ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

COVID-19: Dnes zasadal krízový štáb mesta Sereď

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Informácia zo zasadnutia KŠ mesta SEREĎ zo dňa 15.10.2020

Vyhlásenie pre verejnosť:

  • V okrese Galanta je zatiaľ 282 infikovaných (posledný nález streda 14.10.2020 + 19). Za posledný týždeň v Seredi 10 infikovaných. Okres Galanta je na semafore tento týždeň červený.

Od 15. októbra 2020:

  • prekrytie horných dýchacích ciest rúškom alebo jeho alternatívou je povinné v interiéri a v exteriéri.
  • sú zakázané hromadné podujatia,
  • sa zatvorili fitnescentrá, wellness zariadenia, akvaparky, kúpaliská či sauny,
  • do odvolania sa prevádzkovateľom predajní potravín a predajní drogérií nariaďuje umožniť v dňoch pondelok až piatok v čase od 9:00 hod. do 11:00 hod. vstup iba osobám nad 65 rokov
  • je obmedzený počet ľudí v obchodoch a nákupných centrách -1 osoba na 15 metrov štvorcových.
  • krsty, pohreby a sobáše sa môžu konať, avšak za pravidiel, aké budú platiť pri prevádzkach, čiže jedna osoba na 15 štvorcových metrov v priestore.Ak sa budú tieto obrady konajú vonku, počet účastníkov sa neobmedzuje, dodržiavať sa však musia dvojmetrové odstupy.
  • Od utorka 13. októbra 2020 platí zákaz zhromažďovania sa viac ako šesť ľudí. Výnimkou sú osoby žijúce v jednej domácnosti.
  • Prevádzka plavárne na ZŠ Juraja Fándlyho pre školy a verejnosť sa do odvolania sa prerušuje.
  • Všetky školy zriadené mestom Sereď sú zelené. Postupujú podľa aktuálneho Rozhodnutia Ministra školstva zo dňa 12. 10.2020, Usmernenia k postupu škôl, Manuálov opatrení pre príslušný typ školy a upravených prevádzkových poriadkov. Odporúčame rodičom sledovať aktuálne informácie na stránkach škôl.
  • Do odvolania sa predlžuje skrátená prevádzka v materských školách v pracovných dňoch od 6.30 do 16.00 h.
  • Mestské trhovisko ktoré je z dôvodu plánovanej rekonštrukcie trhoviska dočasne presťahované do priestorov Zámockého parku (bývalé záhradkárstvo) vzhľadom na aktuálnu situáciu bude v sobotu 17.10.2020 uzatvorené.
  • Denné centrum seniorov je zatvorené.
  • Poliklinika v Seredi poskytuje zdravotnú starostlivosť podľa „Pandemického plánu PLK“,v štandardnom režime s triážou na jednotlivých ambulanciách polikliniky, podľa štandardu R -O -R a odporúčaním telefonického kontaktu pacientas ošetrujúcim lekárom pred vyšetrením.
  • Od 14. októbra 2020 sa prechodne výrazne zvýšila hladina vodného toku rieky Váh a bezprostredne hrozí vyliatie vody z koryta vodného toku a sa voda z koryta vodného toku na niektorých miestach už vylieva. Bezprostredné ohrozenie obyvateľstva mesta Sereď nehrozí. Prietok vody dosiahol I. stupeň povodňovej aktivity a momentálne je na úrovni II. stupňa povodňovej aktivity, ale ho nedosahuje. Stav nastal po daždivom počasí a následnom regulovaním vodného toku rieky Váh

20201015163944_informacia-zo-zasadnutia-ks-mesta-sered-v-suvislosti-covid-19-15-10-2020_5f885f30f02f10.12007953

 

zdroj: sered.sk

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Jozef 16. októbra 2020, 10:26: už v uplynulú sobotu to bolo upravené na prijatelný stav
    Otázka: v TT bola aj dnes 16.10. tržnica otvorená a bude aj zajtra! Tak ako je to s tými nariadeniami?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img