ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Premiér: V SR sa chystá plošné pretestovanie obyvateľov na nový koronavírus

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Úrad vlády SR |MM| Na Slovensku sa chystá plošné pretestovanie obyvateľov krajiny v súvislosti s ochorením COVID-19. Vláda sa na projekt pripravuje už tri týždne. Zatiaľ nie je jasné, či testovanie bude povinné alebo dobrovoľné. V sobotu to počas tlačovej konferencie uviedol predseda vlády Igor Matovič (OĽANO).

Pretestovanie Slovákov by malo prebiehať takým istým systémom ako pri voľbách. V približne 5997 volebných okrskoch sa vytvoria odberné miesta. V každom bude asi sedem ľudí, a to policajti, príslušník ozbrojených síl, miestnej štátnej správy a zdravotníci, vysvetlil premiér. Ľudia by mali na odberné miesto prísť s občianskym preukazom.

Ľudia by mali byť otestovaní podľa Matoviča počas dvoch víkendov. Matovič tvrdí, že testovať by sa malo v časových rozvrhoch podľa abecedného poradia obyvateľov. Malo by sa tak predísť zhromažďovaniu sa ľudí na jednom mieste. „Testovanie bude bezplatné,“ dodal. Zatiaľ nevedel povedať, či bude povinné alebo dobrovoľné.

Testovať sa bude pomocou antigénových testov, ktoré štátne hmotné rezervy objednali v objeme 13 miliónov kusov. Antigénové testy zachytia infekčných ľudí, podotkol predseda vlády.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Nechápem logiku tohto experimentu…budete negatívny,vycestujete do zahraničia,alebo sa stretnete s osobou,ktorá prišla zo zahraničia a za pár dní po testovaní,môžte byt pozitívny,takisto to testovanie neodhalí,či ste sa nakazili napr.den-dva dni pred testovaním,test to neodhalí..no a potom po skončení testovania sa uzavrie krajina,aby sme si to nepokazili..

  2. a teraz ich potrebuje minut.
    Co z toho, ze bude mat prehlad kto je a kto nie je pozitivny?
    Ci po teste z vysledku ho posle do karanteny? A kam?
    Ci uzavrieme hranice, ze nikto sa dva ci tri tyzdne nedostane do SR a „ono“ sa to napravi?
    Nema to logicku bodku.
    Je to Huraaa system.

  3. zatial ziadne testy nenakupil, netrep sprostosti, este ich len idu kupit. A pre Gulaka – ked porozmyslas, pochopis logiku. Ked budes vediet, ze si pozitivny, aj sam sa budes stranit svojich blizkych, aby si ich nenakazil.

  4. Ak vykrikuje o celoplosnom testovani so startom za dva tyzdne, tak akym sposobom ich zakupy? Len nelegalnym (?), za predpokladu, ze ich uz „potajomky“ nekupil…
    Sa cudujem, ze takemu vyj eb ane mu klamarovi este slovaci veria.

  5. Takto prosím vyzerá totálny úpadok človeka. Mentálne na úrovni 13 ročného a fyzicky starý cap.
    Keby ho rodinní príslušníci ozaj mali radi a záležalo im na ňom tak ho dajú už davno na liečenie ….

  6. ok. aj ked dajme tomu ze sa o tejto sume hovori.
    Skusme si o tejto teme napisat tak o mesiac. Ked vyjdu najavo „detaily transparentneho nakupu“ demakovica. hmm?
    P.s. co myslis, preco vyhlasil nudzovy stav? napoviem ti? co nemusi pocas nudzoveho stavu?
    Tak mysli, inak mam pocit ze si cista makovicova ovca.

  7. Stačila druhá veta premiéra v televízii – budeme prvý na svete, ktorí to dokázali.
    Mne z toho vyplýva bohapusté podozrenie, že v celom tom jeho zámere ide viac o prestíž chorého jedinca voči ostatnému svetu. Neverím mu ani slovo.
    Ak podľa vyjadrenia prezidentskej kancelárie skutočne neinformoval vopred prezidentku ako vrchného veliteľa ozbrojených síl, ktoré majú celú akciu logistický zabezpečiť , ale naopak informoval o zámere na summite v Bruseli niektorých europských lídrov vrátane Merkelovej, tak to pokladám za chrapúnstvo jemu príznačné.
    Kladiem si otázku, či by nebolo vhodné, aby celoplošné testovanie spojil s referendom o vyslovení dôvery jeho osobe občanmi, aby aspoň nejaký úžitok z jeho konania pokus – omyl vznikol.

