ISSN 1337-8481

streda, 1. mája, 2024

„Výsledok testovania ma potešil a som hrdá na našich klientov aj zamestnancov“, hovorí riaditeľka DD a DSS v Seredi

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Počas celoplošného testovania na Covid-19 boli otestovaní aj klienti a zamestnanci Domova dôchodcov a domova sociálnych služieb v Seredi. Vzorky boli odobraté 112 klientom a 52 zamestnancom a všetky boli vyhodnotené ako negatívne.

Brány zariadenia boli pre verejnosť uzatvorené v auguste. Toto obdobie je pre všetkých veľmi náročné najmä psychicky. Riaditeľku zariadenia Miladu Floriánovú preto výsledok testov veľmi teší: „Som všetkým nesmierne vďačná za nasadenie, súdržnosť a dôslednosť v tomto pre nás všetkých náročnom období. Ďakujem aj našim klientom za ich disciplinovaný prístup a podporu počas testovania. Som na všetkých hrdá. Ostáva veriť, že sa situácia na Slovensku bude zlepšovať a naši klienti nebudú viac obmedzovaní.“

To, kedy sa život v zariadení vráti do normálu v týchto dňoch jasné nie je. Najprv musí vláda začať uvoľňovať opatrenia. Riaditeľka Floriánová ďalej hovorí: „Usmernenia nám dáva TTSK . Naše zariadenie pre seniorov sme ale stihli vymaľovať a nakúpili sme nový nábytok. Domov sociálnych služieb budeme renovovať až keď nám to situácia dovolí. Podarilo sa nám aj získať financie na krásny altánok pre našich klientov Tu musím poďakovať primátorovi mesta Martinovi Tomčányimu a mestskému zastupiteľstvu za finančnú pomoc.“

Počas víkendu zariadenie navštívil aj predseda TTSK Jozef Viskupič. Pozdravil sa nielen s personálom ale aj s klientmi. Sám si je vedomý potreby sociálnych kontaktov u týchto ľudí, preto všetkým poprial nielen veľa zdravia ale aj síl na prekonanie neľahkého obdobia. Zariadenie síce v rámci možnosť klientom zabezpečuje kontakt s rodinnými príslušníkmi, no počas dní veľkú úlohu zohráva personál. S každým klientom aktívne pracujú a snažia sa mu vyplniť jednotlivé dni plnohodnotne. Riaditeľka vyjadruje ešte raz poďakovanie všetkým zamestnancom za ich obetavosť a prístup k práci. „Našim klientom a rodinným príslušníkom ďakujem za ich pochopenie, trpezlivosť a ochotu pomôcť pokiaľ je treba. Corona nás zomkla naučila nás veľkej súdržnosti, máme pred touto chorobou všetci veľký rešpekt ale verím že to spolu zvládneme.“

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img