ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Na odberných miestach polícia pomáha ľuďom

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM|   Polícia dnes na odberných miestach usmerňuje ľudí, dohliada na verejný poriadok, aj bezpečnosť a plynulosť v cestnej premávke.

Situácia je zatiaľ pokojná, bez narušenia verejného poriadku.

V Bratislave sa na niektorých miestach komplikuje doprava, cesty sú však prejazdné (Budatínska, Panónska, Karloveská, Botanická, Miletičova, okolie Zlatých Pieskov). Pri odbernom mieste v areáli Ekonomickej univerzity na ulici Prokopa Veľkého spadol strom, k zraneniu osôb nedošlo.

Dopravná situácia v Košiciach smerom na letisko sa upokojila a momentálne je čakacia doba na vybavenie približne do jednej hodiny. Zložitá dopravná situácia je naďalej v Nitre na Akademickej až po Triedu Andreja Hlinku. Na miestach kde si to situácia vyžaduje vodičov usmerňujeme.

V okrese Brezno prišiel občan podať trestné oznámenie, myslí si, že osoby na odberných miestach nie sú oprávnené pracovať s osobnými údajmi.

V obci Dulovce v komárňanskom okrese sa občianka dožadovala od odbernej skupiny oprávnení na úkony. Policajt, ktorý je súčasťou odbernej skupiny sa v čase príchodu osoby na miesto nachádzal v miestnosti, kde občania čakali na výsledky testovania, aby vedel koľkých môže pustiť dnu. Na miesto incidentu privolal veliaceho vojaka a policajnú hliadku. Občianka si situáciu natáčala na telefón a následne video zverejnila.

Keďže nemala rúško, policajt ju vyzval, aby si ho nasadila. Výzvu poslúchla. Tiež bola vyzvaná, aby opustila priestor a nebránila ostatným v testovaní. Osoba poslúchla a po dohode s policajnou hliadkou odišla na obvodné oddelenie, kde podala trestné oznámenie. Mala podozrenie zo spáchania trestných činov poškodenia zdravia a neoprávneného nakladania s osobnými údajmi. Nadriadený preverí aj postup policajtov na mieste.

V Žilinskom kraji boli pred nástupom do služby z testovaných policajtov siedmi s pozitívnym výsledkom. Podobná situácia bola pred nástupom do služby aj v Prešove, kde boli z testovaných policajtov traja pozitívni a rovnako traja aj v Bratislave. V Nitre boli pre začiatkom služby z testovaných policajtov pozitívni šiesti a v Košiciach piati.  Slúžiť však môžu len v prípade negatívneho testu, preto boli všetci nahradení z pripravených záloh.

O činnosti polície na odberných miestach Vás budeme pravidelne informovať.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
Predchádzajúci článok
Ďalší článok
spot_img