  8. 13.000.000 testov x 4 eur + dph = 62.400.000 eur vyhodenych za jednorazove otestovanie + dalsie desiatky milionove na zabezpecenie otestovania. takze sa vyhodi 100mega za otestovanie, ktore nema ziadny vyznam, lebo za prve testy nie su 100% a za druhe, ak mi aj vyjde negativny test, kludne sa na druhy den mozem nakazit od kolegov ukrajincov, srbov, pendlerov atd atd… za tych 100mega radsej mohli postavit novu nemocnicu alebo hocikde inde UZITOCNE minut.

  9. na jednej strane je vyhlaseny zakaz zhromazdovat sa nad 6 ludi a na druhej chcu, aby sa stovky az tisice ludi nahrnuli na hromadne testovanie a tam sa potencialne nakazili. MOZEM YEBAT, NEZUCASTNIM SA!

  10. Prvého by mali otestovať nášho priemera ale nie na covid ale v pezinku. Ak bude pozitívny tak by mali zvážiť liečbu, napr hadica a studená voda, sem tam šmiknuté mydlo

  11. Anonym..keby si tiež trošku počúval predchádzajúce vyjadrenia odborníkov,tak by si počul,že tie testy sú nespoľahlive..sú založene na stanovení bielkoviny,ktorá sa nachádza v obale vírusu. Sú citlivé v čase,ked je množstvo vírusu v sliznici nosa a hrdla najvyššie t.j. 3 až 5 dní od nástupu prejavov ochorenia, V Čechách sa pri používaní týchto testov ukázalo,,že bolo tam veľa falošných pozitívnych a aj falošných negatívnych výsledkov,čiže môžeš mať negatívny test,ale v skutočnosti si pozitívny a chorobu môžeš prenášať dalej.Dokonca aj ŠUKL pred určitým časom vydal upozornenie..Tlak na nepremyslené.nesystematické testovanie na Slovensku je mrhaním vzácneho času zdravotníkov,materialu a peňazí bez garancie protihodnoty z pohľadu ochrany zdravia ľudí,či získavania zmysluplných informácii o šírení ochorenia v populácii…

  12. Hlavné, že podľa finstatu má firma Eurolab Lambda dlhy a nedoplatky. Kto tú firmu vybral a akým mechanizmom? To bolo kriku za Smerákov, keď dávali zákazky firmám s nedoplatkom a dlhom. Čo sa zmenilo?

  13. Anonym…testovaný môže mať negatívny test,ale o pár dní,môže byť pozitívny,ved to potvrdil aj Matovič,ked sa ho novinárka pýtala,či na to plošne testovanie majú ísť aj ľudia,ktorí majú potvrdenie,že sú negatívny..tak odpovedal,že ANO,lebo ten výsledok je už staršieho dátumu a medzitým môže byť už infikovaný,čiže toto testovanie je hovadina..ved aj niektoré krajiny maju podmienku vstupu negatívny test na COVID-19 nie starší ako 72 hodín a musí to byť PCR test…,toto plošne cestovanie je len špinavý kšeft..

  14. ..testy budu zadarmo.
    Pockam si na spravu, kedy vyjde najavo, kolko preplatila poistovna…

    A ci Pavlinka nema nejaky podiel vo firme…

    Rychlost dodania testov, lebo – v piatok ci v sobotu o tom dement hovoril, ze SA nakupia a dnes, ze SU kupene.
    Vsetko poza chrbat a to vznasa velky kus podozrenia o spinavom ksefte.
    No a posledne co by som urcite neurobil, aby som sa testoval totalne nepresnym testom z Ciny. Pritom nemam ziadne priznaky vymysleneho kovidu.
    A ockovanie? Len raz som sa nechal zaockovat proti chrypke a bol som cely rok od jeb any ako smotanova omacka.
    Myslim si, ze ockovanie proti kovidu len urychli pocet infikovanych na 100%.

  15. Ty si dementovičov poskok. Tebe ide o písmenko? Ak čítaš chrypka alebo chripka, počuješ tvrde alebo mäkké „i“?
    Debilko, sa preber. Tu nejde o nejaké poj e bané písmenko! Ide o chorý systém tejto po jeb anej zmrdovej vlády!!!

