ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Od 13. októbra platí zákaz zhromažďovania sa viac ako 6 osôb

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM| Na Slovensku bude od utorka 13. októbra 2020 platiť zákaz zhromažďovania sa viac ako šesť ľudí. Výnimkou sú osoby žijúce v jednej domácnosti. Rozhodla o tom v pondelok 12. októbra 2020  vláda. Dôvodom je zhoršenie pandémie nového koronavírusu v krajine.

Pracujúcim a študentom sa má podľa ministra zdravotníctva Mareka Krajčího umožniť chodiť do práce a do školy, avšak všetky ostatné činnosti sa musia obmedziť na úplné minimum.

V čase aktuálne vyhláseného núdzového stavu pre druhú vlnu pandémie nového koronavírusu môže vláda v nevyhnutnom rozsahu a na nevyhnutný čas podľa závažnosti ohrozenia obmedziť či zakázať uplatňovanie práva pokojne sa zhromažďovať, či zhromažďovanie na verejnosti podmieniť povoľovaním. Opatrením nie je dotknutá právomoc Úradu verejného zdravotníctva regulovať konanie hromadných podujatí, a to obmedziť či zákazať ich.

Ústredný krízový štáb v nedeľu 11. októbra 2020 prísnejšie opatrenia v dôsledku výrazného nárastu počtu nakazených novým koronavírusom.

Od pondelka 12. októbra  prešli stredné školy na dištančnú výučbu.

Od štvrtka 15. októbra začnú  platiť opatrenia ako povinnosť nosiť rúško aj v exteriéri, zákaz hromadných podujatí, reštaurácie budú môcť podávať len zabalené jedlo a jeho konzumácia bude možná len v exteriéri. Zatvoria sa fitnescentrá, wellness zariadenia, akvaparky, kúpaliská či sauny. Obchody s potravinami a drogériou budú musieť vymedziť čas nákupu pre seniorov od 9. do 11. hodiny. Obmedzí sa aj počet ľudí v obchodoch a nákupných centrách – 1 osoba na 15 metrov štvorcových prevádzky.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. šofér nastúpi ako posledný.
    Matelko v aute bez ochranky a parlament zasadanie na štadióne. Hmm. Už len otázka. Je ich viac ako 6?

    Fakt neviem, ako naša vláda uvažuje a ako chce, aby ich ludia rešpektovali, keď táto koaličná vláda je banda zmrdov. Už aj pán Sulík pochopil, že sa s nimi nedá. Žiaľ, dohoda je dohoda a matelko ich drží za gule. Nebudú poslúchať, bude ďalsší zákaz, zákaz vychádzania.
    Predpokladám, že počas dušičiek. Tož, aby ukázal svoju moc a ego.

  2. Celé nariadenia vlády a ÚKŠ sú len obyčajná šikana na občanov SR. Nepochybujem, že sa tu nájde ešte dosť trolov, ktorí spapkajú všetko, čo im tu podhodí „redakcia“ ako prevzaté z tlačových agentúr. Stále viac a viac je možné sa stretať s názormi a textami skutočných odborníkov o.i. aj z popredných zahraničných univerzít a inštitúcií, ktorí sa opierajú o fakty a nestrieľajú od pása ako to povedal na plnú hubu Sulík. Závery svojich pozorovaní zverejnil aj MUDr. V. Malec, prednosta onkologickej kliniky Roosweltovej nemocnice v BB. Viac tu:
    https://www.facebook.com/MUDr.VladimirMalec/posts/177984993896830
    Ako podporné údaje jeho tvrdení možno použiť aj údaje zverejnené ÚVZ dnes publikované.
    Tak napr. najväčší počet ochorení z testovaných pacientov pripadá na
    spoločné domácnosti: 236 , ak toto považujeme za 100%, potom ochorenia z iných dôvodov sa podieľajú takto: rodinné oslavy 24%, zdravotnícke zariadenia 19,6%, firemné pracoviská 11,3%, DSS 6,7%, svadby 5,4%, školy 5,3%, športové a spoločenské zhromaždenia (divadlá, kiná, kostoly, reštaurácie,..) 0,1 až 1% Čo ku tomu treba dodať?
    Ak má ku tomu „redakcia “ nejaké výhrady či pochybnosti, nech si ich sama vyhľadá. Je toho dosť na internete. A ak to považuje za hoax, prosím predložiť dôkaz!

  3. a co chces tymito cislami akoze ukazat? Ved jeden nakazeny z toho tvojho promile nakazi niekoho napr. na pracovisku, ten svojich kolegov a ti napriklad kazdy svojich 5-7 rodinnych prislusnikov. Ten v rodine je poslednym, lebo ostava v karantene s ostatnymi clenmi rodiny. Neviem ako ti to mam vysvetlit, s matikou a podobnymi vedami si sa asi velmi nekamaratil. Zato s konspiratormi, to ano

  4. Anonym 13. októbra 2020, 19:14
    Tebe vlastne nič ukazovať netreba. Bolo by to celkom zbytočné. Splietaš tu o matematike a nevieš čo to je. Keď si chodil do školy, vtedy asi to asi nebol vyučovací predmet. A tak sa niet čo čudovať že tu vypisuješ také xujoviny

  5. Len som zvedavý,či to budú kontrolovať napríklad v gete na Cukrovarskej a či za nedoržiavanie nariadenia budú aj dávané pokuty nielen tam.

  6. Pre matelok alias “nenechajme sa sikanovat”, lebo zjavne si ten isty: ja som matematiku vystudoval na rozdiel od tvojich 4 ludovych, ty percento

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img