ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Prvý deň polície s občanmi počas celoplošného testovania

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM|  Polícia dnes na odberných miestach usmerňuje ľudí, dohliada na verejný poriadok, aj bezpečnosť a plynulosť v cestnej premávke. Na väčšine miest je situácia pokojná, až na pár výnimiek.

Počas dňa sme riešili incident v obci Dulovce, kde sa občianka vydávala za hygieničku, aby ju ľudia pustili dopredu. V odbernom mieste si najskôr odmietala nasadiť rúško, neskôr výzvu policajta poslúchla. Neprišla, ako ostatní, ktorí trpezlivo čakali v rade, aby sa otestovala. Dožadovala sa od odberného tímu preukázania oprávnenia na úkony. Nakoniec odišla s policajnou hliadkou na obvodné oddelenie, kde podala trestné oznámenie. Mala podozrenie zo spáchania trestných činov poškodenia zdravia a neoprávneného nakladania s osobnými údajmi.

Podozrenie z protiprávneho konania má aj polícia v súvislosti so správaním tejto občianky, ktorá spochybňovala oprávnenosť odberného tímu vykonávať odbery a s tým spojenú administratívu. Policajti jej konanie evidujú ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu. Pre úplnosť, nadriadený preverí aj postup policajtov na mieste.

Policajti v Topoľčanoch riešia prípad muža, ktorý išiel na testy dva krát. V obci Čeľadince vyšiel miestnemu občanovi pri testovaní pozitívny výsledok. Nasledoval štandardný postup, pracovníci ho poučili o ďalších krokoch a zdôraznili mu, že musí ísť do domácej karantény. Výsledku testu zrejme neveril a o pár hodín išiel na testovanie znovu. Výsledok bol opäť pozitívny. Testujúci pracovníci zistenia okamžite oznámili polícii. Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre trestný čin šírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby.

Podobný prípad rieši aktuálne vyšetrovateľ aj v obci Torysa. Podozrivý bol na testovaní na dvoch odberných  miestach a bol dva krát pozitívny. Namiesto toho, aby išiel domov do karantény, posmelený alkoholom sa pohyboval po obci.

V Malackách sme zaznamenali prípady, kedy sa päť osôb dalo opakovane testovať. Vyšiel im pozitívny výsledok a namiesto toho, aby nastúpili do karantény, opätovne išli na test na inom odberovom mieste. Osoby budú oznámené regionálnemu úradu verejného zdravotníctva.

Na odbernom mieste v Poprade policajti riešili muža, ktorý vykrikoval na ľudí a burcoval ich, aby sa nedali testovať. Podozrivý tým porušil zákon o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a dopustil sa priestupku na úseku verejného zdravotníctva. Policajti mu uložili blokovú pokutu.

Doprava sa obišla bez väčších komplikácií. Z dôvodu veľkého záujmu o testovanie sa tvorili na niektorých miestach Bratislavy, Košíc a Nitry kolóny. Na bezpečnosť naďalej dohliadajú policajti a premávku usmerňujú.

Budeme s občanmi až do samého konca.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img