ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Duo Live Guitars na trnavskom korze (Posolstvo dobrej muziky)

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Čo sa týka hudobných spomienok na leto 2020, ešte mám v zásobe jednu, tentoraz z Malého Ríma, ktorého koncertná ponuka tiež mojej duši lahodí.

Zvláštne prázdniny, poznamenané pandémiou, sa pomaly chýlili ku koncu. Nedalo mi a zabehla som si ešte raz na korzo do Trnavy. V rámci projektu Leto na korze tam v utorok 25. augusta 2020 vystúpilo známe trnavské Duo Live Guitars, čiže Pavel Opatovský – spev, dvanásťstrunová akustická gitara, ústne harmoniky, perkusie a Jozef „Laci“ Pagáč – elektrická gitara, sprievodné vokály.

Bolo celkom príjemne teplo, no fúkal vetrík, akoby sa snažil odviať leto preč. Návštevníkov korza, ktorých bolo ako maku, to však netrápilo, užívali si pekné počasie a lavičky pred malým pódiom pri radnici sa zaplnili verným publikom. Na sedacích vakoch úplne vpredu sedeli hlavne deti, ďalšie sa zase naháňali naokolo. Niektorí fanúšikovia počúvali hudbu aj postojačky alebo sediac na terasách kaviarní.

Koncert sa začal o 18.00 hod. Poslucháčom sa prihovoril Pavel Opatovský. Okrem iného s potešením skonštatoval, že prítomná je i mladá generácia a že aj jej chce Duo Live Guitars odovzdať malé posolstvo dobrej muziky.

Duo Live Guitars hrá vlastné verzie československých a svetových hitov, predovšetkým zo 60. a 70. rokov. Temperamentné pesničky i balady interpretuje so šarmom a s ľahkosťou.

Na koncerte na korze zaznel napríklad jeden z najväčších country hitov Johnnyho Casha Ring Of Fire, slávna diskotéková pesnička z repertoáru Johna Paula Younga Love Is In The Air či rock´n´roll Marie, Marie, ktorý pôvodne naspieval Shakin´ Stevens. Nechýbala ani skladba od The Beatles (Let It Be), od Boba Dylana (Mr. Tambourine Man) a od nemeckej hardrockovej kapely Jeronimo (Heya). Na československú hudobnú scénu sme si zaspomínali s pesničkami Hvězdičko blýskavá (Petr Novák), Otázky (Olympic), Holubí dům (Jiří Schelinger) a Let´s Make A Summer (The Beatmen).

Publikum obľúbené skladby odmieňalo veľkým potleskom a občas sa počas nich ozýval aj potlesk do rytmu. V refréne pesničky Games People Play (Joe South) sa Pavel Opatovský pokúsil zapojiť do spevu aj obecenstvo. Na korze vládla skvelá atmosféra. Hudobníci rozdávali okrem hudby pozdravy pre svojich susedov, kamarátov i pre všetkých poslucháčov, ktorí si užívali koncert. Po hodinovom vystúpení nasledovalo viacero hudobných prídavkov. Vo finále zazneli rock´n´rollové klasiky Johnny B. Goode (Chuck Berry) a Blue Suede Shoes (Carl Perkins).

Bolo príjemné ponoriť sa do vĺn hudby a stretnúť sa s priateľmi a známymi. Vietor môže fúkať, koľko chce, ale dobrú muziku preč neodveje. Tá ostáva navždy ako leto v duši.

A ešte dodávam: počas takej jesene, ako je táto, leto v duši všetci nesmierne potrebujeme. Žiaľ, momentálne nám musí stačiť len reprodukovaná hudba. Ale o to väčšiu radosť budeme mať zo živých koncertov, keď ich znova bude možné organizovať.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img