ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Premiér ponúkol odvetviam postihnutým koronakrízou komunitné testovanie

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Úrad vlády SR  |MM|  Reštaurácie, fitness centrá, plavárne, školy i cirkvi by sa mohli podieľať na celoplošnom testovaní na ochorenie COVID-19. Za to by mohli za určitých dodatočných podmienok otvoriť svoje prevádzky. Uviedol to premiér Igor Matovič (OĽANO) po utorkovom stretnutí so zástupcami najviac postihnutých odvetví. Či pôjde Slovensko týmto smerom, sa má rozhodnúť do piatka (13. 11.).

Testovanie by tak mali zabezpečiť komunity, ktoré majú záujem o otvorenie svojich prevádzok, štát by v takomto prípade poskytol materiálne vybavenie a zástupcov vojska či polície. Zástupcovia škôl, reštaurácií, hotelov či fitness centier by sa mali s premiérom stretnúť znova vo štvrtok (12. 11.) a v piatok premiér oznámi konečné rozhodnutie.

„Takýmto spoločným úsilím by sme mohli dostať viac slobody,“ povedal Matovič. Aby mohli prevádzky zostať otvorené, malo by sa takéto testovanie opakovať približne po troch týždňoch a prístup do kín, divadiel či plavární by mali iba ľudia s aktuálnym certifikátom. Prvé testovanie by chcel premiér uskutočniť v závere novembra.

Generálny manažér Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska Marek Harbuľák si vie tento spôsob otvorenia prevádzok predstaviť a gastroprevádzky podľa neho urobia všetko, čo je v ich silách. Jasné pravidlá podľa neho tento sektor potrebuje poznať do konca novembra.

Majitelia fitness centier na sociálnej sieti uviedli, že očakávali od utorkového stretnutia aj konkrétnu pomoc štátu. O prípadných ďalších kompenzáciách sa však na stretnutí nerokovalo.

Pokiaľ tento návrh neprejde, alebo sa nepodarí zabezpečiť pomocou týchto komunít dostatočný počet testovacích miest, je podľa premiéra variantom pokračovanie obmedzení a celoplošné testovanie pri výraznejšom náraste počtu infikovaných.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Človek žasne a rozum sa pozastavuje ,nad tým. aké kraviny Matoviča napadnú. Dúfam, že mu na to nenaletia. Ale aj takí sa najdu a potom bude vo vydieraní pokračovať, tak ako s dôchodkami.

  2. Takze komunitne testovanie znamena hodit dalsie starosti a financovanie este na krachujucich zivnostnikov. Najskor ich dal do kolien krachu na jar teraz uz totalne krvacaju tesne pred krachom a este chce tím ktorí este preziju tak ich treba este dorazit a hodit im na krk zodpovednost a povinnosť statu dalsieho testovania. Chuj este doteraz nezaplatil obciam a mestam naklady z prvej vlny o druhej skoda hovorit a uz ide este viac zadlzovat cez tretiu vlnu testovania. Chory chuj

  3. Obyvatel, chory chuj si akurat tak ty, ake naklady sa maju mestam preplatit z prvej vlny? To akoze z mojich dani sa ma zaplatit nejakym mestskym uradnikom homeoffice? Za co sa ma tym mestam platit, za to ze zavreli urady? Za to, ze zvysili na zaciatku roka dane a platby za smetie (este za Peluska, podotykam)?

  4. Počul som človeka,ktorý na tomto stretnutí bol,zaujímavé je,že vraj sa o tejto variante dozvedel až na tlačovke premiera.

  5. Takže reštaurácia má k sebe nahnať ľudí kde kuchár bude robiť výter z nosa a čašníčka zapisovať …. Po dokončení testovania kde sa premelie v interiéri cez 1000 ľudí rovno navaria meníčko ….
    To že Matovič je blázon už nikto nepochybuje ale časom budú stíhaní aj členovia vlády ktorí podporovali jeho bláznovstvo len tým že nevystúpila proti nemu a boli tíško a čakali kedy im pípne na účte 3000 eur mesačne

  6. Pre debila Anonym 11. novembra 2020, 21:20, co nevie citat. Na zaver som jasne napisal cez tretiu vlnu testovania. To znamena ze som pisal o prvej vlne testovania, potom druhej vlne testovania a teraz chce tretiu vlnu komunitnu 😁 testovania. Takze tupec anonym pochopil?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img