ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Premiér: Antigénové testy sú výborný doplnok na plošné testovanie

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Úrad vlády SR |MM| Antigénové testy sú výborný doplnok na plošné rýchle identifikovanie ľudí s najvyššou vírusovou náložou, ktorí by mohli byť najviac infekční. Vyhlásil to predseda vlády Igor Matovič (OĽANO) po stredajšom rokovaní vlády. Poukázal na výsledky štúdie Fakultnej nemocnice Praha Motol, ktorá porovnávala výsledky antigénových a PCR testov na ochorenie COVID-19. Matovič a minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) skonštatovali, že antigénové testy tak dokážu odhaliť 67 percent tých infikovaných, ktorých by odhalil PCR test. Výsledky podľa ich slov prekonali očakávania na úrovni 30 percent, s ktorými išli do plošného testovania.

Premiér uviedol, že zmysel robiť antigénové testy je na základe štúdie teda dvakrát väčší, ako pôvodne rátali. Zdôraznil, že nemožno nahradiť PCR testy antigénovými, ale na účel, ako je celoplošné testovanie, je tento druh testu vhodný. Zdôraznil, že okrem senzitivity sa pri štúdii porovnávala aj ich špecificita. Tá bola podľa jeho slov stopercentná, teda, že antigénové testy negenerujú falošnú negativitu. Z tých 369 pacientov, ktorí mali negatívny PCR test, malo negatívny výsledok aj 369 testovaných antigénovým testom.

Krajčí označil za dobrý údaj aj to, že antigénové testy nevyhodnotili ako pozitívneho človeka, ktorý mal negatívny PCR test. Pozitívne vníma aj to, že antigénový test podľa štúdie dokáže odhaliť aj 47 percent bezpríznakových, ale pozitívnych ľudí. „Opäť sa len potvrdzuje, že je dobré testovať antigénovými testami, má to zmysel,“ dodal. Je presvedčený, že celoplošné testovanie bude úspešné. Poukázal na to, že denne pribúda v nemocniciach aj 100 pacientov a čoraz viac ich potrebuje umelú pľúcnu ventiláciu.

Pražská fakultná nemocnica Motol zverejnila v utorok (27. 10.) výsledky štúdie spoľahlivosti antigénových testov, ktorú realizovala minulý týždeň na 591 pacientoch. Ukázala, že senzitivita skúmaných dvoch antigénových testov bola pod hranicou 70 percent. To znamená, že testy nezachytili troch z desiatich pozitívnych pacientov. Podľa štúdie sa to týkalo aj ľudí s príznakmi ochorenia COVID-19.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ty hajtrak z TT, kiez by ta tatko do hajzla strekol.
    Toto tvoje trapne testovanie co ma vypovednu hodnotu ako tvoje IQ je chore. Testy co maju vypovednu hodnotu 67 percent, lekarska komora ti hovori , že si debil a je to debilina, ale ty si ides svoje. Tuto chripku nezastavis, musi sa nou obyvatelstvo premorit, ty idiot. Pozri sa na Svedsko, ako prve hovorilo, ze sa to neda zastavit, len premorit obyvatelstvo. Ty si mal v lete zabezpecit, dostatok lozok pre ludi co maju pridruzene ochorenia a tato chipka im pritazi, a nie buzerovat cele Slovensko. Kiez by vsetci debili co ta volili dostali rozum a ta vyhodili z okna.

  2. Je to tak, je to dement, ja mam ist teraz postavat von do fronty a cakat na hlupe testovanie 2-3 hodiny , lebo potrat z TT je diktator. Dufam , že budes prvi politik , ktoreho lud ukamenuje.

  3. to Mato-fanda , ty si zrejme 110% volič toho blazna. Ked by si nemal vystudovanu len ZS po 5 rocnik, tak by si vedel, že skor ci neskor sa ludia postavia na odpor a aj na tom malom dvore. Ked budeme kamenovat, tak snad aj volicov toho blazna, lebo musite byt rovnako naruseny.

  4. Prepáčte, ak tým niekoho urazím – obyčajní ľudia!
    Nezdá sa Vám, že sa s vami zahráva ako s „obyčajným“ ľudom?
    Vy si myslíte, že ste obyčajní, ale ON vás považuje len za obyčajných debilov?!
    Dosiahol čo chcel a teraz ste jeho ovce. Statočne za baranom. Potrebujete aj mydlo?

  5. Nedrístajte tu, pán premier to určite myslí dobre a telce ako Vy tu budú vypisovať, lenže tu Vás nik nepočuje chápete telce sereďské

  6. Čím to je, že to premiér situáciu nezvláda a láka peniazmi?
    Koľko skutočne „pozitívnych“ bude po testovaní? Papier znesie všetko a pri prepise nastane chyba o pár núl navyše?
    Niekto by sa mal zaujímať o stav, zdravotný stav politikov. Toto je už na psychiatriu.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img