ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Toto je jeden z najdôležitejších návrhov zákonov, čo predložíme.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Milan Krajniak

Toto je jeden z najdôležitejších návrhov zákonov, čo predložíme. Je dokonca tak dôležitý, že má formu ústavného zákona. S jeho pomocou dáme ľuďom istotu, že po odpracovaní štyridsiatich rokov budú mať garanciu možnosti ísť na dôchodok. Dôchodcovia budú mať PRÁVO na valorizáciu dôchodkov o dôchodcovskú infláciu každý rok. Zároveň dostanú právo na mimoriadne zvýšenie dôchodkov, keď sa Slovensku bude ekonomicky dariť. Odstránime aj dôchodkovú krivdu na tých, čo vychovávajú deti.
Toto a mnoho viac pre dôchodcov je pre nás dôležité na toľko, že to chceme chrániť ústavným zákonom. Celý návrh je ako pyramída postavený na týchto princípoch:
✔️ istota
✔️ stabilita
✔️ solidarita
✔️ spravodlivosť
✔️ udržateľnosť
✔️ informovanosť
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Štyridsať rokov odpracovať v dnešnej dobe je viac ako dosť. Na druhej strane, keď by mal ísť človek do dôchodku napr. 58 ročný, odkiaľ chce p. minister brať peniaze na vyplácanie dôchodkov a ešte aj na valorizáciu? Možno, že okreše výšku dôchodkov /okrem ich/ a valorizáciu? Keď už od januára bude vyplácať valorizáciu vo výške 9,40€. Tak ako v decembri by mal byť vyplatený tzv. trinásty dôchodok a čo budú vyplácať? Žiadny 13-ty dôchodok, ale nejaké všimné . Tí, ktorí nepracovali, chudáci dostanú oveľa viac ako tí, ktorí odpracovali viac ako 40 rokov. Tí, zato že pracovali sú vlastne trestaní. Aj to je nespravodlivosť, že sa valorizácia vypláca 2,6%. Tí, čo majú veľké dôchodky o čo viac dostanú. Ale zdraženie sa každého jednako týka. Tam sa neplatí percentami, ale peniazmi. Malo sa to vyplácať rovnakou sumou, lebo v obchodoch každý platí rovnako.

  2. Dôchodkový systém je chybný už od roku 2004 , podľa prvotne schváleného zákona mal byť dôchodkový systém do troch rokov plne zásluhový, stačilo na poberane dôchodku odpracovať 10 slovom desať rokov a výpočet spôsobil enormné rozdiely medzi rovnako zarábajúcimi staro a novo dôchodcami. V súčasnosti občania rovnako zarábajúci majú vďaka nasledujúcim novelám tohto zákona rôzne výšky dôchodkov a to nie len úpravami súčasnej vlády a môžem Vám povedať, že to nikomu netrhá žily…NEPREHLIADNITE:
    Z uvedeného vyplýva, že rozhodujúce obdobie sa začína od 1. januára 1984 (§ 63 ods. 7 zákona o sociálnom poistení v znení zákona č. 244/2005 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 280/2002 Z. z. o rodičovskom príspevku v znení neskorších predpisov a o zmene a doplnení niektorých zákonov – účinný od 1. júla 2005).

    POZNÁMKA:
    Od 1. januára 2004 do 30. júna 2005 sa rozhodujúce obdobie začínalo od 1. januára 1994.

    Postupne sa rozhodujúce obdobie bude predlžovať, až pokryje obdobie celoživotnej „pracovnej“ činnosti poistenca.

    PRÍKLAD č. 20:
    Zamestnanec dovŕši dôchodkový vek – t. j. 62 rokov, na starobný dôchodok v júli roku 2005. Rozhodujúcim obdobím na zistenie jeho priemerného osobného mzdového bodu je obdobie od 1. 1. 1984 do 31. 12. 2006.

    Do 30.5.2005 sa počítali dôchodky z príjmov od 1.1.1994 , čo bolo logocké nakoľko aj podľa zákona platného do 31.12.2003 sa bral príjem za posledných 10 rokov , ale novelou zákona sa išlo až k 1.1.1984, čo spôsobilo zase rozdiely vo výške dôchodkov, môj POMB sa takto znížil z 1.61 na 1,31 v reále je to cca o 30 precent nižší dôchodok…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img