ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

V meste prestáva fungovať aj zber triedeného odpadu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Už tretí týždeň verejný priestor pred rodinnými domami špatia vrecia plné triedeného dopadu. Jeho zber evidentne nefunguje tak, ako má.

Už pri odovzdaní zberu triedeného odpadu mestom ohlásenej spoločnosti, sme verejne upozorňovali na podstatne znížený komfort pre obyvateľov mesta. V podstate dvojnásobne  dlhé intervaly odberu odpadu považovali za nereálne aj niektorí nad vecou rozmýšľajúci poslanci, my sme tvrdili, že problém skladovania odpadu mesto prenieslo na občanov a to tým, že triedený odpad sa bude hromadiť doma. Sklo dokonca mesiac. Absurdné? Pre vedenie mesta Sereď asi nie…

To sme ešte netušili, že zber nebude fungovať v určené dni – na čas odberu zabudnime úplne – a dokonca niekedy ho proste firma nevykoná. S najväčšou pravdepodobnosťou tomu tak je aj teraz, nakoľko už tretí týždeň od rodinného domu triedený odpad nik neodviezol. Keď si predstavíme, že dva týždne bol odpad skladovaný za ohradou v priestoroch dvora a následne ďalšie dva týždne čaká vyložený na ulici mi napadá otázka, čo v meste pod vedením primátora Tomčányiho okrem evidentne predraženého kupovania hobby rozprašovača vodnej pary a jeho upevnenia na hnilú trúbku izolačnou páskou ešte funguje?

Je smutné, že vedenie mesta nereaguje na žiadne podnety, nemá ochotu vysvetliť občanom zúfalý stav v riadení mesta a vecí verejných a obyvateľom  sa viaceré niekedy fungujúce služby rozkladajú pred očami.

Dokedy budú stav tolerovať poslanci MsZ a dokedy sa budú tváriť, že je všetko v poriadku?

Problémy so zberom triedeného odpadu a neúmerným prenesením ďalších nákladov na obyvateľov mesta, sme podrobne rozoberali už v článku, ktorý bol publikovaný začiatkom roka:

Na uliciach sú kopy separovaného odpadu. Obyvatelia o zmenách zavedených mestom nevedia. K čomu došlo?

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Nebojte sa! Je jeseň, keď sa budú do domov a bytov sťahovať myši a potkany. Dávame im možnosť na ich premnoženie. Možno, že tie odpadky odnesú.

  2. A to ešte máte oproti niektorým obciam výhodu, že to je vôbec zavedené. Niekde berú len komunálny odpad a ostatné musí občan sám na svoje náklady dopraviť na zberný dvor alebo kompostovnisko. Potom to ale končí tak , že to vysype za dedinou netriedene.

  3. Ja som sa s vyššie uvedeným problémom zatiaľ nestretol. Možno v danom dome ľudia vyložili odpad v nesprávny termín…?
    P. Majko, stále sem vkladáte negatívne vyjadrenie na celý mestský úrad od zamestnanca na informáciách až po primátora v tom duchu, že všetko čo sa v meste za úradovania súčasného primátora urobilo je zlé a nefunkčné a nepamätám si, že by ste aj niečo pochválili.
    Ja by som sa opýtal takto – čo ste pre mesto urobili Vy?

  4. Pre ????: pamätáš si, že by si v seredských novinkách čítal, že niečo mestu nevyšlo? Že sa niečo nepodarilo alebo je zlé? A to idú do každej schránky v meste.

  5. ???? 7. októbra 2020, 8:22 – pisem a zverejnujem vylucne zadokumentovane fakty.
    Opakujem a zdoraznujem – ZADOKUMENTOVANE a preukazatelne fakty.

    VZDY odfotime odpad hned po jeho vylozeni a tato kopa je dokumentovana v priebehu dvoch tyzdnov 4X.

    Vcera po 22. hodine bolo dolozene dalsie vrece a rano je odfotena rozrastena kopa. Ak tam zostane, akurat pockam 2 dni a nasledne OSOBNE nalozim triedeny odpad na vozik a odveziem ho primatorovi Tomcanyimu pred dom. Nech odpad zhromazduje tam.
    Samozrejme ze svoje konanie ohlasim na MP, aby ani nahodou nevznikla pochybnost o tom, kto odpad previezol na ROVNAKE VEREJNE PRIESTRANSTVO.

    Za miliony Eur vynalozene na chod MsU, platy a vysoke odmeny (aj nezakonne svojvolne vyplacane) funkcionarov a uradnikov, je 100 % plnenie si povinnosti NORMALNE !!

