ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Chránime vaše zdravie, celoplošné testovanie je dôležité

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MZ SR |MM| Ochorenie COVID-19 sa rýchlo šíri aj v našej krajine. Na ochranu zdravia, ale aj životov, nám pomôže, ak budeme vedieť presne lokalizovať vírus.

Vďaka antigenovým testom budeme môcť identifikovať najviac infekčných ľudí. Môžeme zistiť nakazených, ktorých sa doteraz hygienikom nepodarilo zachytiť. Ich následná domáca izolácia nám môže pomôcť zvrátiť súčasný negatívny vývoj.
Pôjde o náročný proces, do ktorého sa ako prvá krajina púšťame.
Stúpa nám však počet pacientov s koronavírusom v nemocniciach, taktiež počet nakazených zdravotníkov.
Buďme zodpovední a spoločne ochráňme zdravie ľudí.
Ďakujeme, že nám pomôžete.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Bývalý šéf Inštitútu zdravotnej politiky Martin Smatana si nemyslí, že by sa mali antigénové testy použiť pri celoplošnom testovaní.
    V čom je teda problém?
    Tieto testy majú vysokú citlivosť, senzitivitu. Ak je senzitivita 95 percent, zo 100 pozitívnych zachytí 95 infikovaných. Ale v piatich prípadoch povie, že sú negatívni, aj keď sú pozitívni. Najväčší objem testov, ktoré sme nakúpili, sú od juhokórejského výrobcu. Pri nich je zmluvne daná senzitivita 93 percent. Zo 100 testovaných by mali v 93 prípadoch zachytiť ochorenie. Keď sa však pozrieme na samotný test a jeho príbalový leták, tak tam sa uvádza, že senzitivita je aj 80 percent a viac. Okrem toho sú na tieto testy dve nemecké a jedna brazílska štúdia. V nich dosahovala senzitivita 76 až 91 percent. V talianskom teste dokonca iba 47 percent. Rozdiel medzi nemeckými štúdiami, brazílskou a talianskou štúdiou je, že v Taliansku sa nepozerali iba na vysoko infekčných pacientov, pozerali sa na všetkých. Zistili, že keď sa testovanie robí náhodne v populácii, tak je iba 47-percentná senzitivita testu. Zistili, že to zachytí iba polovicu pozitívnych. Nemôžu sa teda použiť na celoplošné pretestovanie.
    spravy.pravda.sk/domace/clanok/566207-analytik-smatana-krajina-sa-chce-vratit-v-case/

  2. celoplošné testovanie je dôležité.pre penaženky NAŠICH ĽUDI. články o dôležitosti a vyhrážanie sa ľudom zákazom vychádzania v prípade neučasti,a podobné nezmysli budu len gradovať. P.S NEMAM problém sa testovať

  3. Pre toho prveho – aj ked to zachyti iba polovicu polovice, aj tak sa vratime v case a odlahcime trocha nemocnice, docitaj ten clanok do konca, nie iba co sa ti hodi

  4. Keby to spravil Smer tak 10 článkov o diktatúre až po Budajov 100 stranový manifest o komunizme.
    A Matovič v opozícii by vyzýval na námestiach ľudí aby nešli na testy.

  5. Tento víkend bude skúšobné nepovinné testovanie v štyroch okresoch.Aj keď možno príde 18%obyvateľov(strach z nakazenia a karantén)a budú rôzne problémy,médiá povedia že prišlo napr.74%.Úloha splnená.Podobne to bude v celoplošnom na Dušičky.Keďže bude veľa pozitívnych a v karanténe tak lockdown vyhlásia tak či tak(obmedzenie mobility,ekonomika, obmedzenie spotreby,preformátovanie Európy).Ak sa to štatisticky mediálne nevydarí tak Matelko odstúpi.No môže sa to celé nečakane zvrátiť aj inak,podľa globálnej situácie v USA.

  6. Cele je to nezmysel.
    Pojdete 1x na test, 2x na test a test stoji za prt. Plus velka sanca sa nainfikovat, ked tam bude velky pocet ludi. Ide im len o zber DNA, aby vedeli ako nas vyhubit. 21.12.2020

  7. Ty čo myslia negatívne su retardovaný ľudia lebo vam to jebe a kvalitné ja sa dám testovať lebo mám zdravý rozum uz veľa známych aj z rodiny majú covid 19 tak choďte do piče kokoti!!

