ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

COVID-19: Ústredný krízový štáb SR dnes prijal nové opatrenia

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MZ SR |MM|  „Slovensko sa vydalo v prípade pandémie nového koronavírusu „českou“ cestou. V najbližších dňoch preto sprísnime protiepidemické opatrenia,“ minister zdravotníctva Marek Krajčí predstavil navrhované a prijaté opatrenia Ústredného krízového štábu SR.

Väčšina opatrení začne platiť od 15. októbra a to až do času kým sa 7-dňový kĺzavý medián nedostane pod hodnotu 500.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. dokončili…
    Nič nové, len steré otrepané – na jednej lodi…
    Niekto ju potápa a MY máme veslovať.
    Otázka – čo urobili za posledné dva mesiace, teda po „ukončení LTS“? Nič. Len blabla bla…

  2. Hlavne že behal bez rúška po svadbách v auguste keď ostatní obyvatelia SVK sa správali zodpovedne.
    Pád vlády by pomohol obyvateľom a ušetril tisíce životov

  3. Reštaurácie – neviem si predstaviť, pre koho budú variť. Zákazník si objedná, čaká na 15m2, zoberie so sebou a VONKU alebo doma to môže skonzumovať.
    Koľko zákazníkov vojde do reštaurácie?
    UPS! Zabudol som na personál. Jeden kuchár na 15m2 !
    Zdá sa mi to, alebo naša vláda je naozaj tak jeb nu tááá ?

    Tých problémov a nezmyslov je X.

  4. Veľmi sa mi páči bod 8. Neviem si to dosť dobre predstaviť, aby starší ľudia v tomto určenom čase dobehli na nákup zo vzdialenejších miest, keď sú takmer všetky veľké predajne sústredené na jednom mieste. Kto musí prísť spojom alebo miestnou dopravou, upraví SAD harmonogram, aby ľudia v tomto čase došli na miesto? A keď tak všetci prídu, bude v obchode tak či tak veľa ľudí. Skôr by bolo lepším riešením, aby sa do obchodu púšťali ľudia postupne.

  5. Nechcem šíriť paniku, ON behal na svadbe bez rúška, ..odvtedy sa pandémia rozšírila. Nie je tomu aj ON na vine? Koľko ľudí na tej svadbe mohlo byť nakazených a potom šup ho do šíreho sveta…

    Na orave si z neho brali príklad a teraz ich haní? Vodu káže a víno pije, farizej.

  6. Pre Názor,tak dôchodcovia budú v obchodoch,kedy sa mi zachce.Videli sme to počas prvej vlny.“Ja som dôchodca,kto je viac.“Ešte sa aj predbiehali.

  7. Dôchodca by mohol ísť do obchodu kedykoľvek v priebehu dňa. Ten čo ide na poobednú šichtu musí čakať ako debil, lebo nie je v časovom pásme! Choré, ako celá vláda!
    Pritom sa koalícia chváli, že pracujú aj v nedelu? Je to ich psia povinnosť! 24 hodín denne, 7 dní v týždni! To, že je nedela, nie je výhovorka, je to ich povinnosť! Hrabali sa viesť tento štát, tak nech ho vedú. Ale prosím, pán Matovič, viesť, nie potopiť. Tak podme – veslo a pádluj!

  8. bude to ako predtým, cas pre seniorov vyhradený od 9 do 11. nikoho iného než seniora nepustia. nikto ten cas realne nevyuzije, seniori sa tam najebnú zase poobede, ked pojde najviac ludí

  9. vymysleli to na „jednicku“.
    Zakaz, zakaz a len zakaz.
    Zabetonovali sa, aby ludia nevysli do ulic.
    Pan Matovic, ludia do tych ulic vyjdu.
    Svojimi rozhodnutiami a potapanim statu, likvidaciou zivnostnikov,… ludi este viac naseriete a o to skor skoncite.

  10. Pre Anonym: nehnevaj sa, ale až raz budeš ty dôchodcom a budeš odkázaný na pomoc iného, inak budeš hovoriť, , ak sa vôbec toho dôchodku dožiješ. Predsa syn alebo dcéra nemôže zostať doma z roboty aby odviezol mamu do obchodu. A tie výrazy si nechaj pre seba! Nie je to výmysel dôchodcov. Myslíš si, že sú s takým riešením nadšení? Doplácajú na to všetci.

