ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Premiér: Zdravotníci, ktorí odpracujú oba dni testovania, dostanú 500 eur

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Úrad vlády SR |MM|  Zdravotníkom, ktorí odpracujú v odberných tímoch oba dni plošného testovania na ochorenie COVID-19, vyplatia príspevok za mimoriadne nasadenie vo výške 500 eur. Premiér Igor Matovič (OĽANO) o tom informoval na štvrtkovej tlačovej konferencii. Ide o jeho osobné rozhodnutie. Verí, že ho presadí v koalícii.

Na jednom odbernom mieste by mali byť podľa Matoviča dvaja zdravotníci. Na jedno odberné miesto sa počíta s 1000 testami. Ak bude zdravotník v regióne, kde bude nula percent pozitívnych, tak zarobí 700 eur. „Za jeden deň 100 eur, za druhý deň 100 a plus mimoriadny príspevok 500 eur,“ priblížil predseda vlády. Suma sa teda bude odvíjať od toho, koľko percent pozitívnych bude v danom okrese, a či budú odbery robiť dvaja zdravotníci. Matovič podotkol, že ak by v niektorých regiónoch boli štyri percentá ľudí pozitívne otestovaných, zdravotník si za dva dni zarobí 1100 eur.

Predseda vlády očakáva, že priemer pozitívnych ľudí na ochorenie COVID-19 by mal byť na Slovensku okolo dvoch percent. Odmenu by zdravotníci mohli vidieť v decembri na novembrovej výplate, myslí si Matovič. „Štát nikdy neplatil zamestnancom, pracujúcim pre štát, tak mimoriadne motivačne. Na druhej strane nikdy zamestnanci toľko neriskovali a nikdy sme nemali taký obrovský protivietor od ľudí, od ktorých sme očakávali pomoc,“ podotkol Matovič. Zároveň dodal, aby ľudia zdravotníkom tieto odmeny nezávideli, pretože oni budú zachraňovať životy ľudí.

Matovič tvrdí, že po tom, čo prezident Slovenskej lekárskej komory Marian Kollár povedal, že nový koronavírus je len chrípka a plošné testovanie nepodporuje, sa z databázy zdravotníkov odhlásili zdravotníci. Premiéra mrzí, že s ním na tlačovej konferencii nestáli aj predstavitelia všetkých politických strán a prezidentka a nevyjadrili podporu plošnému testovaniu.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Sľuby, sľuby, sľuby a klamstvá.

    Doteraz nezaplatili zdravotníkov za prvú vlnu.
    Niet čo dodať. LEN sľuby a klamstvá.

    Keď sa dement vyjadril, že peniaze pošlú za pár týždňov, nemyslel som si, že pár týždňov môže byť aj 52!

    Tak naďalej verte klamárovi.

  2. Doteraz vykrikujú, že zostala prázdna špajza!

    Aká je prázdna, keď vedeli nalúpiť predražené testy, ochranné štíty či rukavice za vyššiu sumu, ako je trhová,…
    Aká musí byť prázdna, keď milión sem, milión tam, rozhadzuje 500€ „s pocitom súdržnosti a záujmu o pomoc vlasti“,..

    Diktátorovi „vypli poistky“. Lekárov máme na baterky? Nič iné len služba, pohotovosť, služba, súdržnosť,.. a odpočinok až keď ho klepne? Potom mu napíšu – covid19?

    Vážení, toto, čo robí už ani nie súčastná vláda ale premiér, toto nie je demokracia. Vážení koaliční – zastavte ho, bratia…

  3. Pre našich pánov doktorov je 500 eur ako pre vás 5 a väčšina ani nevie ten výter urobiť. Trénované sestričky z nemocníc majú jednu službu za druhou, lebo kolegyne sú v karanténe a tie z ambulancií sú dosrané od strachu zavreté doma väčšinou ordinujúce po telefóne a to nehovorím o tom, že už sú to väčšinou babičky v dôchodkovom veku. A ten šéf doktorov? Vykrikuje, lebo už nie je Fico a jeho kšefty sú ohrozené, ten pacienta nevidel už dlhé roky, a ten ide vykrikovať o tom, že 14-hodinové testovanie sa nedá zvládnuť. Sestričky v nemocniciach robia 12-hodinové smeny a to inak kmitajú…

  4. Koľko dá mne keď učím z domu a aby som opravila každému žiakovi úlohu musím sedieť od rána do večera pri počítači? A výsledok? Deti sa vrátia vymleté ako kýbel gitu ( až na výnimky).

  5. Nechajme sa prekvapiť koľko bude pozitívnych i keď budú negatívni, aby zarobili 700€. Aký je v tom rozdiel, či otestuje negatívneho, alebo pozitívneho? Skutočne sa rozum zastaví nad takýmto riešením. A ešte dotaz, prečo nemajú byť ohodnotení i dobrovoľníci? Ten argument p.Naďa vyráža dych. Nech to ide robiť zadarmo sám!

  6. Čísla najprv na papier a potom prepis.

    Ak čísla nebudú také, ako si premier predstvil, tak sa budú spodobňovať?
    100 bude 700? či 60 bude 80?
    Kto to zistí na druhý deň?
    Nikto. Všetci odídu so svojimi testami a potom budú počúvať o počte pozitívnych a negatívnych. Negatívneho ani nenapadne, koľko bolo skutočne negatívnych. Ide o číslo pozitívnych, aby vyhlásil druhé kolo alebo rovno lockdown?
    Podvod a klamstvo našej vlády. A záver? ONI to mysleli dobre, veštko splnené na 100%, takto to malo byť – ALE samosprávy to pokazili!

    Spomínam si, že počas totality ČSSR v jednej blízkej obci bol taký predseda JRD. Na schôdzi hovoril, toto som urobil, plán som naplnil, ja, ja ja, ale TOTO ste neurobili! Strašne povedome mi pripomína premiéra.

  7. podplácanie v priamom prenose. Otázka, z akých peňazí chce rozdávať? Zo svojich či z našich daní… a aké mal silné reči, že Fico kradne a on teraz čo robí? Apropo že vraj mu minulá vláda nechala prázdnu špajzu a pritom má stále na rozdávanie najprv to boli novinári, banky, umelci a samozrejme nesmieme zabudnúť na Bielorusko tak potom o čo je on lepší ako Fico?

  8. Tie peniaze su z EU na boj proti koronavirusu, ci lepsie by boli vyuzite na ficov a basternakov byt a pociatkovu vilu vo Francuzsku?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img