  8. Bohuš ty si ďalší magor a kvôli takým ako si ty sa nakazia veľa ľudí či mám ťa na salame potom neplač keď budeš mať covid 19 ktorý je umelo vytvorený a ktorý bude mutovat každy rok.

  9. ty si iný hysterik.tak sa testuj aj každý deň s 30% testom keď ťa to poteší.a ja osobne nepoznám nikoho čo by mal covid .a netvrdím že neexistuje

  10. Curaci, dajte sa testivat na covid, na chripku, na srdcovocievne ochorenie, na zakernu chorobu. Kazdy den, magori, uz to pochopte ze je to chripka, co ma polozit ekonomiku urychlene.
    Radsej zerte ovocie, vitaminy, cvicte a nie sa stresovat chujovicom z TT co dostal miliony aby strasil a polozil ekonomiku. Ked by ruska pomahali , tak ako to ze nemocnicny personal to dostava ? Curaci, starajte sa o seba a chripka, covid a podobne picoviny sa u vas neusadia. Ale ked budete ako ovce, fetky, obezne prasata, tak sa traste od strachu ako vas chripka dodrbe.

  11. Podvod na preriedenie populácie je nás moc tichá vojna pod zámienkou vírusu . Slovensko je prvé tu skúsia ako to funguje a pôjdu aj ďalšie štáty .neverím špinavým vlastizradcom a hlavne nie Matovičovi bláznovi čo sa liečil v Nemecku na psychiatrii.

  12. ze testy z korei su sterilne?
    ze su maximalne presne?

    neboli v ponuke pozitivne a negativne, ako cista literia?

    Mam len 100% tusenie o velkom strasne velkom megapodvode.

  13. Ak si to napisal „A“, vytiahni aj „B“.
    Kedy, ako dlho, kde, …
    Lebo cely narod hovori, ze je blazon.
    Tak to narodu ukaz.

  14. Myslim ze premier ako je Matovič ktory sa pozera z okna ako policia striela do demonstrantov (mozno na jeho prikaz alebo minimalne s jeho vedomim) uz nieje hoden dôvery tohoto naroda a zastavanie tejto funkcie

  15. ste si na 100% isti? 20. októbra 2020, 21:38 – po precitani si komentarov uz chapem, kde sa nachadza ten odbornikmi odhadovany milion ludi na Slovensku s dusevnymi poruchami.

    Niekedy som mal pocit, ze mam o nieco zbytocne obavy a vec vidim cerne. Tieto komentare ma ale utvrdili v presvedceni, ze u mna vsetko OK.

    S manzelkou a synom sa pojdeme otestovat a ked bude mozne 2X, tak to urobime. Ked 4X, tak s tym nemame problem.

    Akoze fakt nechapem, ako moze niekto vidiet realnu hrozbu v testovani. Jedine, ze by privelmi pozeral tie videa, co aj mne denne ludia posielaju – mlada upravena doktorka robila vyskum – ziadne konkretne odvolanie sa na vystupy, strasenie cipovanim, ciarkovymi kodmi unikatnymi pre kazdeho z nas a preprogramovavanie DNA.

    Aj ked, mozno by urcite preprogramovanie a usmernenie u niekoho bolo vlastne aj dobre…

    Ludia, neblaznite! Keby takto rozmyslali nasi predkovia pred 100 rokmi, s najvacsou pravdepodobnostou by sme tu dnes neboli.

  16. Presne tak , nechajte si do mozgu pichnut nejaku nainfikovanu palicku.
    Ked je to udajne take strasne nakazlive, ze treba mat cez papule handru, tak na ky kkt treba vyter az z mozgu ?

  17. Milos Majko, ty si daj aj kolonoskopiu 3x za tyzden , ty si už ovca,
    Ten kto nie je ovca, tak mu tu na tom nieco smrdi.

