ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Streľba pri poliklinike v Seredi

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Včera okolo 18. hodiny večer bolo pri mestskej poliklinike počuť streľbu. Vyžiadalo si ju opätovné útočenie nebezpečného psa na ľudí zdržujúcich sa na ulici. 

O nebezpečnom a neovládateľnom psovi napadajúcom náhodných okoloidúcich sme písali už v marci 2020 a to v tomto článku:

Nebezpečný rottweiler pri poliklinike pohrýzol niekoľko ľudí

Už vtedy sme cítili snahu zamlčiavať aj rasu psa, akoby sa jednalo „len“ o nejakú vreckovú čivavu a nie psa, ktorý jediným zahryznutím sa, dokáže spôsobiť vážne devastačné poranenia končatín aj dospelému človeku. Pri napadnutí malého dieťaťa, toto by s najväčšou pravdepodobnosťou nemalo šancu na prežitie.

V článku sme napísali aj toto:

„Na základe aktuálnych informácií bol prípad riešený Mestským úradom a pes dostal tzv. “červenú známku”, čím je označený ako nebezpečný.

Voľný pohyb psa na verejnom priestranstve bol zaznamenaný nie raz a pes preukázateľne napadol niekoľko ľudí. Je teda dostatočné  označenie takéhoto psa červenou známkou v prípade jeho možného ďalšieho voľného pohybu po verejnom priestranstve?

Dospelý rottweiller je vysoký zhruba ako bežné malé dieťa, ktoré denne mamičky vodia za ruky idúc na polikliniku či do lekárne v jej blízkosti. Bude v prípade svojho pohybu na ulici “pes rešpektovať na krku zavesenú červenú známku”, resp. bude pri potenciálnom útoku rozdiel medzi zahryznutím sa psa do dospelého človeka či nebodaj dieťaťa označeného  s klasickou alebo červenou známkou?“

Upozorňovali sme teda kompetentných a majiteľa psa verejne a včas na nebezpečenstvo, ktoré takýto pes predstavuje pre spoločnosť. Nestála totiž otázka či, ale kedy sa útok psa na bezbranných ľudí na ulici zopakuje. Máme sa snáď znovu utešovať tým, že našťastie pes nedorýzol alebo nezabil dieťa?

Na základe informácií od polície, ani v minulosti a ani včera pes napádajúci ľudí na ulici nebol ovládateľný ani majiteľom. Naskytá sa tak otázka – na čo je majiteľovi takýto pes? Vedel že ho nezvláda, nebolo by logické humánne zlikvidovanie takéhoto psa?

Dlhodobo verejne upozorňujeme na nutnosť účinnej prevencie a to bez debaty tam, kde skutočne ide o život. Prípad o ktorom píšeme, takýmto nepochybne je.

Pes teda včera znovu volne behal po uliciach a znovu útočil na úplne bezbranné ženy, dokonca mal napadnúť mladú dievčinu. Všetky napadnuté osoby museli byť ošetrené, minimálne dve o ktorých vieme majú zranenia vyžadujúce si ošetrovanie lekárom a liečenie.

Nedostali sme sa znovu do situácie, kedy sa zúfalo pýtame – muselo sa toto stať znovu? Nezanedbal niekto ďalší okrem majiteľa svoje povinnosti a urobili všetci to, čo urobiť mali na elimináciu nebezpečenstva ktoré na základe skúseností z tohtoročnej jari bolo reálne?

Mestská polícia včera pri poliklinike zakročila a v záujme ochrany zdravia a životov ľudí, útočiaceho psa utratila. Policajt zasahujúcej hliadky MP konal profesionálne a jediným výstrelom zo služobnej zbrane útočiaceho psa zastrelil. Policajt si teda zaslúži verejnú pochvalu. Čo ale psom dohryzené ženy? Čím sa náhodní okoloidúci previnili, keď dnes trpia bolesťami a s najväčšou pravdepodobnosťou im jazvy po zuboch psa na tele zostanú trvale?

Podľa informácií povinné očkovania pes mal.

