ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Mesiac školských knižníc na ZŠ Jana Amosa Komenského v Seredi

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Možno viete a možno neviete, že mesiac október je medzinárodným mesiacom školských knižníc. Aj v našej škole máme veľa čitateľov a teda aj školskú knižnicu, ktorá dostala tento školský rok krásny nový priestor. Je veľká, svetlá a priestranná. Je zariadená tak, aby si v nej žiaci mohli pokojne čítať, aby  v nej mohli učitelia vyučovať netradične a zaujímavo svoje predmety a aby mohla slúžiť aj na organizovanie rôznych súťaží a iných podujatí školy. Skrátka tak, aby sa v nej všetci návštevníci cítili dobre. Pri sťahovaní do nových priestorov pribudli medzi staršie knihy aj celkom novučičké.

Mesiac školských knižníc sme našim žiakom priblížili tento rok viacerými akciami.Jednou z nich bola súťaž, ktorá ich mala podnietiť k čítaniu kníh a zároveň k zopakovaniu si svojich literárnych vedomostí. Téma súťaže bola „Moja najobľúbenejšia kniha, môj najobľúbenejší knižný hrdina“. V prvom kole súťaže  žiaci vytvárali projektové práce, v druhom kole mali odpovedať na rôzne literárne otázky. Do súťaže, hlavne do jej prvého kola, sa zapojilo veľa žiakov 1. aj 2. stupňa. Školská knihovníčka dostala do rúk krásne práce o obľúbených knihách a najobľúbenejších  hrdinoch. Najkrajšie z nich si mohli žiaci prezrieť počas návštevy knižnice cez hodiny slovenského jazyka. Počas októbra väčšina žiakov navštívila školskú knižnicu. Počas hodín slovenčiny si mohli žiaci prezrieť knižnicu, oboznámiť sa s jej fungovaním, knižničným  fondom, nájsť si v regáloch svoje obľúbené knihy, prečítať alebo prezrieť si niečo zaujímavé. A keďže sa tam  zároveň konala aj burza vyradených kníh, mohli si žiaci vybrať a za symbolickú cenu kúpiť knihy, ktoré ich oslovili. A takých bolo  naozaj dosť. Vďaka príspevku žiakov staré knihy už čoskoro nahradia nové.

Ale poďme späť k súťaži. Žiaci, ktorí sa do súťaže zapojili vyhrali pre celú triedu sladkú odmenu a pero. Touto cestou ďakujeme spoločnosti AMAZON logistické centrum Sereď, ktorá okrem uvedenej výhry pre žiakov  darovala  škole aj paletu kancelárskeho papiera.

Víťazi z 1. stupňa získali k sladkej odmene a peru aj cenu a boli ocenení v školskej knižnici. Nakoľko  žiaci 2. stupňa prešli na dištančné vzdelávanie, budú ocenení hneď, ako sa vrátia do školy.

  1. kolo – žiaci 1. stupňa: 1. miesto – Sarah Joštiaková – 4.C, 2. miesto –Matúš Beňo – 2.A, 3. miesto – Ema Fidlerová – 3.A
  2. kolo – žiaci 2. stupňa: 1. miesto – Zhenevieva Veklych – 6.C, 2. miesto – Vanessa Gálová – 6.C, 3. miesto – David Kozmér – 9.A
  3. kolo – žiaci 1.a 2. stupňa: 1. miesto – Lenka Vargová – 6.C, 2. miesto – Radoslav Lupták – 3.A, 3. miesto – Janka Luptáková – 3.A

Okrem víťazných prác vytvorili krásne práce aj ďalší žiaci napr. z 9.A triedy alebo žiaci zo 6.A a 6.C triedy, ale aj mnohí ďalší. Tým najúspešnejším srdečne blahoželáme, ostatným ďakujeme za to, že sa do súťaže zapojili a všetkým želáme  krásne zážitky pri čítaní kníh a využívaní   školskej knižnice.                                                                                    Mgr. H. Eliášová

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img