ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

„Rozkopávajú bez škrupúľ aj staré hroby na planine, pričom pozostatky padlých bez kúska triviálnej ľudskej úcty vyhrabú a porozhadzujú okolo.“

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Už 46 rokov sužujú túto pozoruhodnú jaskyňu nájazdy amatérskych hľadačov archeologických pamiatok. Z pôvodnej sedimentárnej výplne, ktorá sa tu nachádzala ešte pred prírodnou katastrofou z roku 1974 a obsahovala mocnú kultúrnu vrstvu, sa zachovali už len rezíduá, a aj z tých dramaticky ubúda v dôsledku barbarských šturmov zlodejov. Najnovšie sme tu našli porozhadzované možno tisícročia staré ľudské ostatky. Zároveň tak s vrstvou kradoši zničili množstvo mimoriadne cenných informácií, ktoré artefaktom vlastne dávajú vedeckú hodnotu. Rozkopávajú bez škrupúľ aj staré hroby na planine, pričom pozostatky padlých bez kúska triviálnej ľudskej úcty vyhrabú a porozhadzujú okolo. Historický dubový kríž vytrhnú zo zeme, artefakty odcudzia.
Určenie relatívneho veku nálezu prastarých ľudských kostí z jaskyne na fotke stojí 200€. Ak odborník potvrdí, že ide naozaj o ľudské ostatky, obrátim sa na Vás s prosbou o finančný príspevok, lebo viem, že inak tieto peniaze nezoženiem. Vôľu zložiť sa na relevantnú čiastku, hoci len symbolickým 1€, môžu záujemcovia deklarovať slovne či písomne už teraz; zvyšok peňazí do potrebnej sumy doložím, a samozrejme vybavím všetky s tým súvisiace nutné formality, ktoré vyplývajú zo zákona, keďže ľudské ostatky patria štátu. Výsledky analýzy – pokiaľ sa uskutoční – zverejním.

Zdroj: FB

Kto je Gabo Lešinský?

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Vážený pán Lešinsky musím uznať že v niečom máte pravdu ale to je iba jedna strana mince …..no tá druhá je ,že poznám veľa detektoristov a amatérskych ,,, archeológov ,,, ale viem to že kto im dáva typy na lokality za nie malé peniaze — sú to sami archeológovia ! Len si otvorte trochu viac oči a zistite to sám . To sú po potkanoch z parlamentu hneď ,,, najväčší Zlodeji !!! !!!.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img