Správa mestskej polície k včerajšiemu zákroku:

Dňa 7.10.2020 v čase o 17:57 hod. bola hliadka MsP privolaná na ul. Dlhá z dôvodu, že neznámy pes napadol a pohrýzol staršiu ženu. Hliadka MsP po príchode zistila, že sa jedná o dobre známeho psa, ktorý už má označenie červenou známkou ako nebezpečný pes, nakoľko v minulosti už napadol a pohrýzol viacerých ľudí. Psa sa na mieste pokúšal odchytiť aj sám majiteľ psa, čo sa mu nedarilo. Hliadka MsP sa s vozidlom pokúšala psa vytlačiť mimo ľudí.  Na ulici sa nachádzala ďalšia pani, po ktorej sa pes rozbehol a pokúsil sa ju uhryznúť. Vzhľadom na uvedenú situáciu a zhodnotenie možných následkov bola policajtom MsP použitá služobná zbraň a jedným výstrelom bol pes zasiahnutý a usmrtený.   

Majiteľ psa bude opäť riešený políciou.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Pes je odrazom vychovy svojho majitela. V tomto pripade (ne)vychovy. Tieto psy su nebezpecne (a nemam dojem, ze na foto je rottweiler) a maju byt urcene pre tych, ktori to so psami vedia. Je to nebezpecna, bojova rasa a kdejaky Lojzo by ju nemal vlastnit. Ano, ci zakaz chovat takeho psa? Nie, ale ako som spomenul, vychovavat ho ma len ten, ktory to vie. Aj ked budete vypisovat, ze oni su neskodni, to nie je pravda. Tie psy maju na krku niekolko utokov a je fakt, ze ich chov by mal byt vyrazne obmedzeny….

  2. Seredanka, aj ja rad pridem porozpravat sa, ale mam podmienku. Dokoncis si zakladne vzdelanie, trosku potrenujes gramaťyku a naucis sa zaklady slusneho spravania.

  3. Veď to už je niečo otrasné,aj v tých panelákoch.Zaobstarajú si psa,nechajú ho doma a stále im to šťeká.Mne je to srdečne jedno,nech majú aj 5 psov,ale ja sa po nočnej chcem aj vyspať.Aj minule jedna slečna venčila psa o 22.30.h.na Komenského v tom výbehu pre psov a asi zabudla,je v tom čase už bol nočný kľud.

  4. Typický príklad , že pes ak má prevahu tak sa ujme vodcovstva , je jedno či čivava , či rotvajler. Ale odborníci na slovo vzatý tu budú mudrovať , ako vždy. Ak si niekto obstará psa , je potrená výchova a to denne. Pes ho už vôbec nerešpektoval , ak ho už nemohol , ani chytiť . Smutné .Skoré uzdravenie pre všetkých napadnutých. Hádam , to bude ponaučenie pre majiteľa , do budúcnosti.

  5. Z toho čo tu bolo uvedené môžem konštatovať len to, že konanie v krajnej núdzi bolo opodstatnené a zákrok mestského policajta si zaslúži uznanie. Bodka.

  6. v zaujme zachovania bezpecnosti,je treba utratit aj majitela utrateneho psa,nakolko nikde nieje napisane,ze dement si nekupi noveho,mozno este horsieho psa…

  7. pre seredanka ….si len tupa fetacka fetakom kokoty fajciaca pica….ak chces,aby som ti to prisiel povedat rovno do oci,daj adresu a cas….tesim sa….

  8. Presne ako bolo napísané v komente.. Utratiť by sa mal v prvom rade majiteľ.
    Kto zaručí, že sa to nezopakuje?
    Nie je to mrhanie nábojmy, keď vždy treba strieľať po psovi? Stačí raz medzi oči majiteľovi!

  9. Pre onanym:
    Definjute mi čo znamená bojová rasa. Nakoľko som sa s takýmto pojmom v žiadnej odbornej literatúre nestretla. To že by mal mať pes základný výcvik, Resp. ovládať základnú poslušnosť a byť socializovaný platí ako pre malé, tak aj pre veľké plemená.

    To že majiteľ nezvláda svojho psa nie je problém psa. Každá rasa má svoje špecifiká, ktoré treba dodržiavať. Ja osobne sa venujem Bull psom ktoré sú problémové(pre výchova, socializavia, separačná úzkosť atď) . A viete čo je krásne? Aj keď sa mi dostal do rúk 7 ročný pitbull ktorý dohryzol 5 psov, 1usmrtil a pohrýzol 5 ľudí, tak pri správnom vedení u mňa poslúchal ako hodinky a nikdy pri mne nezaútočil na psa a naučil sa ich ignorovať

    Takže všetko je o ľuďoch. A neexistuje žiadne „bojové plemeno“. Len je potrebné mať pri týchto psoch v hlave, predvídať udalosti a vedieť usmerniť.

