ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Víťazný víkend družstiev BK Lokomotíva Sereď

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sobota 10.10 2020

1.liga Mladšie žiačky U13

Zápas č. S3

ŠBK Handlová „MS“ – BK Lokomotíva Sereď „MS“ 26:46 

Zápas č. S7

ŠBK Handlová „MS“ – BK Lokomotíva Sereď „MS“ 21:33

V sobotu vycestovalo spojené družstvo U13 a U14 do Handlovej na svoj prvý zápas tejto sezóny. Začali sme dobre a polčas sme vyhrali 24:8. Pokračovali sme v začatej hre a zápas doviedli do víťazného konca. Druhý zápas sme začali veľmi zle a po prvej štvrtine sme prehrávali 7:10. Na začiatku druhej štvrtiny sa dievčatá zobudili a začali robiť to čo im tréneri hovorila a skóre sa začalo rátať v náš prospech. Polčas sme už vyhrávali 19:14. Do posledných štvrtín sme nastupovali stým, že si to víťazstvo nenecháme zobrať. Nakoniec sme sa tešili aj z druhého víťazstva. Chcem pochváliť všetky dievčatá za predvedenú hru ale hlavne Lindu Lopašovskú, ktorá predviedla úžasnú prácu tak pod súperovým košom ako aj pod našim keď vdoskočila skoro všetky odrazene lopty.

Tréneri: Stanislava Henčeková a Miloš Procházka

 

Ďalšie víťazstvo našich Mladých žien!

1.liga žien, mladých žien a junioriek – celoslovenská súťaž

č. 20 BK Lokomotíva Sereď – BKM Žilina (ženy) 56:47 (8:8, 27:24, 45:43)

Scherhauferová 13 (TH 1/0 , 1 trojka), Zaťková 12 (4/3, 3 trojky), Henčeková 8 (2 trojky), Mrnková 8 (2/2), Jakubčeková 6 (6/4), Žemlová 2, Bieliková 2, Zrayer 2, Paulíková 2 (2/2), Nagyová 1 (2/1), Takács, Kovalovská. Trestné hody družstvo 17/12, 6 trojok.

V ďalšom kole spoločnej súťaže 1. ligy žien, mladých žien a junioriek sa naše mladé ženy po prvýkrát v sezóne predstavili na domácej palubovke. Našim súperom nám bolo veľmi fyzicky disponované družstvo žien zo Žiliny. Výhodou nám mala byť naša útočná tranzícia, keď sme mali v pláne súpera zaskočiť rýchlosťou a zároveň sa pobiť o každý centimeter obrannej polovice. Úvod zápasu naznačoval však niečo iné a naša pochodová priam „profesorská“ hra vyprodukovala mnoho nepresností a nedôrazu v útoku. Vyrovnávali sme to našťastie na obrannej polovici, kde to bol počas celého zápasu kolektívny výkon a boj o každý doskok, pozíciu, či loptu. Súpera sa nám podarilo viackrát zaskočiť čoho výsledkom boli jednoduché body. V 2. polčase sme sa konečne pustili aj do rýchlejšej a agresívnejšej hry čo sa útoku týka, vyhrávali sme súboje 1:1, dostávali sa do trestných hodov (1. polčas – 3 pokusy, 2. polčas – 14!), mnohých pokusov, voľných striel, ale v zápase sme nanešťastie bojovali s nízkou úspešnosťou streľby. Pochvalu si zaslúži Simi Scherhauferová (8 ziskov, 5 asistencií), ktorá svojou bojovnosťou a prehľadom na ihrisku robila problémy hráčkam súpera či už v obrane alebo v útoku. Tete Zaťková, ktorá sa po svojom zranení dostáva do zápasového tempa, naberá čoraz väčšie sebavedomie a svojou energiou, ktorú družstvu dáva, je doslova klenotom družstva. Stela Mrnková (12 doskokov) a v kadetskom veku aj Hanka Jakubčeková (15 doskokov), ktoré proti fyzicky zdatnejším súperkám zvádzali tvrdé súboje počas celého zápasu. Potešiteľné je, že aj napriek tomu, že sme sa na prvý pohľad trápili v útoku, vynahrádzali sme to kvalitnou obranou a nakoniec sme si zobrali zaslúžené víťazstvo.

Tréner: Martin Bosý

Asistent trénera: Michaela Sedláčková

 

Nedeľa 11.10.2020

Zápas č. Z16

1.liga Starší žiaci U15

BK Lokomotíva Sereď – BBK Bánovce nad Bebravou 128:43 (30:13, 69:20, 97:31)

Mizera 34 (TH 2/2), Majerník 21 (11/7), Vranovič 21 (4/2, 1 trojka), Sárkány 17 (2/1), Kiss 11 (2/1), Boros 8, Truong A. 4, Truong H. 4, Godály 3 (4/1), Balogh 3 (4/3), Štefánek 2. Trestné hody družstvo 29/17, 1 trojka.

Premiéra v domácom drese nenechala dlho čakať ani na starších žiakov. V nedeľu sa predstavili proti družstvu z Bánoviec nad Bebravou. Náš súper doposiaľ odohral tri zápasy a vo všetkých dokázal zvíťaziť, preto sme chceli k zápasu pristúpiť koncentrovane a zachytiť úvod stretnutia. To sa nám podarilo na výbornú a po minúte a pól sme už viedli dvojciferným rozdielom. Celý prvý polčas sme hrali veľmi agresívne a aktívne ako v obrane tak v útoku. Presne takouto hrou sa chceme prezentovať počas celej sezóny. To chalani veľmi rýchlo pochopili a zato si zaslúžia obrovskú pochvalu. V druhom polčase sme mierne poľavili v koncentrácii, čoho dôsledkom bolo množstvo nepremenených šancí a dostali sme niekoľko ľahkých košov. Z tohto sa musíme ešte poučiť do budúcna, pretože ak príde vyrovnaný zápas, takáto strata koncentrácie sa nám môže vypomstiť. Chalani trénujú veľmi tvrdo a pracujú na 100%, preto je veľmi dôležité, aby dokázali takú energiu preniesť aj na zápas, a za žiadnu cenu sa neuspokojili. Ak to dôkazu, budú ďalej výkonnostne rásť. Na záver chcem pogratulovať Andrejovi Majerníkovi a Mišovi Vranovičovi, ktorí boli nominovaní na zraz do národného tímu U15 a som si istý, že ak budeme ďalej takto pracovať, tak za nimi môžu nasledovať ďalší…

Tréner: Patrik Sarna

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img