ISSN 1337-8481

štvrtok, 18. apríla, 2024

Divadlá, kiná, kostoly, fitnescentrá a plavárne môžu od pondelka otvoriť

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Premiér Igor Matovič oznámil, že nás čaká uvoľňovanie opatrení. Po odporúčaní Pandemickej komisie by mohli byť od pondelka 16.11.2020 otvorené:

divadlá, kiná a kostoly s maximálnou kapacitou 50 percent, fitness centrá a plavárne, do ktorých môže vstúpiť maximálne 6 osôb na 15 metrov štvorcových, nakoľko tu je najmenšie epidemiologické riziko.

Opäť sa bude hrať aj Slovenská hokejová liga a 1. futbalová liga, no nateraz bez divákov.

Kĺzavý medián, ktorý rozhoduje o otváraní prevádzok, sa zmenil na 7-dňový priemer 750 prípadov. Slovensko by takto prešlo na takzvaný covidový semafór podľa zasiahnutých okresov.

Reprodukčné číslo nového koronavírusu je na Slovensku aktuálne na úrovni 0,7 až 0,9, čo je podľa ministra zdravotníctva Mareka Krajčího pozitívna správa.

„Ak by sme v tomto tempe vydržali, na konci decembra by sme mohli mať kĺzavý medián na úrovni 500,“ povedal Krajči s tým, že táto podmienka by sa splnila len v prípade, ak by bolo každý víkend celoplošné testovanie.

Na územie Slovenska sa bude od pondelka dať dostať len s PCR testom nie starším ako 72 hodín. Pre pendlerov stačí aj antigénový test nie starší ako dva týždne.

Richard Sulík dostal úlohu, do nedele predstaviť plán, ako do konca novembra otvoriť všetky prevádzky, nakoľko zavrhol masívne testovanie.

„Ideme do ťažkého obdobia, ak nebudeme môcť používať antigénové testy, lebo koaličný partner s tým nesúhlasí, budeme musieť ísť cestou lockdownov, počkajme si na nedeľu. Zrejme majú tretiu zbraň“ – povedal Igor Matovič.

Od pondelka 16. novembra sa budú môcť žiaci zo sociálne znevýhodneného prostredia vzdelávať v malých skupinách v základných a stredných školách, ak im podmienky neumožňujú prístup k dištančnému vzdelávaniu.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. …“ak nebudeme môcť používať antigénové testy, lebo koaličný partner s tým nesúhlasí…“

    ON je najlepší a čo sa nedarí, to ONI.
    Od samotného začiatku bolo jasné, že AG testy sú na makčuPiču, ale obchod za viac ako 10mil. zisku sa podaril. O nič iné nešlo.
    Samozrejme že čísla pozitívnych aj klesli. Veď sa nikam nemohlo 🙂
    A teraz pred národom od strachu serie do gatí a aby sa ukázal byť „pekným“, tak urobil nejaké uvolnenie? Kostoly, ..Kračí s rodinou a Matičoví nemôžu sedieť vedľa seba? OK. Tak – uvoľníme 🙂 Ale kam si sadne Kraj?
    Choré, ako všetky jeho opatrenia a návrhy.
    Školy od pondelka…a to povie v piatok poobede??? Nič ma nenapadá, len – debil je to!

  2. Návšteva kostolov posilní ekonomiku. Výborne. Vo fitness a na plavárňach je najmenšie epidemiologické riziko? Skúste mi to niekto vysvetliť.

  3. ekonomiku.
    Povolil plavarne. Kto otvori plavaren?
    Naklady, hygiena, servis. Po pravde – Nikto.
    Ale ON to povolil. Ze prevadzkovatel plavaren neotvoril, je iny problem. Ekonomicky. Ale tym, ze neotvoril, ked mohol, stat mu neda kompenzaciu.
    Takze stat usetri!
    A metelko a spol sro sa budu v komunite modlit, aby ich narod neutopil. Vlastne ani neutopi, lebo plavarne nikto neotvori.
    Vivat teror na slovensku. Dokedy?

  4. Súčasná realita..Rodinný príslušník bol vo štvrtok hospitalizovaný v Galantskej nemocnici,srdečný problém..tep..220..po konzultácii bol v piatok pripravený na zákrok..ako sa hovorí..zastavia mu srdce a potom ho zase nahodia..už bolo všetko pripravené,ležal na stole,čakal na anestéziu..v tom pribehol iný lekár a zakričal..STOP…rušísa to,rozhodlo lekárske konzíliu,idú k nám prevážať..Covidákov z Čadce..dali mu iný termín..na december…neviem,čo si mám o takomto prístupu myslieť..

  5. Pre 15:43 – len aby nebol tento tvoj prispevok stopnuty policiou ako hoax. Taketo vymyslene pribehy typu moj znamy bol v nemocnici, si strc vies kam

  6. Dobre vies, ze taketo informacie sa daju jednoducho overit.
    Pravdou je, ze vsetky operacne zakroky sa odsuvaju na ine terminy. Su dve moznosti. Ta druha je pravdepodpobnejsia. †

  7. Anonym 14. novembra 2020, 15:43
    Prosim presne uved, ze odkedy sa v GA nemocnici operuju srdcove problemy. Uved aj oddelenie a meno doktora. Inak tu budes sa siritela hoaxov a je mozne ze si pre teba pridu kompetentni 🙂

  8. Anonym 14. novembra 2020, 15:43
    jeden tiež takto písal, z Trnavy bol a keď mu ráno zazvonili, že nech objasní čo to za hlúposti písal, tak nasral plné gate a hrdinsky to zvalil na švagrinú. Keď si dáš námahu, aj jeho plné meno meno niekde nájdeš, teda až to nie si ty.

  9. To nie je operácia dostaneš injekciu a laicky povedané zastavia ti srdce a potom defibliatorom ho nahodila.. Preco by som mal tu nejakým anonymom prezrádzať meno lekára toto v nemocnici robili už za socializmu a co to tu trepes o nejakej Trnave

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img