  16. Zaujímavé, že skoro všetci, ktorí tu nadávajú na Matoviča, sú negramotní analfabeti a každé ich druhé slovo je vulgarizmus, týchto slov majú nekonečný repertoár. Akoby ich jedna mater mala.

  17. byt ticho so sklonenou hlavou ako avca je ovela nebezpecne pre spolocnost, ako vulgarne vyjadrit nesuhlas.
    Matere do toho netahaj. Lebo potom aj tvoja ci matelkova mater mala zostat radsej panna, ako porodit takych intelektualov …

  18. Matovič sa mal dať otestovať potom,ako šantil na svadbe,potom…ked sa vrátil z Bruselu,ale nie na Covid,ale na hlavu..lebo,len debil môže tvrdiť,že týmto testovaním,sa môžme vrátit do do doby pred Covidom…tento vírus tu bude naveky ,ako ine vírusy..testovaním sa nič nezmení,len Slovensko je zase chudobnejšie o desiatky milionov eur…ale nevadí,zoberieme dalšiu pôžičku.. dalej dnes vyhlásil,že dá návrh…kto sá neda testovať bude mať iba základnú zdravotnú starostlivosť,za ostatne si priplatí..

  19. Každú vetu ktorú verejne trepne do éteru, je protiústavná!
    Z pozície premiéra sa hrá na Nera? Alebo je skutočne v hlave pošahaný a tým pre spoločnosť a štát nebezpečný?

    Vážení koaliční partneri,
    ak už premiér Matovič nedokáže realne a racionálne myslieť, myslieť s rozumom a zodpovedať sa za svoje vyjadrenia a nariadenia, majte ten rozum a zodpovednosť aspoň Vy.
    Viem, že vám ide o volebné obdobie, ale ak svojou nečinnosťou necháte premiéra konať tak, ako doteraz, aj Vy skončíte s pľuvancom do tváre od svojich voličov.

    Dva mesiace je dosť dlhá doba, aby ste dali Slovenskému národu darček pod stromček v podobe oznámenia – Matovič skončil.
    Je to LEN na Vás. Lebo na nás pošle políciu, vojsko a nezmyslené „povinné“ testovanie a vyhrážky, čo všetko Slovenskému národu urobí.

  20. vyslovím iba môj súkromný názor,že o tom či mi bude poskytnutá zdravotná starostlivosť a v akom rozsahu rozhoduje moja zdravotná poisťovňa,ktorej posielam každý mesiac odvody a nie nejaký pochybný jedinec.
    Ešte zatiaľ,chvalabohu…

  21. Ja od nášho “vladára” nedostávam žiadnu zdravotnú starostlivosť. A že dostávame všetci základnú starostlivosť to cítime na našich peňaženkách už dlhodobo. Aj tak si všetko platíme sami. Dnes to vidíme na obyčajnej vakcíne na chrípku. To je základná starostlivosť a vakcíny ktoré majú byt zadarmo pre obyvateľov proste nie sú.
    Všade zbierky pre choré detičky ktoré sa liečia v zahraničí …..

  22. Celá akcia je nepremyslená, a čo je najhoršie, bude sa vykonávať vo vnútornej miestnosti, testovať nás budú pracovníci v tých bezpečnostných skafandroch, a my – testovaní si budeme musieť zložiť rúško, veď ako ináč nám urobia výter z nosa, – a to v miestnosti kde sa premelie kvantum ľudí. Ako k tomu prídeme my, starí občania, ktorí sme obmedzili sociálne kontakty, nikam nechodíme, sme opatrní, aj vystrašení, veď po šesťdesiatke máme už všetci aj nejaké chronické ochorenia – a teraz nás budú nútiť zúčastniť sa na takejto nepremyslenej akcii. Ak chcú testovať a má to byť ako-tak bezpečné, mali by postaviť stan a testovať pred vchodom do stanu. A tiež by malo byť možné dať sa otestovať z auta. Pán Matovič to nemá dobre premyslené. Myslím, že z uvedených dôvodov sa testovania nebudú chcieť zúčastniť mnohí ľudia, teda z obavy aby sa práve pri testovaní nenakazili v miestnosti, kde sa premelie veľké množstvo ľudí.

