ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

„Hrdina“ Macho sa pred trestný súd znovu nedostavil

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Šoporňa / Galanta / A zároveň obžalovaný starosta obce Šoporňa  Mgr. Adrián Macho súhlasil s pojednávaním v jeho neprítomnosti.

Na úvod je potrebné povedať, že mimoriadne dobre Obcou platený advokát zastupujúci aj A.Macha na pojednávanie meškal 17 minút. Jedine hanbou  pre advokáta a tým aj obžalovaného Macha sa dá nazvať takéto meškanie a výhovorka na veľkú premávku, či nehodu na ceste. Ak ovšem účastníkom nehody nie je meškajúci advokát osobne. Advokát má na pojednávanie ísť s dostatočným predstihom, aby trápne nezdržoval súd, prokurátorku a ostatných prítomných.

Osem minút pred deviatou hodinou konečne súd mohol začať pojednávať  a na súde včas prítomná prítomná prokurátorka Okresnej prokuratúry pokračovala v čítaní dôkazných materiálov  obsiahnutých v spise.

– – –

Obžalovaný Mgr. Adrián Macho súhlasil s prednesením záverečných rečí a v ďalšom konaní súdu v jeho neprítomnosti.

Prokurátorka OP aj právny zástupca obžalovaného Macha po ukončení dokazovania prečítali záverečné reči.

– – –

Obžalovaný a v trestnej veci súdený Adrián Macho sa na pojednávanie teda znovu nedostavil. Keď prítomný na pojednávaní bol – odmietol vypovedať. Vyzerá to teda tak, že Adrián Macho je „hrdinom“ len pri odmietaní sprístupňovať zo zákona verejné informácie občanom a dokonca aj orgánom zo zákona dohliadajúcim na zákonnosť konania volených zástupcov a verejných činiteľov. Na vysvetlenie svojho konania a obhájenie ho pred súdom už odvahu nemá. Na neprítomnosť na súde má obžalovaný Macho právo. On však nie je bežným občanom, ale starostom a štatutárom obce, voleným funkcionárom a verejným činiteľom, ktorý skladal sľub občanom mimo iné aj že bude dodržiavať zákony. A máme tu ešte aj morálku a etiku. Ale to je podľa všetkého v súvislosti nielen s touto samosprávou čistou utopiou…

V súvislosti s predmetným prípadom (ale aj ďalšími) dávame do pozornosti už nápadnú nečinnosť poslancov OZ a najmä hlavnej kontrolórky, ktorá má za povinnosť nezákonné konanie v obci kontrolovať a v prípade zistenia nezákonného stavu, aj konať v súlade so zákonom. Napríklad podaním trestného oznámenia orgánom činným v trestnom konaní. Po niekoľkých rokoch nekonania hlavnej kontrolórky sa naskytá otázka, prečo tomu je tak?

Odpoveď však musia hľadať a nepochybne aj nájsť kompetentné orgány

– – –

Rozsudok bude Okresným súdom vyhlásený v stredu 21.10. 2020 o 12:30 hodine.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Teda toľko arogancie a nenávisti v článku . Alebo sklamania ? Čo vás hneva ? Že súd nedopadol podľa vašich predstav ? Ako si vy dovoľujete ako objektívny a nezaujatý vraj “novinár” útočiť na právneho zástupcu ? Macho aspoň sa nechal zastupovať v neprítomnosti , kdezto jeho predchodca zostával zázračne PN. Alebo jeho právny zástupcovia . Ale to vás už nezaujíma . To už nie je pre Vás , útočiť “ na svojich “.

  2. je stale menej, ako vlcakom zmarene referendum. Vtedy sa o tom pisalo?
    Ak poda vcasnu informaciu, ze vzhladom k nejakej udalosti bude meskat a sud to akceptuje, tak nezavisly a nestrany ma zlc spenenu?

  3. Lebo Fico,lebo Vlček,lebo chúďatko Macho alias “ hrdina” a čo ešte? Macho je obžalovaný a zbabelý ako kojot typicky ako to robí slizko roky. A ešte za to míňa obecný rozpočet za skrachovaného obecného obhajcu ktorý si zobral na seba všetky obecné i Machove trestne a ďalšie prípady. Zjavne obaja na to už nestačia a čoskoro dostanú zaslúžený trest. Nepomôžu im ani predražené obecne faktúry za právne služby a bez zverejnenia ako ukladá zákon. Macho čas sa ti kráti.