    Pred 100r tu nebolo tolko oligarchov ziadny majitel microsoftu nedaval vakciny do Afriky detom , co im sposobilo obrnu a kopec dalsich veci. Trochu si nastuduj veci , ked zacnes tliachat do vetra tvoje bludy ako si ovca a nechas zo seba robit pokusneho kralika.

  18. Uznavam, moje pedagogicke schopnosti maju limity. Kludne dajte kontakty a vsetky tie nezmysly sirene cez net rad presmerujem na Vas.

    Len rozmyslam, kam smeruje Vas den, ked uz rano mate tak fatalne ovplyvnene oligarchami ktori do Afriky mali dat vakciny na obrnu. To si kurva pomohli…

    Ja mam skor obavy z konania oligarchov na Slovensku a ich konania tu u nas doma. Lebo oni nemaju zaujem na nasom ochrnuti, ani zblbnuti – to by nemali na kom parazitovat. Mam obavy z neriesenia skorumpovanych primatorov a starostov a ich prepojenia na zlocin s krytim skorumpovanymi prokuratormi, policajtami a sudcami. Ani ti toziz nepotrebuju ludi s obrnou, aby im museli vytierat posrane rite…

    Ale to my ovce zle vidime, ze?

    No dobre, pobavili sme sa trosku o konspiraciach a je cas ist robit nieco zmysluplne…

  19. Ivan M. 21. októbra 2020, 7:48 – urobime vynimku a ani admin nevymaze ten NEZMYSEL, ktory sy sem nakydal.

    Skus mi prosim napisat kontakt na vydavatela toho nezmyslu, alebo aspon meno autora clanku a zodpovednu osobu za sirene informacie.
    Inak si za sirenie zodpovedny Ty.

    Ludia, mate tu link. Myslite hlavou a rozmyslajte, preco sa pod to nik nepodpise, nik nie je uvedeny na webe a ani len kontakt alebo jednoduche vrit ma bozaj nenajdete…

    Ked uz niekto zdiela toto, tak ide o fakt vyzne zufalstvo…

  20. Ludia nepocuvajte toho blazna Milosa Majka, je to nastrceny pacient od psychopatovica z TT.

    Vsetko ide spochybnovat, je to blazon

    https://zemavek.sk/osn-pripusta-ze-gates-sposobil-vakcinou-vypuknutie-pandemie-obrny-v-afrike/

    Sama WHO pripustila, co sposobuju Gatesove vakciny, ale tu tento blazon , to ide obhajovat, chce nam zle. Nenechajte sa nahuckat, na testy, ockovania a podobne nezmysli. On sam nech si necha rovno do mozgu robit kolonoskopiu … on ju potrebuje…

  21. to Milos Majko
    Veď tam máš zdoje odkiaľ autor čerpal.

    1. UN Forced to Admit Gates-funded Vaccine is Causing Polio Outbreak in Africa, 21stcenturywire.com, 4.9.2020

    2. UN says new polio outbreak in Sudan caused by oral vaccine, apnews.com, 2.9.2020
    3. Circulating vaccine-derived poliovirus type 2 – Sudan, WHO, 1.9.2020

  22. pre lima 8:55

    Nevysvetlis tomu blbcovi, on je nauceny co psychopatovic povie, tak to je viac posvatne ako keby to ježis povedal.

    Je to nastrceny clovek , aby tu obhajoival testovanie, vakcinaciu a tym budu ludia vykinozeny. Ale neboj sa Milosko, aj na takeho potkana pride . Uvedom si ze poulicna lampa udrzi siedem takychto zapredancov ako si ty.

  23. chlapci,chlapci,ani o tom neviete,ale práve ste sa dopustili niekoľkých trestných činov,resp.min.priestupkov.A nemusím Vám pripomínať,že v čase núdzového stavu sú trestné sadzby oveľa prísnejšie…

  24. p. Majko akoze citajuc tieto prispevky sa divim ze mate chut s nimi este bojovat, reagovat a vysvetlovat. Nema to vyznam. Je to generacia ludi ktori nedostali vzdelanie a vela z nich ma ocividne aj dusevne problemy. Neodsudzujme ich, snazme sa ich pochopit a hlavne na nich netreba reagovat. Nechajme ich nech si tie bludy siria medzi sebou…

  25. pre Majka hlupaka. To co si napisal, že urobime vynimku a a admin nevymaze prispevok, ty trotl. Kedy admin nieco vymazal ? Jedine len ak by niekto napisal rovno , že si kus kkta , tak možno to by vymazal. Ty hlupak, mater ta mala prehltnut radsej

  26. hamovat-banovat, alias Majko, alias marek. Najskor si uprac v hlave a potom vypisuj hluposti. neovladas nic na tom svete. Schovaj sa pod list a neprispievaj chobotiny.