  11. chces povedat, ze dochodcovia neboli schopni nakupovat kedykolvek? Alebo ze im vlastni nedokazali zabezpecit nakup? Nezda sa ti, ze od 9 do 11 sa nedostanes do obchodu? Nie su tym porusene tvoje prava? Ale dochodcovia si to pochvaluju, aj ked je im jedno ci od 9 do 11, alebo v priebehu dna kedykolvek.
    Skus napisat, co sa vlastne zmeni. Naco je dobre toto nezmyselne nariadenie.
    Myslim si, ze kludne by postacili opatrenia ROMa. Rozum, odstup, maska.
    Ci?

  12. Ako obycajne, na SOL sa naslo viac odbornikov, ako v sedi v krizovom stabe.

    V diskusii napise kazdy, ako by to byt nemalo. Mozete teraz napisat aj to, ako by to byt malo, aby bol dosiahnuty vysledok – obmedzenie sirenia nakazy?

  13. Po prvé :Matelko mal v lete zavret hranice a nepúštat tých idiotov na dovolenky po celom svete.Teraz je už neskoro vymýšlat všelijaké nezmyselné kokociny.Po druhé:Mal odtálto vyhnat všerkých srbov,ukrajincov a podobnú háved,na to neskoro ešte neni.

  14. Aj vy ste z tých, ktorí čakajú riešenia a všetko hotové na papieri? Presný trend na rok dopredu? Taký sveta skúsený a vy im nič neporadíte(
    Prečo (ste) ich potom volili?

  15. „pán“ Matovič sa na adresu pána sulíka vyjadril – nulové IQ
    Hmm..
    Pán premier to asi zrovnal so svojim. Ale nech nezabúda, že nebyť pána Sulíka, Matovič by nebol premierom. Už len otázka – čo bolo v koaličnej zmluve? Za čo (za aké gule) ich drží premier?
    Vydržať za každú cenu? Aj za cenu totálneho ekonomického kolapsu, aby nás západní vyžierači už úplne zlikvidovali?

  16. Veru tie dovolenky v lete bola riadna somarina. Koľko múdrych ľudí nedokázalo vydržať a utekali do trestného Chorvátska…. a teraz sa čudujeme. A hranice už dávno mali byť zatvorené.

  17. Tento virus tu je a uz tu s nami zostane,treba sa snim naucit zit.Nepodcenovat,chranit sa,ale nie je mozne ,aby sa kvoli tomu zastavil zivot.Je to proste nerealne.Nebudeme predsa teraz zbytok nasho zivota sediet vsetci doma na zadku a strachovat sa ,co sa stane,a sledovat kolko nakazenych mame.

  18. A mladí si môžu robiť korona párty,keďže sa zatvorili školy.Som zvedavý,ako sa vyriešia tí psíčkari na Komenského,keď bude zákaz zhromažďovania.

  19. nie dovolenky, ale svadby, party, oslavy, diskoteky, a nasledne skoly a praca… Vsetci si to poodkladali na september, dalo sa to cakat. A este vzory ako napr. Kotleba a jemu podobni

  20. Zaujímavé!
    V nedeľu neboli žiadne dáta, ktoré by matelko predložil, ale dnes už má dáta.
    Prepáčte, pán premier, ale vyrobiť „dáta“ za 24 hodín k prezentácii nie je problém aj pre najslabšieho IT. A tu hľa, zrazu sú k dispozícii aj verejnosti. Prečo včera neboli? Boli vôbec?

  21. pre Miloš Majko 12. októbra 2020, 6:22
    Miloš, načo by sme písali čo majú robiť. Nech Matelko so svojou partičkou behne na americkú ambasádu, ako po voľbách. Tam mu možno dajú rozumy nato, ako nedodrbať celú republiku. Čo sa mu už dosť dobre podarilo.

  22. Gestapo prikazuje a nariaduje ! Ale coskoro sa to zmení, uz sa riesia právne kroky, vsetko sa ukaze ako klamstvo…. tesim sa

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img