  4. napriklad, ze cez vikend prsalo a Macho to nevyhlasil a zamlcal dokedy bude prsat. Zatajil kolko kvapiek spadlo. Ja napisem 211ku.

  5. Lucianko Stojka §201

    (1) Kto vykoná súlož s osobou mladšou ako pätnásť rokov alebo kto takú osobu iným spôsobom sexuálne zneužije, potrestá sa odňatím slobody na tri roky až desať rokov.
    Cely zivot hovorim ze prasivych ciganov len obchadzat.

  6. Macho je najlepší starosta akého Šoporňa kedy mala a môže mať ! To že si ho zvolili občania 2krat po sebe je toho nevyvratiteľným dôkazom ! Šancu mali všetci aj Dodko aj Vlček a spol.. , ale pre niečo si občania Macha vybrali ! A . !

  7. Presne tak lepší starosta tu ešte nebol,snaží sa zveľaďovať obec ako to najlepšie ide a keby mu stále nešiel dakto po krku spravil by toho určite ešte viac.nepoznám sa sním osobne ale vždy bol ľudský a rád pomohol.želam mu aby mu to dobre dopadlo a už mal konečne pokoj.určite ho budem volit aj tretí krát.

  8. Ja som ho volil a nikdy ma nikto nekupoval nie som vec. ako som písal ani sa sním osobne nepoznám.tak nepíšte somariny.troška logiky čím by asi tak zaplatil 1500 ludí.troška rozmýšlajte.to sú zasa len klebety.

  9. Traja, ktori sa nedokazu zmierit s prehrou. Tak len spinia a udavaju. S pracou a napredovanim obce som spokojny. V dalsich volbach Macha podporim.

  10. Keby nebolo debilov udavacov tak by nebol treba právnik neboli by súdy . Dedina ma najlepšieho starostu za 20 rokov. Pracovitý starostlivý robí pre dedinu , udavaci sa môžete aj posrat .

  11. Nech žije súdruh Machostalin najlepší naj naj naj.Kto je za? Všetci. Nech žije Macho na večné časy. Budte poslušní a nekritizujte! Totalita v Šoporni,mafia!

  12. Pre anonym 16.59.h. a koho by si tam chcel za starostu?naspäť Vlčeka?nezábúdaj nato že zrovna toho väčšina ľuďí nechce.takže zas by nevyhral.tak zasa by ste sa súdili z dalšim starostom.proste od takychto luďí ako ste vy nebude pokoj nikdy.keby bol chlap a vedel by prehravat po volbach mu poda ruku zažela všetko dobré a ide sa ďalej.hovorím keby bol chlap.

  13. Keby bol Macho chlap, nemíňa DESAŤTISÍCE EUR len na to, aby zničil Vlčeka!!! Preto obec platí právnika, aby robil zle Vlčekovi, ako bývalého starostu a Naháckemu, ktorý poodhaľoval jeho praktiky, ako rozkrádajú obec!!!!

  14. Snáď odvolací súd rozhodne ešte ku koncu tohto volebného obdobia, aby sa pán geniálny Macho videl na Markíze v televíznych novinách. Keď bude reportáž: Starosta obce Šoporňa bol odsúdený, skončil mu mandát a kandidovať nemôže 🙂

  15. Pozrite sa radšej čo tu Macho všetko porobil ako to tu všetko poopravoval a skrášlil.teraz robí kanalizáciu ako sľubil čo nieje malý projekt.vkuse sa v obci niečo robí tak to rozkrádanie mi naňho moc nesedi.skôr na toho čo nerobil vôbec nič.funkciu by mal pozastavenú tuším len na dva roky.potom voľby vyhrá znovu.môj hlas určite dostane.

  16. Pred Machom a jeho bandu! Je dobre že sa v obci angažujú ľudia proti praktikám starostu a jeho zaplateným prisluhovacom. Naopak hanba súčasným poslancom.

