ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Odborníci dnes rozhodli o čiastkovom lockdowne a testovaní

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Dnes od 8.00 hod. rána zasadal Ústredný krízový štáb, ktorý rozhodol o ďalších opatreniach v boji proti COVID-19. Odborníci rozhodli, že na Slovensku bude kombinácia mierneho lockdownu aj testovanie obyvateľstva.

Ako bude fungovať Slovensko v najbližších dňoch?

Od pondelka 26. októbra 2020 prechádza na dištančnú výučbu aj druhý stupeň ZŠ. SŠ pokračujú v dištančnej výučbe. Ak bude situácia priaznivá, v pondelok 30. novembra 2020 by sa mali žiaci vrátiť do škôl. Ak nie, bude sa pokračovať v dištančnej výučbe.
MŠ a prvý stupeň ZŠ ostávajú na prezenčnej výučbe.
Prázdniny: Jesenné prázdniny sa presúvajú z 29. a 30. októbra 2020 na 30. októbra a 2. novembra 2020. Ide o piatok a pondelok, vzhľadom na to, že cez víkend sa má konať plošné testovanie a v pondelok prebehne dezinfekcia. Okrem toho pribudnú nové prázdniny aj v piatok 6. novembra 2020 a v pondelok 9. novembra 2020 – opäť ide o obdobie v čase plošného testovania.
Od pondelka prejdú všetky VŠ na dištančné vzdelávanie na celý zimný semester.
Platí zákaz vychádzania od 24. októbra do 1. novembra pre všetky okresy. Je však rozdiel medzi Oravou a Bardejovom a zvyškom Slovenska. Pre zvyšok Slovenska bude od soboty 24. tiež platiť, že aj bez testu budú môcť obyvatelia chodiť do práce, vodiť deti do školy a chodiť do prírody. Na Orave a v Bardejove je nutné disponovať negatívnym PCR alebo antigénovým testom na presúvanie. Od soboty 24. októbra do nedele 1. novembra bude na celom Slovensku platiť zákaz vychádzania s výnimkou ciest na testovanie, do práce a zabezpečenia nevyhnutných potrieb či pobyt v prírode v okrese bydliska.

V regióne Oravy a Bardejova bude zákaz vychádzania od soboty 24. októbra do nedele 1. novembra. Ľudia bez negatívneho testu budú môcť ísť von od jednej do piatej ráno, môžu sa ísť testovať, do najbližších potravín, či na vyšetrenie k lekárovi, venčiť zvieratá do sto metrov od domu. Do 25. októbra majú čas na návrat do bydliska.

Zajtra sa navyše o 8:00 začína pilotné pretestovanie Tvrdošína, Dolného Kubína, Námestova a Bardejova.

Nasledujúce dva víkendy bude aj plošné testovanie na ostatnom území SR.

K zatvoreniu predajní nedochádza.

Opatrenia prezentované na tlačovej besede nájdete tu:

ÚKŠ_Opatrenia_201022_0v1

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. odbornici rozhodli?a ktori su to?preco v rakusku odbornici nerozhodli rovnako ako na slovensku?rakusko ma viac nakazenych aj mrtvych a este organizuju vianocne trhy.psychopati chcu zlikvidovat slovensko.

  2. Obchody otvorené, ale zákaz vychádzania, fabriky otvorené, lebo v nich sa vírus nešíri. Takto to vyzerá, keď si občan zvolí vládu duševne chorých podvodníkov.

  3. tony…treba sa íst spýtať do Rakúska…ak správne pozerám tak Slovensko má momentálne nakazených cez 26 tisíc a Rakúsko 17 tisíc a to má cez 9 milionov obyvatelov…čiže sme na tom omnoho horšie ako to Rakúsko….alebo by si radšej počkal kým sa to tú rozbehne jak v Česku? – tam majú denne cez 14000, alebo počkáme kým sa to tak rozbehne aj v tom Rakúsku?

  4. Ministrovi zdravotníctva Krajčimu asi zle radil Duch svätý,keď nezvláda druhú vlnu pandémie.Ale zato ho Matelko vychválil do nebies,veď kto mohol predvídať takú ťažkú druhú vlnu.Rozhodne nie minister zdravotníctva,ktorý by si zaslúžil metál.Ale zato Fico a Pellegríni môžu za prázdne sklady pred objavením sa vírusu,keď o ňom nikto ešte ani nechyroval,ba ani Paulínka,keď investovala pre naozaj obyčajného človeka neskutočné peniaze do pochybnej spoločnosti.

  5. Prečítajte si správu Ministerstva zdravotníctva zo dňa 23.júla 2020…kde minister oznamuje,ako sú pripravený na druhú vlnu…takisto si už zapamätajte,že pozitívne testovaný človek nie je vždy nakazený,či infikovaný a na svete nie je žiadny test,ktorý vie rozlíšiť,či v tele človeka je živý,alebo mrtvy vírus..PCR testy zisťujú prítomnosť genetickej informácie vírusu,konkrétne vírusovej RNA vo vzorke. Test však nedokáže určiť,či daný úlomok DNA pochádza z aktívneho,či neaktívneho vírusu

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img