  10. niet sa čo čudovať, čo ten pes vystráhal. Stále bol uviazaný na lane a šterky čo sú tam ubytované mu robili zle. Keď sa mu podarilo utiecť bol ako odtrhnutý z reťaze… majiteľ na to sral z vysoka, nebolo to prvý krát, mal by za to byť potrestaný v prvom rade on, a pre tu štetulu čo chce aby mu to povedal niekto do očí, dobre nastriekať na ten pupienkový ksicht ti prajem aby ti zmizlo to akné

  11. niektorí majitelia, žiaľ vo väčšine prípadov práve vlastnia takéto plemená psov, si myslia, že pre nich zákon neexistuje. Vo väčšine prípadov majú psíkov nevycvičených a zanedbávajú a bagatelizuj riziko takýchto situácií.

    Je proti zdravému rozumu zaobstarať si psa a nezvládať ho. Uvedomte si prosím, že takýto pes sa stáva zbraňou! a Vy ju nemáte pod kontrolou….

    Zákon hovorí jasne :
    Vodiť psa mimo chovného priestoru alebo zariadenia na chov môže len osoba, ktorá je fyzicky a psychicky spôsobilá a schopná ho ovládať v každej situácii, pričom je povinná predchádzať tomu, aby pes útočil alebo iným spôsobom ohrozoval človeka alebo zvieratá, a zabraňovať vzniku škôd na majetku, prírode a životnom prostredí, ktoré by pes mohol spôsobiť.

    Vodiť nebezpečného psa mimo chovného priestoru alebo zariadenia na chov môže len osoba, ktorá je plne spôsobilá na právne úkony. Na verejnom priestranstve musí mať nebezpečný pes nasadený náhubok.

    Nebezpečným psom je každý pes, ktorý pohrýzol alebo poranil človeka bez toho, aby bol sám napadnutý alebo vyprovokovaný, ak sa nepoužil v nutnej obrane alebo v krajnej núdzi.

    Držiteľ psa a ten, kto psa vedie, je povinný oznámiť svoje meno, priezvisko a adresu trvalého pobytu osobe, ktorú pes pohrýzol; ten, kto psa vedie, je povinný oznámiť osobe, ktorú pes pohrýzol, aj meno, priezvisko a adresu trvalého pobytu držiteľa psa.

    Súčasne je povinný skutočnosť, že pes pohrýzol človeka bez toho, aby bol sám napadnutý alebo vyprovokovaný, ak sa nepoužil v nutnej obrane alebo v krajnej núdzi, oznámiť obci, kde je pes evidovaný.

  12. znova dokazujeme,ze patrime medzi najsprostejsie narody v europe,v takom rakusku je to vyriesene velmi jednoducho,dobrou legislativou.ak vam steka pes dlhodobo v zahrade,alebo v byte,jednoducho sused zavola policu,policia vas prvy krat upozorni,ak nespravite napravu,pride druhy krat aj s veterinarom a psika vam zoberie a ako bonus dostanete pokutu.
    sprosty narod nemoze mat mudre rozhodnutia.

  13. V rakusku zazalovali majitela psa, bez nejakych velkych otaznikov okolo. Zial, neni to easy mat psa, ktory ma dajme tomu utocnejsiu povahu, takze si to majitelia pekne mozu zobrat na triko. Lebo pokial by tam oni takeho nevychovaneho psa nemali, sam by tam taky nedosiel.. v lese psy uz davno neziju (sorry vlky hej no, ale les za to ze ma vlk dokusal zalovat nepojdeme) .. a nehadajte sa uz tolko:)))

  14. Toto sa nemuselo vôbec stať keby polícia konala s majiteľom už zaciatkom roka, keď pes začal napádať ľudí. Zaujimalo by ma či to bude mat dopad na majiteľa alebo zase sa to len tak na policii zamecie pod koberec…

  15. Kazdemu jednemu co tomu psovi robil zle a ho provokoval prajem aby im natrhli rite ine psy!Ten pes by nebol taky agresivny keby mu ludia nerobili zle!!!On jasne ze ked utiekol na ulicu bol kazdy clovek pre neho nepriatel!Kiez by ste skapali vy cvarga co ste mu tam zle robili.Ale vsak co cakat od takej spodiny.