  17. zbytocne sa hadate na tomto mediu.
    Je kazdemu jasne, ako bačoval. Cierne stavby, nevypovedatelne zmluvy, nezaplatene ucty, predrazene sluzby, ..hovorilo sa o audite a minus par desiatok tisic, zmarene referendum, a pripominam podvod pri jeho volbach s hlasmi, „ustretovost“ v den otvorenych dveri, ako viedol zastupitelstva, ako niektorym volicom slubil ze za jeho vladnutia nebudu platit dane, takze sluboval a aj klamal,..
    Myslim si, ze je toho dost, co vsetko sa mu prepieklo. Otazne je, co vsetko este nevieme. ..este neopravnene vyplacanie vyssej mzdy, „artezska“ voda ako studna s cerpadlom, …Napadlo ma, aky vlastne bol, ci je? Mozno hovorit o chrbtovej kosti?
    Viete, on velmi dobre vie, ze sa ku korytu, k obecnym peniazom (aby si mohol znova uzivat) uz nedostane. Tak robi peklo nie len Machovi, verim tomu ze aj celemu uradu, ale tym aj obci.
    Vravi sa, ze ak chcete poznat pritomnost, musite poznat aj minulost. Hlupost nie je opytat sa, hlupost je nevediet. Tak sa nehadajte. Toto tu nevyriesite.

  18. Výsledky v odhalení nezákonných a netransparentných krokov súčasného starostu Macha sú a ďalšie ešte vídu na povrch.Aj vďaka Majkovmu médiu či tak Machom nenávidenej Vlčekovej rodiny či k iným kto sa Machovi postavil a kritizoval ho. A to je úbohosť a podlosť starostu Macha.Len sa mu vracia čo napáchal klamstvami a intrigami!

  19. Si este napita ci nerozmyslas?
    Pises, ze „Aj vdaka Majkovmu mediu ci tak Machom nenavidenej Vlcekovej rodiny…“

    Vdaka mediu? Kedy bol v obci? Kedy si nieco vyziadal? Aha, jedine ze ho udalo za zmluvu.
    A Machom nenavidenej Vlcekovej rodiny…? To nedava zmysel aj keby ju nenavidel. Nemal by v tomto pripade problem Vlcek? Ale tu je opacne garde. Vlcek nenavidi Macha a preto Vlcek Macha udava. Tym ze udava Macha nema problen len on, ale aj urad, tym padom sa obec brani cez pravne sluzby a potom aj dilinko dodko a spol., vycita sumu za pravnika. Kolko bolo podanych udani? Neviem. Skus napisat. Tak v triezvosti napis, kto koho nenavidi, kto klamal a kto robi intrigy.
    Na zdravie.

  20. Pre anonym 19. októbra 2020, 23:20
    Veď práve preto, že píše iba pán Majko a ostatní sa prizeráme. Dokonca sú aj takí , čo ho slovné atakujú, vyhadzujú zo zasadnutí s podobne.

  21. Ste takí ritolezi alebo tu píše na svoju obranu sám Macho so ženu ?? Každopádne mu teče do topánok a klobúk dole pred každým kto upozorňuje na starostove klamstvá a protizákonne konania!

  22. A za ktory skutok, zlodejinu, klamstva a protizakonne konania… je na pocet udani od milana a zeny ci jozefa pravoplatne uznany vinnym?
    Nedava ti to logiku? Toz, to musis byt najprv triezva na pochopenie?

  23. moze byt kazdy jeden. Aj byvaly bol obzalovany a aj ODSUDENY!
    Zial, len s pokutou 1000e za zmarene referendum, co je vysmech pre obcanov.
    Neviem ake dalsie udanie sa rodi na starostu rodi vo vasich hlavach, len dodam, ze karma je zdarma.

  24. Byvaly je posraty chodit po dedine medzi ludi. A ak nahodou sa ukaze, tak jeho pohlad je totalne nepricetny, aby si pochpil, nevnima nikoho, az na par, skutocne par jeho ritolezov. Neslusi sa menovat tych dvoch. To nabuduce.

    Na rodiel do sucasneho, ktory nema problem s celou dedinou. No dobre, nema problem okrem tych troch s tymi dvoma.
    A prave ti urobia viac zla pre dedinu ako nikto iny. Vsetci to vedia.
    No a pointa? Macho nemusi chodit po kanaloch ako byvaly. Verim tomu, ze ani nebude. Volebne hlasy ti to dali najavo. Nie? Pozri si este raz vysledky volieb. Rozdiel nie 1, ci 10,.. toto ta zerie a preto udavate, lebo Vase EGO dostalo od ludi v obci po nose. Mozes zmenit srst, aby si bol baranok, no povahu a DNA nezmenis!