  27. Lebo zadarmo? Tak aj Xkrat 😉

    Pan Majko, nepreberajte slovnu retoriku od Dementa z TT. Vieme ze ktorym smerom sa politicky angazujete, ked podla Vas je milion ludi na slovensku s dusevnymi chorobami.
    Vyjadril som vlastny nazor a koec ironie k tomu. Niekto to chape, niekto z toho urobi velkolepe autorske dielo pod nazvom – krok za krokom. Len, pozor na autorske prava.

    A bez urazky – kam patrite Vy?

  28. radšej hamovať-ako blamovať – tak si vyber ci je to priestupok, alebo trestny cin. Taketo pripady ako ty som za mlada riesil rucne strucne, ferovka, chlapec co nevedel ako sa ma chovat dostal 4-5 cez papulu, ak bol sikovny dal jednu aj mne a dobre bolo. Dnes len plno pisalkov vsade, dostane niekto v bare cez chrapu a uz vola tatina, policiu . Zlate dobre casy, ked sa vyriesilo hned vsetko na mieste.

  29. Preco testovat, ked ak aj tak vyhlasi lockdown.
    Peniaze z „vrtulnika“, firma nabalena a este aj 10 dni „lockdown“!
    Matovic, Matovic, za pol roka tolko xokotin, ..

  30. Ako ľudia zaujímalo by ma ktorý politik sa dal kedy testovať,prečo najohrozenejšia skupina teda 65r plus sa zrazu nemusia testovať,ako je možné keď doktori dodržiavajú ROR sú zrazu nakazený a posledná vec ako je možné že robia toľké testy keď z RK za pošlú do lm odtiaľ do BB a odtiaľ príklad na lebo majú plné stavy?tak kde vlastne robia tie testy ?v pivniciach,pod mostom či kde?a ďalšia vec ako môže niekto kto má zastávať nás ľudí a štát vyhlásiť uzatvorenie ak keď už i tak ľudia melú z posledného alebo sú už dávno bez práce?ako niekto by si mal dať fakt hlavu preliečiť a zistiť či je kompetentný viesť túto krajinu

  31. masové testovanie antigénovými testmi dá desaťtisícom ľudí nesprávnu informáciu o ich pozitivite. Mohlo by byť podľa neho až 80-tisíc falošne pozitívnych a 25-tisíc skutočne pozitívnych. To by mohlo znamenať, že 105-tisíc ľudí by aj s rodinami muselo zostať v karanténe a museli by zrejme ísť ešte aj na PCR testovanie.

    Problém môže nastať, aj keď je antigénový test negatívny. To totiž nemusí stopercentne znamenať, že testovaný skutočne nie je infikovaný. Antigénové testy zachytia infikovaného len vtedy, ak má v tele dostatočné množstvo vírusu. „Antigénové rýchlotesty sú veľmi dobrým nástrojom na rýchlu diagnostiku ľudí, ktorí majú príznaky infekčných ochorení horných dýchacích ciest. Slúžia na to, aby rýchlo pomohli lekárom odhadnúť, či má testovaná osoba momentálne vysokú virálnu nálož vírusu SARS-CoV-2. Upozorňujem na slovo odhadnúť, nie je to slovo určiť,“

    Zdroj: https://dennikn.sk/2095687/kto-vas-otestuje-ako-to-bude-prebiehat-a-prejdu-pozitivni-dalsim-pcr-testom-otazky-a-odpovede/?ref=insta

    Takze pan Majko, je dost mozne ze sa nebudete testovat len raz 😉

  32. No ja si myslim ze kombinácia faktov ktore sa dostali do eteru ako je dôveryhodnost vyrobcu a kto stoji za vyrobcom v kombinacii trnavskej firmy s dlhom do socialky a pozadim Matovica a dalsich za touto firmou to smrdi obrovskym škandálom a podvodom, sa pravdepodobne testovat v rozsahu celostatne nebude a mam pocit ze uz ani Matovic dlho premierom nebude

  33. Pekna diskusia ale ja osobne si myslim, ze cena ktoru zaplatime za plosne testovanie mohla byt radsej investovana do plucnych ventilacii. Ludia zbytocne umieraju

    Lebo na prvom mieste je zivot, na druhom zdravie a az na tretom majetok.