  16. co ste retardovany ake trestne oznamenie na majtela?sme na slovensku,majitel ak nema regist. psa tak jednoducho povie,ze nie je jeho,nevidite,ze tu zijeme v 18str. preteky na autach po meste 120km/h,v bytoch co dal stat parazitom sa predava dlhodobo fet,premier podvodnik a plagiator,predosly premier mega zlodej,premier meciar despota a zlodej,ex popradsky prezident podvodnik a zlodej,kollar vekslak,mafian a uchylak .
    snad si nemyslite,ze zijeme v pravnom demokratickom state.

  17. Každý väčší pes má byť len na voditku či mať náhubok, ak ho nemá majiteľ by mal dostať pokutu 1000€, druhý krát odobratie psa.
    Tomu majiteľovi by mali dať trest oko za oko a zub za zub

  18. Aj se mi tu už začíná líbit, fajne město. Mladí mafiani, psy žerou lidi, benga mají v píči, Sedita smrdí jak pica, a na ulici co pět metrů vysmazena existence a do Blavy blízko. 😂😂

  19. A zabudol si dodať že policajti musia pred zákrokom kontaktovať centrum právnej pomoci aby neboli oni trestne stíhaný za to že “pomohli a chránili” ……..

  20. Pre Kiki, presne tak! Prisťahovalci s Ostravy, ty čo tu robíš? Čo si došiel za prácou? Ťahaj naspäť, odkiaľ si prišiel, keď sa Ti tu nepáči! V Ostrave máš roboty dosť!!!

  21. Tá fotka zastreleneho psíka je fakt niečo úžasné! To ste fakt takí bezcitní? Upútavka jak hrom!!! 👎👎👎👎👎

  22. Majda, nikto ta nenutil na tu fotku pozerat. Je to tvoje a len tvoje rozhodnutie ci sa na nu pozres. Tak ako aj kazdeho ineho. Ja som naopak rad ze je tam ta fotka, aspon sa vyvratili myty o tom, ze ludi hryzol Rottweiler.

  23. Tak primátor môže zmeniť VZN mesta,aby mal každý psa na vodítku.Ak si dobre pamätám, napríklad v Hlohovci nemôže byť pes ani priviazaný pred obchodom.

  24. Presne tak, ako píše pán Majko! To by tak vyzeralo, keby nám mesto rozkazovalo a prikazovalo nad rámec zákona! V Seredi by sme potom už nemohli ani dýchať! AMEN TMA!

  25. A preco nestrielaju aj tu skodnu zver co byva pri poliklinike ciganov co predavaju drogy ??? To nikoho netrapi ze tam zabijaju ludí a oproti cesty ich na poliklinike zachranuju??? Ukoncite prosim vas uz toto utrpenie v Seredi navzdy. Pisem to za celu Sered slusnych ludi.

  26. Konečne s tým psom niečo urobili, pretože ľudia sa tade, okolo polikliniky už dlhú dobu báli chodiť, pretože napádal ľudí. Aj mestská polícia už dávno mohla zistiť čí je to pes a zakročiť, určite mali aj telefonáty od ľudí.

  27. Anonym: Pretože pes sa nachádzal v nemenovanej „inštitúcií pre zvieratá“ a ľudia si ho bravali na venčenie a nedali pozor. Podľa toho čo som počula od kompetentných. To je tak, chcem toho psa lebo je pekný….Bohužiaľ kvôli pochybeniu ľudí je pes utrateny.

  28. anonym 9. októbra 2020, 13:37 neviem ci si si dobre precital clanok. Mestska policia vedela aky to je pes, je to tam napisane. Majitel uz bol v minulosti rieseny. Bohuzial mestska policia sa moze drzat len toho, co im zakon umoznuje. Ak bolo podane aj trestne oznamene na statnej policii, mozno by bolo dobre zistit ako oni postupovali. A co spravili aby sa situacia neopakovala. Tieto informacie by si mali vyziadat vsetci poskodeny. Kto sa trosku vyzna v kompetenciach policii, vie ake ma kto moznosti. A mestska policia moze riesit iba priestupky, nie trestne ciny. Za mna palec hore mestskym policajtom.

  29. No len aby sa zase neozvali ochrancovia zvierat, že aj ten pes mal svoje práva a nebolo mu umožnené, aby si ich užíval a niekoho zažalujú

  30. Za psa , je vždy zodpovedný majiteľ . Ten pes si sám nevybral , kde sa ocitne . Len dôsledná výchova , vychová poriadneho psa. A venovať sa mu denne , inak to nemá zmysel . Moc my je ľúto ľudí čo sú poškodený.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img