ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Vyhlásenie prezidentky SR po rokovaní s veliteľstvom OS SR

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ako hlavná veliteľka ozbrojených síl som dnes požiadala náčelníka generálneho štábu ozbrojených síl SR generála Zmeka a veliteľa operácie Spoločná zodpovednosť brigádneho generála Ivana Pacha, aby ma informovali o stave pripravenosti tejto operácie.

Z celkového množstva potrebných odberných tímov je pripravených zhruba 60% na oba víkendové dni. Uvedený stav je platný menej ako 24 hodín pred spustením operácie. Dôvodom je najmä chýbajúci zdravotnícky personál. Cieľ operácie pretestovať celé obyvateľstvo Slovenska je teda podľa ich slov nenaplniteľný.

Z poskytnutých informácií je zrejmé, že v rámci celoplošného testovania nebude možné otestovať státisíce občanov, záujemcov o testovanie. Vzhľadom na uvedené som požiadala premiéra Igora Matoviča o nasledovné:

Realizovať testovanie tam, kde budú zabezpečené odbery – teda vyjsť v ústrety ľuďom, ktorí o testovanie majú záujem. Zároveň takto zúročíme doposiaľ vykonané prípravné práce ozbrojených síl, samospráv a dobrovoľníkov a vynaložené materiálne a finančné zdroje.

Zároveň však žiadam ešte pred spustením testovania prehodnotiť podmienky zákazu vychádzania a netrestať následne ľudí, ktorí sa z objektívnych dôvodov na test nedostanú, alebo ktorí z iných dôvodov na test nemôžu prísť. Nemôžme pripustiť, aby státisíce občanov zostali pred testovaním v neistote.

Žiadam teda zrušiť kategorizovanie občanov na tých, ktorí budú mať priepustku na slobodu a tých druhých, pretože na nich nevyšlo. Takýto následok v aktuálnej situácii rozdeľuje spoločnosť a to je to posledné, čo teraz potrebujeme.

V hre dnes už nie je len výsledok testovania, ale aj súdržnosť Slovenska a schopnosť obstáť pred ťažkou skúškou ďalších dní a týždňov. Plošným testovaním si nekupujeme priepustku, len rozkladáme riziko šírenia vírusu v čase a je na nás, aby sme tento čas využili zmysluplne.

Umožnime ľuďom, aby sa dobrovoľne otestovali. Občania, využite túto príležitosť vo vašej obci, meste, ak máte takúto možnosť. A to bez strachu a iba v záujme ochrany zdravia.

zdroj: Zuzana Čaputová, Fb

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. rakuskych vojenskych medikov.

    ..minule som pisal, ze ak nasadia celu armadu, ohrozia tym bezpecnost statu..a potom pridu na pomoc amici.
    (?)

    Na jednej strane pekne gesto rakuskej strany v ramci pomoci.
    Treba zavolat amikov. Rusi odisli, makovic im dvere otvara!

    Najprv rokuje s merkelovou, ako by mal s prezidentkou SR?..nie je to vlastizrada?
    „Občan Slovenskej republiky, ktorý v spojení s cudzou mocou alebo s cudzím činiteľom spácha trestný čin úkladov proti Slovenskej republike, …“
    Tym, ze ma nuti vykonat nieco, co je v rozpore s ustavou, ..nie je to uklad proti obcanom SR?
    …odkedy ma merkelova riadit premiera SR bez toho, aby to vedela a odsuhlasila prezidentka SR v case vyhlasenia nudzoveho stavu?!

    Neviem. Len sa pytam. Takto to vidim ja.

  2. Dobro dosli …. a ty si co za dementa ? Ked mas zabezpecenych len 60% ludi tak co chces testovat ty dilino ? To ako keby som tebe povedal aby si 10x dal na bench 150kg , ale kedze si len tlsty deges tak tvoje obmedzene telo to zvladne 1x a pritom sa aj poseries, Tak mi povedz ako by si to zvladol, To iste ma na stole prezidentka. Armada, to nevedela zabezpecit za 2 tyzdne. Za 2 tyzdne to dali na 60 % tak o co ti ide ? Si dement alebo kkt ?

  3. Dnes v spravach davaju vojacikov ako podava zdravotnikom tie priepustky udajne certifikaty, balene po 500ks a vojacik hovori, že je ich tam 500 ale 1 – 2 mozu lietat hore dole. To sme kde ? Tak nase dane idu na tlacenie tohoto paskvilu, ma tu sluzit ako nejake priepustka a v armade sa to povaluje ako zachodovy papier ? Je to normalne toto ?

  4. Caputova ako prezidentka disponuje Matovičovou lekárskou správou o jeho duševnom ochorení.
    Pochopila že už nemôže ďalej podporovať blázna tak zakročila.
    Bola by hlúpa keby nevystúpila z vlaku ktorý vedie Matovič.
    Voliči OLaNo dnes sa ani nepriznávajú že boli tak hlúpi že naleteli jednému človeku od ktorého už utekajú aj vlastní.
    Dúfajme že tento bláznov experiment bude jeho posledným a pondelok pôda demisiu a najlepšie nové voľby.

  5. že ak sa v posledných dňoch pýtam, kto HO volil, tak počúvam odpovede – ja nie.
    Hmmm, zrazu nikto.
    Tak KTO ho potom volil, ked sa nikto k tomto bláznovi nepriznáva?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img