  23. Pan premier, vy s tym rozhodnutim ohrozite bezpecnost statu!
    8000 vojakov bude dva dni odoberat stery?
    Ostatni dvaja sadnu do tankov a budu chranit stat?
    Nerobim si srandu. NATO „nas“ pred vychodom ochrani🤭 Vsak? Ide o system. A ten je chory ako VY!

    Pani prezidentka, niekto sa Vam miesa do kompetencii!

  24. Nebudem riskovat, aby som svojou ucastou cakanim v rade s odstupom a neviem aku dlhu dobu cakania v tomto rade, za istych podmienok pocasia pre vymysel jedneho naruseneho ja osobne nakapal. Nastiastie sa citim dobre. Nebudem preto riskovat so svojim zdravim.

  25. Anonym 18. októbra 2020, 21:17 – len idioti sa nedajú otestovať. Nikto nechce platiť za testy ale nikto ich nechce aj keď sú zadarmo.
    Všetci nadávate na Matoviča ale neviete ako by sa zachovala iná vláda a iný premiér.

  26. zdá sa, že matelkov výlet do Bruselu má jeden výsledok (okrem toho, že zo seba zase urobil debila) – celoplošné testovanie. Zdá sa, že močiar hľadal hlupáka, ktorý prepožičia svoju krajinu ako skúšobný polygón a aj našiel. Podľa jednej teórie chcú cez celoplošné testovanie vyvolať lockdown aby potom mohli zamiesť stopy. Podľa všetkého je tlak veľký a objavujú sa informácie, že sa pripravujú medzinárodné žaloby ohľadom covidu. Možno aj pod týmto tlakom WHO ohľadom covidu už začalo cúvať a už lockdown neodporúča.

  27. Tebe to „hovori za vsetko“. ?

    Ty debil, ide o premiera a ten dement sa vyjadruje ako Hitler, ci iny despoticky vladca, ktory rozputal nejeden konflikt.
    Staci pocuvat, ze Slovakom, tym ktori mu dali hlas vo volbach a vdaka takym debilom ako si ty sa dostal na stolicku premiera, ze prave taky „uantajm nextajm ohnou“ zeleny vlastnemu narodu sa vyhraza a nazyva ich hlupakmi? A chce ich stavak k muru a strielat? Az budes pri tom mure ty, …

  28. Pre zaujimave, ty si to pocul ked to povedal? Alebo veris Zigovmu asistentovi asistenta? Zato ty tu pisomne nadavas do debilov, dementov, Hitlerov a podobne. Stupil ti na otlak? Ohrozil nejaky tvoj statny kseftik alebo niekomu z tvojej rodiny sa trasie tepla statna stolicka? V niecom je asi problem, ked si taky agresivny a nervozny

  29. Štát uzatvoril zmluvu na nákup 10 milionov testov s firmou Eurolab Lambda.Táto firma podľa Finstatu(17.10.2020).má dlh voči soc.poisťovne 17000eur(tvrdí Tomáš Drucker)..je to firma z TT sídliaca v rodinnom dome svojho majiteľa a ten je spoločníkom školy BESST,s.r.o…kam chodia deti Igora Matoviča..toto je prebraté z dennika Hlavne správy..
    Mňa by zaujímalo,kde firma,ktorá doteraz mala platobne nedoplatky,zoberie 42 milionov eur…

  30. Denník..Hlavné správy..Matovičove rýchlotesty majú pochádzať od juhokorejského výrobcu a boli vyrobené pre krajiny 3.sveta a nízkopríjmové štáty s finačným prispením Nadácie Billa a Melindy Gates

  31. Okrem Toho si prečítaj stránku WHO..Globálne partnerstvo s cieľom sprístupniť 120 milionov cenovo dostupných a rýchlych testov Covid-19 pre krajiny s nízkym a stredným príjmov. Prispela k tomu dohoda medzi nadáciou Billa a Melindy Gates s výrobcami testov Abbot a SD Biosensor v cene max. 5 USD, Urýchlené uvedenie týchto testov na viacer trhy je podporované Africa Centers for Disease Control and Prevention,Unitaid,FIND,CHAI a ich partnerov

  32. Prezident by mal mat pravomoc pozastavit cinnost premiera, pokial jeho konanie presahu vymedzene pravomoci, alebo jeho cinnost vedie k nestabilite statu a medzinarodnemu zosmiesneniu Slovenskej republiky.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img