ISSN 1337-8481

štvrtok, 18. apríla, 2024

Zákaz vychádzania s výnimkami vláda predĺžila do 14. novembra

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM| Zákaz nebude platiť v čase od 5. do 1. hodiny nasledujúceho dňa. Obmedzenie pohybu sa nevzťahuje na osoby s negatívnym PCR testom alebo antigénovým testom na ochorenie COVID-19. Vláda o tom rozhodla na rokovaní v stredu 4. novembra 2020.

V 45 okresoch, kde sa uskutoční cez víkend (7. – 8. 11.) druhé kolo testovania, sa v rámci výnimiek od 9. novembra  bude akceptovať antigénový test vykonaný v čase od 6. do 8. novembra. Pri pohybe v ostatných okresoch sa stačí preukázať testami z prvého kola plošného testovania z 29. októbra až 1. novembra.

Preukázať sa možno aj RT-PCR testom.

Detailné informácie sú uvedené vo vládnom  uznesení zo 4. novembra 2020, ktoré bude publikované v Zbierke zákonov SR.

Ďalšie výnimky zo zákazu vychádzania platné od 9. novembra:

  • zabezpečenie nevyhnutných základných životných potrieb, ako nákup potravín, liekov, drogérie, pohonných látok či krmiva pre zvieratá;
  • cesta do zdravotníckeho zariadenia s cieľom neodkladného lekárskeho vyšetrenia alebo preventívnej prehliadky vrátane sprevádzania blízkej osoby alebo príbuzného a cesty späť;
  • cesta na test a spiatočná cesta;
  • pohreb blízkej osoby, sobáš, krst;
  • cesta s cieľom starostlivosti o blízku osobu alebo príbuzného, ktorý je na ňu odkázaný;
  • prechádzka so psom alebo mačkou do 100 metrov od miesta bydliska a cesta s cieľom starostlivosti o hospodárske zvieratá;
  • rodičia môžu svoje deti doviesť do jaslí či do materskej školy;
  • cesta do školy v prípade žiakov nultých ročníkov, prvého až štvrtého ročníka základnej školy, základnej školy pre žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, ako aj cesta do a zo zariadenia výchovného poradenstva a prevencie.

Výnimky pre konkrétne prípady osôb:

  • deti do desiatich rokov;
  • osoby, ktorí prekonali ochorenie COVID-19 a majú o tom doklad nie starší ako tri mesiace;
  • osoby, ktorým bolo ochorenie COVID-19 diagnostikované v období od 1. augusta do 23. októbra;
  • osoby, ktorých zdravotný stav alebo zdravotná kontraindikácia neumožní vykonanie testu. Platí aj pre ľudí so stredne ťažkým alebo ťažkým mentálnym postihnutím, ľudí so závažnou poruchou autistického spektra alebo ľudí s ťažkým, vrodeným alebo získaným imunodeficitom, ako aj pre onkopacientov;
  • osoby, ktoré majú v čase testovania nariadenú izoláciu alebo nariadenú pracovnú neschopnosť z dôvodu karantény svojím všeobecným lekárom pre dospelých alebo všeobecným lekárom pre deti a dorast. Rovnako platí výnimka pre tých, ktorí sa z totožných dôvodov nemohli dať otestovať v prvom kole;
  • vodiči nákladnej dopravy, autobusovej dopravy, piloti, členovia posádky lietadla a iní členovia leteckého personálu, posádka v lodnej doprave, rušňovodiči, vozmajstri, vlakové čaty a obslužní pracovníci v železničnej doprave vstupujúci na územie SR. Platí to v prípade, ak územie opustia do 48 hodín od vstupu;
  • väzni a osoby vo výkone väzby, ktorí sa môžu preukázať negatívnym výsledkom antigénového testu zabezpečovaným Zborom väzenskej a justičnej stráže.

Zdroj: TASR

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Diktator Matovic sa uz chysta predlzit nudzovy stav aby mohol aj s Nadom nadalej beztrestne aplikovat diktaturu. Dokonca nanho nadava uz aj vlastna sestra.

