ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Oddychová zóna pri Váhu bude slúžiť všetkým.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Priestoru medzi hrádzou a Váhom v blízkosti Garbiarskej ulice sa ľudia dlhé roky skôr vyhýbali. Napriek tomu, že má táto lokalita svojou polohou blízko centra mesta výborné predpoklady stať sa obľúbeným miestom na oddych v prírode, dlhodobo ju využívali najmä drogovo závislé osoby.

Potenciál tohto miesta si všimli skauti. Podarilo sa im získať grant „Mám na to“ od Slovenskej sporiteľne a so súhlasom Mesta Sereď, ktorému pozemok patrí, začali postupne pracovať na vyčistení lokality. Z dôvodu rôznych opatrení, ktoré nám všetkým v súčasnosti komplikujú život, sa tento rok nemohli usporiadať viaceré plánované verejné brigády. Aj preto práce postupujú pomalšie ako by sme si želali a hlavná časť obnovy a vytvorenia Oddychovej zóny sa presunula na najbližšiu jar.

Skauti sa s projektom prihlásili aj do participatívneho rozpočtu TTSK a tak je tu možnosť, že získajú peniaze na ďalšie vybavenie lokality. Mohla by sa tak stať atraktívnym priestorom na trávenie voľného času v našom meste. Pribudnúť tu majú chodníky, lavičky, ohnisko, ovocné stromy a iné. V spolupráci s O.Z. Vodný hrad je plánované aj vybudovanie náučného chodníka – Seredské lodné mlyny.

Podmienkou získania grantu je hlasovanie verejnosti, preto Vás prosíme o podporu. Hlasovať možno už len dnes, 15.11.!

Podporiť treba minimálne projekty, pomôžte teda seredským projektom Oddychová Zóna Garbiarska ulica, Sereď 2.0 a Seredské lodné mlyny. Hlasovanie je zdarma a trvá len pár sekúnd. Tešíme sa aj z Ovocných cyklozastávok, či projektu našich rybárov, ktorí v hlasovaní jednoznačne vedú. TTSK v našom okrese podporí pravdepodobne 8 projektov, takže šanca pomôcť nášmu mestu nie je malá.

Hlasuj tu:
https://tvorimekraj.hlasobcanov.sk/all-projects#501

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Keď sa niečo vybuduje, hneď sa nájde niekto, kto to zničí. Neviem, či je to posadnutosť, alebo sa v tom niekto vyžíva? Akú radosť by mal, keby jeho majetok mu poškodzoval? Veď stále opravy nás stoja nemalé peniaze, ktoré by sa dali využiť aj inak.

  2. ako vidim podaktore komentare tak ma uz niekto predbehol ale ok. tiez sa pripajam k tomu istemu co tu niekto pise ze mesto tu nieco zrealizuje a maximalne do mesiaca by to bolo hore nohama veru tak smutna realita.

  3. Skoda, ze sa tu tento prispevok neobjavil aspon 5 dni pred ukoncenim hlasovania. Ved hlasovanie zacalo 2.11. a ta podpora mohla skoncit uplne inak, keby bolo na to viac casu, ako par hodin. Odporucal by som do buducna jednotlivim komunitam odprezentovat sa skor. Zial nie je to prva skusenost, v zmysle ze „ked to vieme my, musia to vediet vsetci“.
    Inak chvalim, super napad a primator by mal osobitne dakovat skautom, ze sa pustili do toho, co on sluboval v predvolebnej kampani (este sa pamatame).

  4. Ďakujeme za každý Váš hlas. Vyzerá to tak, že by sme mohli byť úspešný ako s projektom skautov, tak aj s O.Z.Vodný hrad.
    Na vybudovanie oddychovej zóny s náučným chodníkom Seredské lodné mlyny by sme tak mohli získať spolu 10000 eur.
    Konečný výsledok sa dozvieme 26.11. po sčítaní výsledkov hlasovania verejnosti a bodov od hodnotiacej komisie.

    Pre anonym 16. novembra 2020, 10:17
    Máte pravdu, riešime to ako občianske združenia. Od mesta máme vybavený súhlas, nakoľko pozemok je mestský.

    Pre Anonym 16. novembra 2020, 10:54
    Súhlasím že propagácia sa dá vždy spraviť aj lepšie. Okrem sociálnych médií, kde sme jednotlivé projekty prezentovali, boli informácie aj v regionálnych médiách. Prvý článok v SOL a Seredských novinkách vyšiel 3. novembra 2020, ďalší v SN a Seredsity 6.novembra. Tento posledný mal byť len pripomenutím končiaceho hlasovania, aby sa nám nestalo že v posledných hodinách naše projekty predbehnú iní.

    Ešte raz vďaka za podporu a hádam sa s viacerými z vás uvidíme na jar pri brigádach 🙂

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img