ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Z dôvodu pozitivity rodiča žiaka jednej z tried, riaditeľka ZŠ v Pate, okamžite prijala nevyhnutné opatrenia

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Pata / Dnes predpoludním nás telefonicky kontaktovali rodičia detí zo Základnej školy v Pate s informáciou, že boli vyzvaní, aby si svoje deti prišli zobrať domov, nakoľko nejaké dieťa má byť pozitívne na COVID-19. Kontaktovali sme riaditeľku ZŠ s možnosťou vyjadriť sa k predmetnej veci z dôvodu zamedzenia šírenia paniky, či nepravdivých informácií.

Asi 10 minút po telefonáte s riaditeľkou sa ozval opätovne jeden z rodičov s informáciou, že nemá byť pozitívne dieťa, ale jeho rodič.

Pred uverejnením článku sme mali záujem získať stanovisko od vedenia obce, no starosta služobný telefón nedvihol.

Neinformovanie obyvateľov a občanov spôsobom ktorý si žiadajú považujeme za veľmi nešťastné riešenie, nakoľko z iných overených zdrojov máme informácie, že obec Pata je skutočne dobre pripravená na zvládanie obdobných situácií už z prvej vlny a práve stanovisko starostu ako zriaďovateľa ZŠ by nepochybne v maximálnej možnej miere občanov ukľudnilo a zamedzilo by šíreniu nezmyslov a neoverených informácií ľuďmi pod inými článkami týkajúcimi sa Paty a na sociálnych sieťach.

Prinášame e-mail  riaditeľky Základnej školy v Pate Mgr. Jany Martinkovej, ktorý nám bol zaslaný:

„Po konzultácii s RÚVZ Galanta a v súlade s nariadeniami a opatreniami MŠVVaŠ SR a ÚVZ SR riaditeľka ZŠ v Pate udeľuje riaditeľské voľno žiakom IV.B z prevádzkových dôvodov v súvislosti s Covid-19 až do odvolania. Žiaci budú vyučovaní dištančne. V ostatných triedach bude prebiehať riadne vyučovanie. V prevádzke bude aj ŠKD.V spolupráci so zriaďovateľom bude v piatok 9.10.2020 v popoludňajších hodinách v oboch budovách školy prebiehať dezinfekcia priestorov. V piatok 9.10.2020 je zrušené aj vyučovanie v elokovanom pracovisku ZUŠ.“
– – –
Zároveň prinášame informáciu, ktorá sa nachádza na oficiálnej stránke ZŠ:
zdroj: zspata.edupage.org
Rovnaká informácia sa nachádza aj na oficiálnej stránke obce Pata:
zdroj: obecpata.sk
zdroj: obecpata.sk

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. pre Anonyma ty si primitív.Počula som za jeden deň veľa nepravdy a teraz od pána Majka mám konečne informácie obsiahle.Škoda,že pán starosta ignoruje informovanie,lebo ľudia chodia hlavne do novín.Je naivný keď si myslí že všetci sa potrhajú na obecnou stránkou.Pozrite sa na diskusiu pri prijímaní tam ľudia nemajú popísanú školu.

  2. Vďaka pan Majko že ste informácie zistil a obyvatelia Paty si majú možnosť prečítať pravdu. Lebo čo sa začalo šíriť po dedine aké bludy… a doteraz by si Patani mysleli že to čo sa hovorí je pravda ale nakoniec je to úplne ináč.

  3. Starosta sa správa ako nevyvinutý baran. Majka poznám aspom 30 rokov a nikdy nikoho nepodrazil. Ale viem prípady kedy neustúpil a bránil sa. Starosta nikdy nevyhrá tým že bude tajiť informácie a novinári si ich zistia.Z článku vidím naozaj úprimnú snahu Majka napísať pravdu.Starosta môže byť rád že Majko sa nechcel starostovi pomstiť za ignoráciu.Berčík klesol a je ako Veselický.

  4. informacia je taka ze pozitivní je dietata otec ktrorí bol ako spevak na prímani kde neboli vobec ruška ,a fara bol den predtym na svadbe kde boli aj obcania z cz z cervenej zony a vsetci bez ruska

  5. Bludy sa budu šíriť vždy ! A každý k tomu nieco pridá….a na druhom konci dediny uz to je uplne ináč .
    Ozaj viete, kolko je nakazených v Seredi ?? Aj tam to vyhlasujú v rozhlase ?
    Zodpovedný ludia urobili vsetko, čo mali, v súlade zo zákonom (škola, úrad).Tak načo takéto reči?! Ja som sa dozvedela, čo mame urobit s detmi a to je podstatné. Aj dalej nosime v obchodoch a všade rúško, umyvame si ruky…
    Tak zbytocne tu nikoho neosočujte.

  6. Vzdy sa najdu ludia chtivi senzacie s tendenciou prilozit do zpravidla jednoduchej pravdy „to svoje“, cim vo vysledku zdegeneruju vzdy a uplne vsetko. Netucim, ci inak nedokazu takito ludia vyniknut, urcite ale bude stale vacsi problem zistit, co je pravda a co nie.

    Prave z dovodu geometrickeho mnozenia sa ludi zijucich svoje virtualne zivoty na nete, kde maju pocit ze mozu vsetko, je na normalnych a rozumnych ludoch, okamzite verejne a dostatocne nahlas pravdu prezentovat hlavne vtedy, ked je OCHOTA PRAVDU PUBLIKOVAT a nezodpovedne sirenie bludov eliminovat.

    Z tohto pohladu nechapem NEkonanie starostu Bercika a jeho neochotu chranit pravdu z pozicie autority v obci.

    Napriek tomu sme neignorovali podnety rodicov a sice podstatne zlozitejsie a zdlhavejsie, no zistili sme fakty a uverejnili sme ich. Verim, ze si starosta Bercik uvedomi povinnosti vyplyvajuce mu zo zastavanej funkcie voci informovaniu verejnosti aj prostrednictvom medii.

  7. Iyee, minule bolo konske hovno na ceste, pred tescom, starosta o nom tiez neinformoval.
    Sa uvedomte, ze tato strasna pandemia je v sade, tak teraz bude starosta kecat o tom, že babka z hornej dolnej isla na test, marienka od potoka, ma soplik ….
    Nevedel som že v Patac prde je tolko blbcou co volilo zmatkovica.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img