ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Sviatok všetkých svätých

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM| V súvislosti s Uznesením Vlády SR č. 678 zo dňa 22. 10. 2020 vám prinášame informácie týkajúce sa Sviatku všetkých svätých.

Od soboty 24. októbra do nedele 1. novembra platí na celom Slovensku zákaz vychádzania mimo bydliska. Samozrejme sú stanovené určité výnimky. Návšteva cintorínov však medzi výnimkami nie je, čiže platí, že aj na „dušičky“ je potrebné zostať doma.

Ilustračné video s apelom pre senior/všetkých občanov sme zverejnili na fb Polícia SR, pani Gizka Oňová nám pri tom ochotne pomohla.

 

Polícia naďalej kontroluje dodržiavanie vládou SR prijatých opatrení tak, ako doposiaľ a v prípade zistenia ich porušení rieši každý prípad individuálne. Sankcie taktiež zostávajú vo výške ako doposiaľ, v blokovom konaní do 1000 eur a v správnom konaní do 1659 eur (správne konanie rieši UVZ SR a okresné úrady).

 

V súvislosti s predchádzajúcimi rokmi počas „dušičkového“ obdobia, nie je možné porovnať opatrenia, pretože aktuálna situácia je diametrálne odlišná. Vláda SR vyhlásila núdzový stav a zákaz vychádzania, opätovne si preto dovolíme apelovať na občanov, aby dôsledne dodržiavali opatrenia a v tomto náročnom období vzdali hold napríklad zapálením sviečky doma, určite ešte bude vhodnejšie obdobie na návštevu cintorínov.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ten chalan z dzedziny ho ani nezruší. Diktátor by sa posral, že by ho ľudia v zuboch potrhali..
    Od marca stačilo. Ukázal sa. Tu už nejde o covid. Toto je nemecko 1930? Ale to necham na Historikov. Hysterik z TT by to nepochopil.

  2. Oni sami robia z toho šaškarňu. Stále tie svoje tendencie obmieňajú, dookola upravujú a stále v ľudia nemajú jasno, ba ani oni sami. Zatiaľ vieme len o vyhráškam ako ľuďom, tak aj lekárom a zdravotníkom. Uvidíme čo z toho bude. Nechajme sa prekvapiť.

  3. seredan boze ludia to tak tuzite po cintorine pojdeme ked sa bude dat to je taky problem nekto nechodi len ked su dusicky raz to zakazaly tak to budem respektovat a nehazajte vse na matovicka on vie co robi pekny vecer prajem

  4. V Lidli, v Kauflande kopec ľudí to je v pohode ale vonku na cintoríne sa ľudia nakazia od tých mŕtvych tu ide o Matovicov systém nasrať čo najviac ľudí a prečo si myslíš že ľudia na cintorín chodia len raz za rok a Ty si môžeš Vianoce osláviť 1.mája

  5. Uznávam, že je proti tejto pliage niečo robiť. Ale čo oni robia? To je všetko na hlavu postavené. Napr. dôchodci si môžu nakupovať od 9.00-do 11.00. Náhodou sme boli v Kauflande o 10.00 hod. a ľudí ako na manifestácii. No veľká ochrana. Druhá vec: hoci sme nemienili kupovať mäso, ktoré bolo v akcii, ale sme sa zo zvedavosti išli pozrieť, ani stopy po mäse. Bolo vypredané. Ďalšia vec: výnimky, kto sa nemusí testovať. Vychádza mi to, že skoro nikto nie je povinný ísť na testy. A čo sa týka návštevy cintorína a voľného pohybu vonku, škoda hovoriť.

  6. pre Anonym 29. októbra 2020, 21:49: na cintoríne je to bezpečné? Minulý týždeň sme tam doviedli 80-ročnú svokru, lebo sme ju nemohli zadržať, a vyobjímala tam prvú babku kamarátku, ktorú stretla. A nebola jediná. Proste starým ľuďom nevysvetlíš, podávajú si ruky, objímajú sa, rúška pod nosom, dobré nervy som mal. Radšej zatvoriť na chvíľu cintoríny a otvoriť, keď bude bezpečnejšie. Aj tak sa tam všetci predháňali, kto koľko kvetov a sviečok má na hrobe, teraz sú si aspoň všetci rovní a nemusia si závidieť.

  7. Je výnimočná situácia, nikto snáď nechce nikomu ublížiť. Tak to tento rok nejako vydržme, aj keď je nám to nepríjemné. Na našich zosnulých si môžeme spomenúť aj doma a keď sa situácia upokojí, potom môžeme doplniť aj kvietky a sviece na hroboch ako prejav našej stálej úcty a lásky.

  8. Pozrite si na denníku Hlavne správy… video kde je v BA na spitalskej ulici odberné miesto je to firemné testovanie hlava na hlave vyše 100 m rad čakanie v daždi to je v poriadku ale cintorín je najnebezpečnejšia zóna na svete

  9. je t.č. premiér.

    Počasie si človek nevyberá, tak ako chorobu. Vie sa však tomu vyhnúť jednému alebu druhému nebezpečiu.

    V totmo prípade vzhľadom k počasiu, si budem chániť zdravie tak, aby som NEnakapal na zápal pľúc, či iné ochorenie súvisiace s prechladnutím, kým by som sa dostal k Vašek „priepustke na slobodu“. Viete, na to, aby som sa mohol slobodne pohybovať, nepotrebujem váš drap papiera.
    Tak. A preto sa pán Matovič, na vaše násilné testovanie môžem vy*rať a úúplne z vysoka!

  10. Pre Anonym 30. októbra 2020, 15:45 – tak po prve, Hlavnespravy je konspiracny web a po druhe, ti zamestnanci su cez den spolu v jednej kancelarii, preco by nemohli byt spolu vonku

  11. Tych vyse 100 ludi robi v jednej kancelarii..netrep hluposti,je to realne video,konspiracny dennik,je kazdy dennik,co nevyhovuje sucasnej koalicii,tak si citaj Topky,kde pisu napr.ake drahe dupacky ma Cibulkovej dietatko a podobne

  12. Neberte to v zlom, ale keby teraz boli cintoríny otvorené, tak by sa určite stali možným miestom nákazy. Tiež by tam bola hlava na hlave, hlavne starších ľudí, ktorí sú viac ohrození. Ten pán, čo bol so svojou svokrou na cintoríne, to vystihol. Ťažko by sa dalo zabrániť kontaktu medzi ľuďmi. Naozaj, skúsme to vydržať, nech sa to prestane šíriť. Každý by mal urobiť to, čo je v jeho silách.

  13. Ja neviem, teraz ukazovali v TV testovanie vo firmach ( VW, elektrarne) a ludia tam boli v 2m odstupoch a v pohode ich pretestovali tisice. Ale ty si sleduj svoje Hlavnespravy a fotky zo sory na listky na fotbal spred 2 rokov

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img