ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Sedem minút po zverejnení statusu získala polícia prvé cenné informácie

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Počas uplynulého víkendu dominovalo aktuálnemu dianiu nepovolené zhromaždenie v centre Bratislavy. Policajný zbor v tejto súvislosti použil svoje sociálne siete na zber cenných informácií.
Pred, počas a po skončení zhromaždenia verejnosť posielala súkromné správy Policajnému zboru prostredníctvom jeho oficiálnej stránky na Facebooku „Polícia Slovenskej republiky“. Niekoľko stoviek správ od občanov obsahovalo informácie týkajúce sa najradikálnejších účastníkov podujatia a organizátorov. Aj keď polícia niektorými informáciami už disponovala na základe vlastných poznatkov, vďaka občanom sa v nich mohla len utvrdiť.
V nedeľu doobeda Policajný zbor požiadal prostredníctvom zverejneného statusu o identifikáciu maloletých a dospelých osôb z radov účastníkov protestu. Dospelé osoby sú na základe svojho konania podozrivé z ohrozovania mravnej výchovy mládeže. Len na túto výzvu reagovalo okamžite viac ako sto občanov súkromnými správami. Na základe pondelňajšej analýzy bolo zistené, že prvotné informácie o identite osôb boli polícii zaslané už sedem minút po zverejnení statusu. Za 22 hodín status lajkovalo viac ako 16 000 ľudí, ďalších viac ako 11 000 ho zdieľalo a celkovo sa dostal k viac ako 1 400 000 užívateľov. Vďaka jednej z najmasovanejších reakcií na zverejnený status v histórii existencie policajného Facebooku, bolo získaných množstvo cenných poznatkov vedúcich k odhaľovaniu trestnej činnosti.
Po tom, čo polícia následne totožnosť osôb definitívne a bez akýchkoľvek pochybností zistila a pominuli dôvody pátrania, status bol vymazaný a tváre osôb boli na priloženom screenshote zarastrované.
O ďalších krokoch poskytneme informácie až keď to situácia dovolí.
Facebook Policajného zboru opäť ukázal hlavný zmysel svojej existencie, keď je plne funkčným nástrojom v boji proti kriminalite. Nič z toho by nebolo možné bez aktívnej účasti verejnosti a neustále stúpajúcemu počtu fanúšikov, ktorých len cez víkend pribudlo viac ako 2 500. Polícia aj touto cestou ďakuje občanom za spoluprácu.
zdroj: Polícia SR

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Čo myslíte, čo sa udeje? Tak ako všetko ostatné, pôjde to do zabudnutia. Vážnejšie veci sa zamietli pod koberec a život ide ďalej.

  2. Kebyže som prezident, dal by som amnestiu nespratníkom a pána Matoviča by som vyzval nech abdikuje. Ten človek spôsobuje Slovensku len hanbu vo svete.

  3. pre sloboda: tu nejde o to, že tam boli aj deti, hoci do takýchto akcií zaťahovať deti je nanajvýš nerozumné, ale o to, že ten blbec nabádal deti k vulgarizmu. Tie slová mali byť adresované tím priblblým rodičom, možno, že im sa omnoho viac hodili. Možno, že aj toho sa dočkajú.

  4. Pre názor 19. októbra 2020, 18:30
    Nemyslí že to pôjde do zabudnutia. Skôr z toho urobia exemplárny prípad so všetkou právnou zodpovednosťou. Uvidíme.

  5. Sloboda 19. októbra 2020, 20:33 – nie, mne osobne deti na proteste nevadia.

    Sam som zobral syna na protest po vrazde Jana Kuciaka, aby videl, co hrozi novinarom, ktorych neskorumpovali zlocinecki politici, primatori a starostovia. Aby videl, ze podpalene auto nemusi byt posledna vystraha. A aby vedel, ze len otvorenym a adresnym protestom moze aj on v buducnosti veci menit.

    Co by som ale synovi ani na proteste nedovolil, bolo spravanie tych deti pod vedenim dospelych.

    Vidim vsak rozdiel medzi protestom a cielenym stretnutim na ucelom vytrznosti. Na akciu aka bola naposledy v BA, by som dieta nezobral preto, lebo ani ja by som sa nezniuil na taku ist. Nie som agresivne hovado bez zabran a rozumu. A nechcem tiez, aby moje dieta takym bolo.

    Videozaznam jasne a zrozumitelne dokazuje, o com pisem…

  6. Tým dvom šimpanzom, čo hádzali dlažobné kocky po policajtoch hrozí 12 až 25 rokov basy za obzvlášť závažný zločin útoku na verejného činiteľa, spáchaného počas krízového stavu.

  7. Plne súhlasím pán Majko,a teraz trochu objektívnosti ako váš vodca z Oľano celé roky vulgarizoval zhromaždenia a plitickú scénu.

  8. Pre Sloboda. Nepochopil si, že nie prítomnosť deti prekážala, ale vulgárni a primitivni dospelí a ich chovanie. Boli rovnako primitivni ako si ty, keď homosexuálov nazyvaš buzerantami. Odsťahuj sa do nenávratna a nepoužívaj to krásne slovo Sloboda ako svoj pseudonym.

  9. Takže ked povím buzerantovi že je buzerant tak som primitív?zbohom zdravý rozum.Ja už fakt nevím kam speje tento svet.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img