detoch na demonštrácii ? To ani Lukašenko si nedovolí ! Našťastie už tieto fotky a video obiehajú po internete. Nech len ludia na SVK a aj mimo neho vidia čo sa tu deje.
    Nazvať pracujúcich občanov, rodiny, študentov opicami je už extrém !
    Ľudia sa prebúdzajú !
    Vláda kde je človek psychopat a po boku ma mafiána a sexuálneho predátora nemá obdobu

  2. Ako si dovoľujete takto rozdeľovať spoločnosť v mene coho,v mene akých hodnôt takto narusujete sociálny mier?V mene coho si určitá skupina ľudí privlastnuje tradíciu 17.11. a druhým to odmieta.Kde inde na svete sa takto správa vláda ku svojim spoluobčanom?Tu vôbec nejde o Fica a Kotlebu,tu ide o demokraciu,lebo tá sa otriasla a to poriadne.Aj EU,aj prezidentka už začína vyhlasovať,že všetko je dovolené v mene Covidu.Ked chcem vyjadriť nespokojnosť,tak mi to musí byť dovolené,nikde inde nie je mimoriadny stav,aspoň v takom rozsahu,ako na Slovensku.A to,že niekto podľa niektorých ,bol v minulej vláde korupčný,to nedáva tejto vláde dovolenie sa správať ,ako diktatory.y

  3. Emmm 18. novembra 2020, 8:56 – som rad, ze ste s fotografiami dokumantujucimi skutocny stav a clankom spokojny. 😉

    Ak by ste nasiel nezrovnalosti medzi fotografiami a textom, prosim napiste, bol by som nerad, keby nahodou nieco neumyselne uslo.

  4. Pre Anonyma: prosim Vas a ked tak tvrdite ze v ,,inych“ krajinach niesu take tvrde opatrenia ako u nas tak odkial cerpate tuto informaciu?! Pretoze pokial viem tak rakusko ma tvrdy lockdown. Tak isto tam idu plosne testovat (najprv učiteľov,zdravotnikov a nakoniec zbytok populacie). V spanielsku je zakaz vychadzat a nudzovy stav predlzeny do MAJA 2021. Do australie sa nedostanete nijako inak len poddrobenim sa antigenoveho testu priamo po vystupeni z lietadla. V celej europe su obchody,restauracie a sluzby pozatvarane. Tak nabuduce prosim ked budete skusat sirit informacie o tom ako sa inde ,,lepsie“ vysporaduvaju s coronou tak si skuste najprv overit svoje tvrdenie

  5. Pán Keller,naučte sa najprv čítať,a potom diskutujte.Tu.nie je reč o opatreniach,tu je reč o autoritatívnom riadení štátu.

  6. Pan Anonym tak skuste navrhnut neautoritativne riesenie boja s coronakrizou. Predpokladam ze vy ako clovek s plne vyvinutym citacim zmyslom by ste to dokazali riadit lepsie nez nasa vlada popripade ostatne vlady sveta. Takze sa dohodneme. Ja zacnem navstevovat znovu zakladnu skolu aby ma naucili citat a vy vyrieste celosvetovy problem zvany Covid-19. Dakujem

  7. A len este aby som nezabudol. Opatrenia idu ruka v ruke s momentalnym riadenim statu. Takze je to taky maly kolobeh prirody. Riadenie statu-opatrenia-nespokojny lud bez riesenia-riadenie statu ….a tak dalej dokola dokola

  8. Ak posielate pána Kellera naučiť sa čítať, čo konkrétne je teda myslené tou vetou „Ked chcem vyjadriť nespokojnosť,tak mi to musí byť dovolené,nikde inde nie je mimoriadny stav,aspoň v takom rozsahu,ako na Slovensku.“..na ktorú evidentne pan Keller reagoval a správne ju vyvrátil?…všade na svete sa zavádzajú nepopulárne opatrenia s cieľom spomaliť pandemiu, alebo si vážne myslíte, že to robí len Matovič?

  9. Nariadenia vlády sú chaotické,premenlivé,ľudia sa nemajú o čo oprieť, propaganda ako za komunistov,a stávajú ich rozhodnutia proti odborníkom,sú to rozhodnutia politické,i vo vnútri koalície je nespokojnosť,a to všetko sa prezentuje,ako keby to bolo bez alternatívy.Staci vymeniť jedného človeka,a okamžite nastane iná situácia.A vôbec nemám na myslí opozíciu.

  10. Pán Fico sa nehambí vystúpiť na námestí v BA potom čo tu on stváral celé roky aj s jeho riťolezmi. Svojou aroganciou a bezcharakternosťou zametal všetky podozrenia Smeru a jeho prívržencov pod koberce. Vybudoval štruktúry podvodníkov, DPHáčkárov, úplatkárov, bordel a nespravodlivosť na súdoch, prokuratúre a pod. On sa otŕča na námestí, mal by sa radšej schovať aj s Blahom, E.Tomášom, Pele, Kotrbom do myšacej diery.

  11. to nenosenie rúška by sa dalo prirovnať idiotom, ktorý v priamom prenose rečnia a pritom si rukou chytajú rúško rukou pres pod nos

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img