ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Ak si chceme udržať demokratický štát , musíme sa ho zastať. Všetci spolu. A tvrdo.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

nedeľná úvaha :

Západní Slovania, ktorí tvoria väčšinu občianstva na Slovensku, čelili v minulosti násilnému odnárodneniu. Zbrzdilo nás to na viac než polstoročie. Som jeden z nich a tak viem presne, čo všetko to zabrzdenie obnášalo a obnáša. Nasledujúce roky ničil strednú Európu odviazaný tiger neznášanlivého nacionalizmu. Pýtal si ďalšie a ďalšie obete : trpeli aj iné menšiny, ktorým potom rôzne tunajšie štáty brali majetky, aj životy. Napokon sme sa stali súčasťou dvoch najbrutálnejších režimov moderných dejín, z ktorých jeden na nás previedol dlhodobý sociálny experiment, ruský „sovietizmus“.
Obe totality nas , ako spoločenstvo, sčasti zmrzačili, sčasti zabrzdili a trvalo to celé polstoročie. Naštepili nám do žíl vírus strachu, ktorým podnes odôvodňujeme uhýbanie pravidlám, zákonom, aj slušnosti …

Odkedy žijeme v slobode, zápasíme s démonmi, vracajúcimi sa z minulosti. Niektorí oslabli, mnohých ale nová doba posilnila. Po voľbách 2020 sa chceme vysporiadať s démonmi korupcie, ktoré prežili totalitarizmus a zmutovali sa na našu , domácu pandémiu rozkrádania štátu. V širšom zmysle má táto vláda zmysel v nastoľovaní spravodlivosti a právneho štátu.

Do včera sme si mohli myslieť, že toto úsile nás povedie iba ku „bielym golierom“. Že budeme stáť „iba“ proti sieťam zlodejských boháčov, čo sa naučili zneužívať štát . Ale od včera je jasné, že na slušný, právny štát sa vedie útok aj zo strany extrémististov, vracajúcich do nášho prostredia násilie, vychádzajúce zo zmutovaných komunistických a nacistických vírusov.

Ak si chceme udržať demokratický štát , musíme sa ho zastať. Všetci spolu. A tvrdo.

Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Pán Budaj, konecne po 30 rokoch v politike ste sa ozval a začínate byť čistý ekologický. To je v poriadku, aj keď doteraz som videl nejaké čistky, ale žadne realne nápravy, či nejaký „plán“, ako ďalej. Zaiste ste zaslepený vlastným egom, že „konečne“ ste zasa „niekto“ a nie niečo.

    Tie vaše blabla si dovolím okomentovať, že ste neskutočne slepí, keď to čo opisujete na FB tak vnímate a pritom nevnímate, že práve TO máte okolo seba. Práve tí vaši najbližší partneri sú pre ľudí a Slovensko zrovna tak nebezpeční, ako opis režímu vo vašom článku.
    Citujem:
    „Že budeme stáť “iba” proti sieťam zlodejských boháčov, čo sa naučili zneužívať štát . Ale od včera je jasné, že na slušný, právny štát sa vedie útok aj zo strany extrémististov..“
    Nezdá sa Vám, že jedna sieť je premiér, ktorý sa naučil zneužívať štát, že slušný a právny štát vedie do extrému?
    Chápem, že za každú cenu sa chcete udržať na stoličke. Neviem však pochopiť, že 30 ročné skúsenosti v politike Vás tak otupili, že nedokážete voči nezmysleným opatreniam povedať – nie. A premiér si s vami koaličnými robí čo len chce. Čo ste podpisovali, akú koaličnú dohodu, že ani jeden (okrem pána Sulíka) nevie povedať – „tak Igor, takto to nedopadne dobre“. Prepáčte, trocha som sa rozpísal, ale ešte si neodpustím poznámku: Ste už tak starí a senilný, aby ste nepochopili, kam Slovensko pod vašim koaličným vedením speje?

  2. Otvorím článok že čo môže tento starý ujo rozumne povedať a ukázalo sa opäť že NiČ.
    Aby ťahal komunizmus do tejto situácie je priam výzva pre lekárov aby usúdili či je ten človek ešte stále spôsobilí

  3. Treba si uvedomiť jedno podstatno. Ludia nechcu žít v neustálych nariadeniach, zakazoch,prikazoch,pokutach za vsetko, od statu čiže politikov ktorých si zvolili a dosadili do vedenia statu. Ludi nici a flustruje nie len covid ale diktatura statu a unie . Tadialto cesta nevedie. Ludi drazdia politici svojou aroganciou a rozkradanim financii ktore krvopotne museli zarobit a odovzdat statu v podobe dani,poplatkov a odvodov. Uvediem len jeden priklad z neskutocneho mnozstva prikladov. Predsa nie je normalne aby najskor politik a nasledne minister financii Heger dal svojmu priatelovi ktory mu robi poradcu zakazky za miliony eur. A ked sa na to pride tak Heger spravi vyhlasenie ze uz to tak nebude a vec je uzavreta. Heger mal hned na dalsi den uz stat na urade prace ako nezamestnany a vysetrovany policiou. Ak to takto nejde tak sa necudujme ze ludia sa buria a protestuju. Chudakom zivnostnikom co svojou pracou zivia svoju rodinu zatvaraju prevadzky a udeluju likvidacne pokuty za drobne hluposti a politici cez klientelizmus rozkradaju beztrestne miliony, ktore vybrali prave od obyvatelstva a zivnostnikov. Tadialto cesta naozaj nevedie a ak tak jedine do pekla.

  4. v celoplosnom testovani bude NIElen 8000 vojakov, ale bidu napomocni aj policajti a hasici…

    Dementovic a spol zabudol na podstatnu vec. Koho nasadi v pripade protestu nespokojnych obcanov? Ti urcite vedia kedy by to mali urobit. Ci?
    Len sa pytam, lebo system myslenia premiera sa mi zda nejaky zmagoreny.

  5. Ja sa bojim Matoviča svetu sme na posmech. Demokraciu na Slovensku už 30 rokov ovládajú zlodeji. 12% občanov Slovenska žije v chudobe dokonca pod hranicou chudoby. O akú demokraciu sa bojí pan Budaj?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img