ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Chráňme spolu zdravie a životy najzraniteľnejších …

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Dva rekordy: 1 929 ľudí pri 12 502 testoch, to je naďalej dramatický rast – 63% voči minulému týždňu.

Toto sú foto (hn) z nemocnice z Uherského Hradišťa na hraniciach so Slovenskom. Momentálne majú 93 Covid-19 pacientov a zdravotníci sú na pokraji fyzických a psychických síl.

Vývoj na Slovensku “kráča” 14 dní za Českom … a my tu počúvame mudrca, ktorý zrazu presne tak isto ako Kotleba začal blúzniť o tom, že vírus zoslabol, v nemocniciach máme minimum pacientov, ľudí nám zomiera málinko, robíme strašnú chybu, že počúvame infektológov … strašné konšpiračné bludy.

Verím, že vy ste iní a záleží vám na živote a zdraví kohokoľvek cudzieho viac ako na vašom dočasne obmedzenom práve ísť si sadnúť do baru, reštaurácie či ľudskom práve ísť si zacvičiť do fitka.

Verte, že nikto zo Sme rodina, Za ľudí či z OĽANO sa neteší z obmedzovania akýchkoľvek služieb či radostí nášho života. Rovnako ako vy aj my túžime sa čím skôr z toho dostať.

V tejto chvíli však stojíme za názorom odborníkov z Pandemickej komisie a nie šarlatánov, pre ktorých je aj v tejto vážnej chvíli vlastný prospech vždy viac ako záujem spoločný.

Osobne sa obávam devastačných následkov bludov šírených stranou SaS na ochotu ľudí zomknúť sa a spoločne zabrať voči nášmu skutočnému nepriateľovi … a preveľmi ma to mrzí, lebo práve teraz Slovensko potrebovalo pravý opak.

Plán bol dobrý – postavme sa všetky koaličné strany ako jeden muž aj za tieto nepopulárne opatrenia a keď ich nevyhnutnosť ľuďom spoločne vysvetlíme (a nebude ich nikto z nás spochybňovať), ľudia pochopia, že toto je najrýchlejšia cesta k normálnemu životu.

Bohužiaľ, stalo sa iné. SaS sa cynicky rozhodla zahrať na ľúbivú nôtu s jediným cieľom – získať nových voličov bez akéhokoľvek ohľadu na verejný záujem v najťažšej chvíli akú Slovensko prežíva od ll. svetovej vojny.

Obávam sa, že keď sa teraz k presvedčeným “antirúškarom” od Kotlebu pridá podstatná časť Sulíkovými bludmi oklamaných ľudí, nakoniec nám nič od dnes platné nové ochranné opatrenia nepomôžu … a v panike za pár týždňov budeme musieť zatvárať úplne všetko a miesto pár týždňového strádania bude trpieť celé Slovensko mesiace.

ps. Prosím, nepočúvajte teraz akokoľvek ľúbivé vábenie sirén, ale zomknime sa za ľuďmi, ktorí infektológiu a epidemiológiu študovali a vedia, čo musíme dnes na zvládnutie epidémie robiť. Chráňme spolu zdravie a životy najzraniteľnejších … a keď sa nám to spoločne podarí, potom budete mať ešte kopu času načúvať sirénam … ale na ich bludy už nikto potom nebude doplácať životmi. #Ď i.

Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Keby ste už začiatkom augusta zareagovali na vývoj „druhej vlny“, dnes tu tento článok nemusel byť. Tak ste len dokázali, že odborníci odporúčajú, ale politici rozhodujú. Neskoro reagujete na situáciu, doslova ako keby ste zaspali. A to nehovorím o tom, že v polovici septembra vraj „nevesty, dobre bude“. Už je. Celé leto ste mali možnosť pripraviť sa, namiesto toho ste národ len klamali, že ste pripravení. Opatrenia prichádzajú neskoro, to čo ste nastavili dnes, mali byť pred dvoma týždňami.

  2. Ak by chceli chrániť najzraniteľnejších, tak v prvom rade by to mali pocítiť oni.
    To , že ich odrežeme od rodiny , ich psychicky deptá a potom sú náchylnejší na nákazy. Poskytnite im ochranné prostriedky , ktoré ich ochránia, aby sa mohli stretávať s rodinou.

  3. Matovič má na háku ľudské životy a pre neho je to všetko len o marketingu. Ľudia umierajú na SVK a on sa zabáva v Bruseli s úsmevom a robí si srandu pred kamerou. Potom sa na svoj FB status ako mu chýba dovolenka v Chorvátsku a že treba snívať….

    Ten človek a celá strana je zodpovedná za túto situáciu. Ľudia z OLaNo namiesto aby ho odvolali tak sedia a zaujímajú ich len kšefty a kedy im cinkne výplata.

  4. Taže vyzerá to tak, že koalíciu drží za gule? Bude tak ako dementko povie?

    Ľudia, spamatajte sa. Ak chce celoplošne testovať, tak len preto, aby sa mu vrátili euráče za testy, ktoré nikto nechce.mo? Hov no rybka zlatá, daňovníci zaplatia.

    Už je čas, pán premier, v pondelok podaj demisiu. Veľa škody a zla si porobil. Je čas upratať.

  5. Pre ten komentár 17/10 – 14:03 – si myslíš, že ak by tam bol niekto iný tak by nemal tie isté problémy? Alebo by nebodaj vyliečil celý svet?

  6. Pre 14:03 – to nie su tie testy, co nakupil Pele – tie sa mali rovno hodit do Dunaja, toto su antigenove, celkom dost presne a rychle – robi sa to vyterom z nosa. Vedia zachytit tych moc infekcnych

  7. Uplne hlúpy článok.typicky sprostý bulvár.1929ludí z 12 502 je 15,5%.možete testovat aj 100 000 ludi za den a ked bude 10 000 pozitívnych stale je to 10%.
    Žiadny super rekord.malokto ale rozmýšla stači že ovce vedia aspoň čítat.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img