  25. Ten kto zveličuje je naozaj v koncoch možno i psychicky chorý a závislý od funkcie-moci starostu.Tak sa zamyslite kto píše urážky a výplody fantázie a priania o bývalom či niekom kto kontroluje aspoň trochu nášho starostu Macha. A na margo veci bývalý je pohoďák a ešte viac s ľudmi naokolo ako v čase keď ho Macho udával za totálne kravinky.Ale to je už história,som zvedavý čo bude najbližšie po súde s obžalovaným Machom a ako bude reagovať či nereagovať na veľa podozrení z porušovania zákonov a transparentnosti chodu obce. Keď už to nekontroluje poriadne Hlavna kontrolórka a poslanci OZ!

  26. Či ho už odsúdia alebo nie urobil tu doteraz kus dobrej roboty to sa mu musí nechať.tí čo to všetko spískali môžu byť na seba „hrdý“.

  27. Nechapem tvoj vyznam vety.
    „…este viac s ludmi naokolo…“
    ???

    V ktorom okoli, ked aj v Kepezdi nemaju na neho mena?
    Nechcel si napisat … este viac s ludmi naoko? To by bolo viac pravdepodobne k jeho povahe podliaka, pardon „pohodaka“. Vies, keby bol „cisty“ neprepisal by majetok…
    Ale nechajme to tak. Moj nazor je, ze nema chrbtovu kost.

  28. Klasika v Šoporni,kydať a urážať lebo Vlček,lebo ten či iný!! Nevadí to tým osobám len starosta Macho či jeho obhajcovia s nimi majú problém a majú ich roky v zuboch. Tak sa kľudne vyžívajte v útokoch aj tak nezastavite proces zlého konca pána Macha.

  29. lol, ten smrad zaujatosti v style napisania tohoto „clanku“ som zacitil este kym sa mi seredonline nacitalo… ked sa chce niekto hrat na novinara, tak by sa mal oprostit od takychto vylevov, inak straca kredit.. uplne staci napisat bol sud, starostu v nepritomnosti zastupil advokat a ma to taku istu vypovednu hodnotu, ako kvetnaty sloh o tom, co si autor clanku mysli a prezentuje to ako verejny nazor… pekny den prajem, vela stastia pri pisani dalsich

  30. Toto je pre tohoto novinára typické hrá sa na samosudcu.článok by mal byť napísaný nestranne.je vidno že to je jeho srdcovka.keby mal takú guráž tak písať o drogach v seredi a okolí nato odvahu nenašiel za cele tie dlhé roky .musela to zaňho natáčat a písať kevešová. Hrdina.

  31. Tak bolo pojednavanie v nepritomnosti?

    alebo

    „..zaverecne reci odmietol vypocut“?

    senzacia za kazdu cenu. Ako koruna. Ma dve strany a vzdy je to koruna.
    Ci?

  32. á zasa – krok za krokom 😉 20. októbra 2020, 21:57 – nie, to nie je senzácia. To je tragédia mnohych samosprav na Slovensku. To je nasledok dlhorocneho ignorovania podnetov obcanov poukazujucich na protizakonne konanie mnohych volenych zastupcov a to je bianko sek vypisany nasim detom, ktoreho hodnotu stanovuju arogantni a bezcharakterni voleni zastupcovia ignorujuci zakony SR, EU a este aj sluby verejne zlozene pred obcanmi a obcanom.

    Fuj !! Jeden velky hnus pochadzajúci z absencie elementarnej moralky a etiky dnes uz vo velkej casti spolocnosti.

  33. Mate tym na mysli aj zakazku Matovica s Trnavskou firmou za niekolko milionov eur?
    Mam na mysli to vase vyjadrenie k „elementarnej moralke a etiky“.
    Uz len cakam to vase oblubene. Kedy aj (mozno vasich) politikov nazvete – ZMRDI 😉

  34. pan Majko 20. októbra 2020, 22:45 – na pojednavani som bol osobne a pocuval som obzalobu.

    Ani slovom sa v nej nespomenul Matovic – vlastne nik, okrem starostu Macha. A ze nie raz, ale viac krat…

    Ale to v tej dalsej casti, kde si prokuratorkou popisanu minulost nateraz obzalovaneho rozoberieme podrobne.