  2. Potrebuje „odstavit“ 17. november, aby ludia nevysli do ulic.
    Ale raz nudzovy stav musi zrusit. Uz teraz je zbytocny a zbytocne drazdi ludi.
    A potom do tych ulic ludia aj tak vyjdu.
    Nepomoze ku ani Nad, ani vodne dela…

  3. Ale Covid to nie je, je to jeden zmdr!

    „Druhé kolo plošného testovania na ochorenie Covid-19 pokračuje v 45 červených okresoch aj v nedeľu. Čísla za sobotu sú už známe. Otestovali viac ako milión ľudí, infekčných z nich bolo 8 172, teda 0,63 percenta.“

    Toto bolo zverejnené na topkách.

    Tak sa pýtam: Načo toto kapitalisticko-vykorisťovateľské divadlo???!!!

  4. A čo si tými císlami akože chcel povedať? Zdá sa ti to málo? Vieš aké je z toho napr. percento úmrtnosti? Cca 0, 5%, to je vyše 40 mŕtvych, a to nerátam tých, ktorých by geometricky nakazili. To sa ti zdá málo ty dement? Keby sa mal čo i len jeden život zachrániť, tak robme divadlo aj každý deň. Si sebec, si sám, opustený, zjavne nemáš rodinu, keď ťa to netrápi, keď ty zgegneš na covid, ani pes po tebe neštekne.

  5. Ty dement, aké sú čísla „iných bežných“ úmrtí?
    Tak potom robme testy aj na demenciu. Tam určite vynikneš. Len ti pripomínam, že na chrípku bolo bežne 800 úmrtí ročne.
    Áno, covid je nebezpečný. Šíri paniku a strach. Čo som doreaz čítal, nebezpečný je na pľúcach. Inak je ako nebezpečný?
    Tak teraz, čo s tými, ktorí sa liečia na iné choroby? Tým sa nedá nijako pomôcť? Zomrie na to, lebo bežný operačný zákrok sa odkladal až nakoniec ho nemuseli vykonať. Pacient zomrel aj sám, alebo sa rana z dlhého čakania aj sama zahojila!
    Dement, mysli, alebo choď na testy na demenciu! Ale hlavne mysli vlastnou hlavou, nie tým, čo ti naifikovali naši drbnutí politici a niektoré vymývacké média.
    Zgegneme aj tak, možno ako psy, možno sa pri tom aj niektorí potešia, ale zgegneme, lebo naše zdravotníctvo vláda zakopáva.

  6. Veru tak ale to tupec ako je anonym nepochopi tak skoda casu mu venovat. Len na rakovinu denne cca 38 ludi aj deti a kde su este denne umrtia na ine choroby? A tie maju stupajucu tendenciu lebo akoze covid ma prednost tak ostatne sa neriesi.

  7. Rakovinu od teba nechytim ty dement, ale covid ano. A tych 800 mas odkial? Ty si uz videl mrtveho na chripku? Ja som na covid videl, a neprajem ti taku smrt. Prave preto sa potrebujeme zbavit covidu, aby sme odlahcili nemocnice, ale ty to s tvojou sprostou hlavou nepochopis.

  8. Pochopil som aj dementov, ale ty si extra dement a teba uz len na vyskum aby zistili, ako sa taky debil mohol narodit.

  9. ze pravdepodobne do konca roka budu restauracie a kaviarne zatvorene.

    KTO ON ku*va je, aby uz teraz toto tvrdil. Nech sa venuje svojmu rezortu a chore myslienky nejakeho politika nech neprejavuje k verejnosti.

    Takze, Slovensky narod, zvolili ste si diktatora a tak zabudnite ze deti budu mat Mikulasa a vianoce Jeziska. Dostanete vedne dela a zakaz vychadzania!
    Uz teraz Vam prajem (kym nezakaze smsky) Stastne a vesele a „stastny“ novy rok!

  10. Anonym 8. novembra 2020, 14:48 si tupec co len trepe. Predstav si ze aj rakovina je prenosna z cloveka na cloveka a to dokonca aj vzduchom. To ze ty si blb co to nevie neznamena ze to tak nieje

  11. Jozef netrep aj ty hluposti aj ked si dost na nete tak sa zas nerob najmudrejsi. Skus este trosku pocitat nejake odborne publikacie a potom prestanes trepať.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img