ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Premiér: Buď bude lockdown, alebo ľudia urobia niečo, aby sa mu vyhli

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Úrad vlády SR |MM|  Slovensko má v súčasnej epidemiologickej situácii a jej vývoji dve možnosti, buď lockdown celej krajiny, alebo to bude niečo, čo umožní ľuďom vyhnúť sa tomuto lockdownu. Po stredajšom rokovaní vlády to uviedol predseda vlády SR Igor Matovič (OĽANO).

Pripomenul, že epidemiologická situácia sa na Slovensku vyvíja „českou cestou“, očakáva, že pri neprijatí ťažkých rozhodnutí možno očakávať v nasledujúcich týždňoch tisícové nárasty prípadov. „Ak nezatiahneme ručnú brzdu, budeme tam, kde je Česko, kde bolo talianske Bergamo na jar, a kde sa na konci rozhoduje o tom, koho zachrániť a koho nie,“ povedal Matovič. Rozhodnutie o tom, či ísť cestou lockdownu alebo celoplošného testovania, bude podľa neho na epidemiológoch. Súvisí to aj so zabezpečením účasti na testovaní. „Rozhodnú, či bude stačiť plošné testovanie aj bez tých, ktorí sa odmietnu dať testovať, alebo je v takejto situácii riešením lockdown,“ dodal. Uzavretie krajiny je podľa neho úplne poslednou „zatiahnutou brzdou“. Povedal, že minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (OĽANO) je v tomto výbere za to, aby sa „brzdilo veľmi rýchlo“.

Ak by prišlo k uzavretiu krajiny, uzavreli by sa podľa neho všetky prevádzky, ktoré nie sú nevyhnutné pre infraštruktúru krajiny, prísne obmedzenia by sa týkali aj pohybu ľudí. Prirovnal to k situácii v jari v Španielsku. Odhaduje, že v prípade uzavretia celej krajiny budú opatrenia potrebné minimálne tri týždne. Matovič upozornil, že za ten čas by sa hospodárske škody vyšplhali podľa odhadu na dve miliardy eur.

V stredu má rokovať o situácii konzílium odborníkov a pandemická komisia, vo štvrtok ústredný krízový štáb. Premiér na tlačovom brífingu vyjadril tiež úprimnú sústrasť rodine zosnulého lekára z Humenného, ktorý sa zrejme pri výkone služby nakazil novým koronavírusom.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Testy sa nakúpili, ANtonov ich priviezol (za čie peniazer?), firma sa nabalila, tak načo testovať.
    Rovno lockdown! Je to rýchlejšie a za 10 dní. Nemúsi gašparko čakať dva či tri týždne a testy predá výhodnejšie niekomu inému. Má dva krát zarobené. Len nech nerobí z ľudí debilov, idiot!

  2. Cechom uz idu na pomoc americki doktori, doslova prosia o humanitarnu pomoc. Tam uz zavreli vsetky obchody. A pre Seredana – nase vnucence nerozchodia to co tu napachal smer, teda ty a tebe podobni

  3. Prečo policajti nepokutujú ludí bez rúška. Teraz som išiel okolo tria ani jeden ožran nemal na chrapine rúško debatovali o dušu

  4. Kkt sa vyhráža lockdownom, ak nebudú testy, ale kktovi zrejme nikto nevysvetlil, že ak bude povinne dávať do karantény „za trest“ tých, čo sa nepôjdu testovať, tak tiež bude de facto lockdown. Veď žiadna robota sa sama neurobí.. A kto bude robiť, keď každý bude v karanténe?? A ovečky to pekne papajú..
    Hlavne, že kamarát dostane 15 mil. eur.

  5. Najskôr svojim FB rozhodnutím že nevesty nenecha bez 150 hostí zapríčinil že máme také čísla aké máme a potom sa začne vyhrážať ľuďom ….
    V inej krajine by už dávno sedel za mrežami alebo v ústave že takto zapríčinil tento stav

  6. Riesit potraty, cirkev, ako znizit dochodky, ako omrdat ludi s platom, komu dat miliardy z eu, to boli temy, nie covid. Stalo sa, situacia je taka teraz.. Premier by mal po svojich chaotickich vystupeniach konecne uz odstupit, to sa dalej uz neda pozerat. Trapny saso, co si zachranuje ego, zakazdym najrozumnejsi chce byt na svete! Najlepsie rozprasit cele olano. Tato chatra amaterov a stresmenov, narcisov je nam a vzdy bola na h…o!

  7. Podľa prieskumu sa chcú dať vačšinou testovať ľudia s vyšším vzdelaním, to vysvetľuje vaše príspevky…

  8. Keby malo plošne testovanie nejaký zdravotnícky zmysel,tak by to už dávno urobili aj ine krajiny…efektívnejšie je urobiť lockdown aspoň na 3 týždne..a treba zavrieť aj automobilky,aby sa sem netrepala nekontrolovateľná lacná pracovná sila..ale bojím sa,že Matovič to zavretie môže urobiť v decembri..ved jeho motto znie…dnes som mal dobrý deň,podarilo sa mi nasrať veľa ľudí..

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img