  35. a pritom som sa pytal k vasmu vyjadreniu „…elementarnej moralky a etiky dnes u velkej casti spolocnosti“, ze preco sa tak neobuvate do sucasneho premiera, napriklad tak ako predtym do smerackych zmrdov,…tam uz neplati elementarna moralka a etika? Vy viete dobre kam som mieril, len vase umelecke sklony odnocit od priamej otazky su „transparentne“ okate.
    Vy stale len Macho, Macho,… ako pomstichtivost. Ci?
    Neviem si predstavit tie titulky a slohovu pracu v pripade, ze by rozsudok bol pravoplatny.

  36. zasa len to Svoje… 21. októbra 2020, 7:12 – nie moje, ale Vase umelecke (a ktovie este ake) sklony sa snazia diskusiu odklonit od temy. Tou je OBZALOVANY MACHO.

    Kludne sa registrujte a otvorte temu o Matovicovi ci niekom inom. Prineste fakty, ako ja v kazdom clanku a ja sa rad zapojim do diskusie a kedze anonymne nepisem, tak budete mat konkretneho diskutujuceho s identitou.

    A ja si svoj cas vazim, preto riesim veci, ktore ak nezmenim, aspon mam moznost prinesenim informacii ludom dat vediet, kto je kto a preco.

    Preto podpalene auto a preto aj informacia pred tym od neho, ze sa budem cudovat… 😉 Krok za krokom.

  37. V poslednom odstavci velmi vazne obvinenie, pan Majko!
    Tak, krok za krokom – Fakty! Inak byt na Machcovom mieste, podal by som oznamenie…

  38. a preco by som nevystupoval anonymne, ked mi to stranka umoznuje .. ked tu niekto kyda na Macha, tak je vsetko v poriadku, ak niekto prejavy nesuhlasny nazor s Vasim clankom, tak hned napadate, ze je sralo, pretoze pise anonymne… spravte si besedu, ked chcete mat priamu diskusiu s ludmi… ale to sa Vam nehodi, pretoze negativne reakcie sa tu podla mojho nazoru hrnu od 2, ci 3 osob a povedzme si uprimne, nikoho az tak nezaujima Vas nazor, aby chodil na podobnu akciu… chcete sa tvarit alp novinar, tak sa pokuste tvarit nezaujato a ak sa Vam nepacia anonymne prispevky, tak si zmente nadstavenie stranky… budete mat asi menej mavstev stranky, pretoze vela ludi sem pride skor citat burlive komentare k podobnym clankom…

  39. Preco?
    Lebo Vlcek za ZMARENE referendum, co je USTAVOU zarucene pravo obcana slobodne sa vyjadrit, tym nedovolil obcanom obce cca 1300 opravnenym volicom vyjadrit svoj nazor v referende a bol uznany VINNYM pravoplatnym rozsudkom pokutou 1.000,00 eur! To bol pluvanec do tvare obcanom v zaujme domokracie a ustavneho prava.

    A za 211tku Macho dostane 1.000,00eur???

    Ved je to chore! Nejde o 1.000eur, ide o princip zavaznosti daneho skutku.

  40. Dopadlo to tak že Macho je vinný a je ako diktátor ktorý ignoruje zákon,prokuratúru a hlavne občanov-právo na informácie a podobne! To už nehovorím o dalších vážnych podozreniach ktoré má starosta Macho na krku.To si ho čoskoro počká.

  41. Ak bude rozsudok pravoplatny!

    Neviem ako ovladate pravo.
    Skuste pochopit prezumpciu neviny.
    Chapem niektorych nadrzanych nedockavcov, ale skuste aj VY dodrziavat zakon!

  42. Princíp závažnosti daného skutku-halooo,Macho opakovane ignoruje zákon a to je v poriadku??najlepsie je,že jeho úspešny pan advokát ktorý mu to poradil,neriskoval nic..odkaslal si to Macho ..nuz komu niet rady,tomu niet pomoci..ja by som si asi nechal vysvetlit veci aj inde..lebo tebto mu zatiaľ viac škodí,ako pomohol..

  43. Čo chcete, Šoporňania, aký pekný článok je o vás napísaný v Živote. Aj pán starosta je tam vychválený. A ako sa hovorí ( k tomu Vlčkovi) – po zlom dobré nečakaj.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img