  34. Ani sa nehnevajte, ale väčšiu sprostosť ako je toto testovanie som nepočula, ľudia sa tam hrnú ako keby verili, že keď sa dajú otestovať tak už budú imúnni proti Covidu? Ako môžete veriť, že práve tam sa tá nákaza nešíri najviac? Ak ide niekto po ulici tak sa už trasiete, že je nezodpovedný a chce vás nakaziť. A teraz dobrovoľne sa chystáte do „jamy levovej“ Čo si myslíte, prečo všetci pracovníci v miestnosti sú zakuklení v tých skafandroch? Pretože vedia, že práve v tej miestnosti kde sa testuje sa vyskytuje najväčšie množstvo toho vírusu. Uvedomujete si, že na tie testy nepôjdu iba zdraví ľudia? Budú medzi vami aj tí čo už Covid majú ale ešte o tom nevedia. Pred testovaním je treba sa vysmrkať a vykašľať a čo ak ten čo to urobí, myslíte že hneď k nemu pribehne ten zakuklení a ten vírus pri tom kašli unikol do ovzdušia tak ho rýchlo niekde odpracú aby nenakazil aj ostatných? Keby to bolo také jednoduché tak by nemuseli mať na sebe tie skafandre. Nie nepôjdem sa testovať, aby som sa tam dobrovoľne nakazila. To miesto je ako skrytá bomba s vírusmi. Samotný diktátor Matelko povedal, že aj keď budete mať negatívny test o 3 – 4 dni môžete byť pozitívny. Týmto vyhlásením nevedomky priznal, že oni vedia, že týmto celoplošným testovaním sa ľudia v tej zamorenej miestnosti na 90% nakazia a o to im vlastne ide. Ak bude také množstvo obyvateľstva nakazených bude môcť prikázať povinné očkovanie pochybnými vakcínami za ktoré ani samotný výrobca sa nechce zaručiť a my budeme prví pokusné králiky na ktorých tú vakcínu budú skúšať. Toto je ten pravý kšeft ktorý si náš diktátor dohodol v Bruseli s Markelovou

  35. Boze seredanka ty si taka krava nebeska, ze az. Testuje sa skoro vsade vonku, nie v miestnosti a na tie tvoje ostatne dristy skoda reakcie. Ved ty ani nevies rozdiel medzi infekcnym a pozitivnym. Najvacsie nebezpecenstvo s covidom hrozi od takych ako si ty. Prehltni rychlo nieco na depresiu a chod si lahnut.

  36. anonym ja sa k tebe nebudem vyjadrovať vulgárne pretože ja nikdy neklesnem na tvoju hmmm úroveň ale ak môžem radím ti pozri si pekne všetky videa a nie len tie čo testujú vonku, a spýtaj sa napríklad na ktorej ulici a kde vonku ťa otestujú tu v Seredi. . Pozri si napríklad videa z Oravy tam testujú v miestnosti a čím viac testujú tým viac je tam pozitívnych. A potom, k tomu keď ich testujú vonku, tak si uvedom, že aj tam sa nájdu pozitívny a ak sa tam budeš cítiť v bezpečí ak si dáš rúško dolu, tak potom prečo sa cítiš zrazu ohrození ak niekto kto ide okolo teba po vonku a rúško nemá a už takí ľudia ako napríklad ty stresujú že ich ten človek ohrozuje, že ich môže nakaziť? Podľa tvojich slov ak sa pri testovaní na ulici cítiš v bezpečí ak si dáš rúško dolu, tak potom prečo ho musíme všetci nosiť aj vonku veď to nedáva zmysel

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img