    Mna otazkami patriacimi volenym zastupcom nezatazujte.

  6. Pre občan – prečo miešaš hrušky s jablkami resp. seredské novinky so seredonline? 90% príspevkov týkajúcich sa mesta na seredonline je negatívnych poukazujúcich na rôzne zlyhania, pochybenia…..

  7. Určite vyniesol občan vrecia s triedeným odpadom až potom, keď zberové auto vyzbieralo ulicu. Samozrejme, že po 2 týždňoch t.j. dnes, sa plastové vrecia zoberú a zajtra papier. Nechápem, prečo zaťažujete občanov s takýmito nezmyslami a urážate bezdôvodne primátora a vedenie mesta.

  8. Anonym 7. októbra 2020, 13:38 – evidentne vychadzate z vlastnej praxe podvadzania kazdeho a vo vsetkom, kedze pod svoje verejne vyjadrenie sa nepodpisujete.

    Kedze ja sa podpisujem pod kazdy clanok a aj pod vsetky vyjadrenia v diskusii, publikujem len to, co viem preukazat.

    Je smutne, ked sa stale najde niekto, kto anonymne chrapunsky ineho konkretneho cloveka verejne osocuje.

    Ste chudak a chudakom zostanete…

  9. pre Anonym o 13:38: Ty sa nauč čítat, alebo ked si nečítal článok tak nekomentuj. Pán Majko píše že ten triedený odpad ešte pred dvoma týždnami neodviezli. OK?

  10. Pán Majko, mám dôkaz vo forme foto s dátumom, že 23.09.2020 o 7,00 hod. ráno, keď sa zbieral separovaný odpad, ste pred domom vrecia nemali vyložené. Prečo vedome klamete.

  11. V mestskom hlásniku je už reakcia konateľa firmy, ktorá má na starosti odvoz odpadu. Len neviem prečo reaguje tam a nie tu. Trošku od veci /ako veľa vecí v našom meste/

  12. Pre Mareka 11:01 – pretože to potom vyzerá, ako by vôbec nereagoval nikto na daný problém. Koho by napadlo dávať reakciu na článok inde? To je ako dávať obvinenie na súd ale oponent bude reagovať na lamparni 🤔

  13. Pán Redaktor, cely cas nemat odpadky vonku pred domom, ked chodia vyzdvihnut odpad. Vy ho vynesiete pred dom az ked je zber ukonceny a potom vynesiete svoj odpad a urobite fotky! A senzáciu máme na svete… To mu sa vraví amaterizmus.

  14. Seeker a bolo tomu naozaj tak? Upraviť dátum na telefóne dokáže aj malé dieťa a urobiť foto s týmto dátumom tiež. A robili fotky od všetkých domov?

  15. Ľutujem pána Majka lebo viem ako to je.Sfaľšujú všetko len aby spochybnili veci ktoré tu uverejňuje.Na úrade vedia ako veci fungujú.Už bola doba že keď Majko vyviezol odpad na zberný dvor,tak sa tam museli hrabať či na neho niečo nenájdu.Je to svinstvo ale majko sa asi nevzdá

  16. Vdaka, ale tuto cestu som si zial vybral sam, kedze som sa nebol ochotny podriadit svojvoli zopar jedincov a ani som nebol ochotny zo SOL urobit prostitutku napriek tomu, ze by to ekonomicky vynasalo.

    Co sa tyka prispevku, ocakavam horsie veci, uz na jar minuly rok som bol policiou upozorneny na fakt, ze sa voci mojej osobe chysta diskreditacia, aby som si dal pozor. Ako som napisal, uz nejake pokusy boli a cakam dalsie. Ked ide niekomu prakticky o vsetko, je schopny urobit urcite vela…

    Vzdy som tvrdil, ze pokym som vo veciach tykajucich sa mna kludny ja sam, nie je dovod na paniku u inych.

    Najskor vyriesime obsah minulych SN, az nasledne buducich. Krok za krokom.

  17. ..inak sa mi vidí, že sa tu ozaj len „negatíva“ spomínajú. Napríklad to že niektoré poslankyne stavajú domy bez stavebného povolenia, je celkom „pozitívne“. Dokonca sa ani susedov nepýtajú či s tým súhlasia. Viď príklad..na Lipovej ulici

  18. sa stavia. Keď máte podozrenie na čiernu stavbu, treba ísť na stavebný urad, a nie tu vypisovať komentáre. To je typické pre slovač. Ak chceme aby dodržiavali pravidla všetci treba poukazovať na protiprávne konania na príslušných úradoch. Iba tak môže prísť k zmene.

  19. Horlivým anonymom chcem ušetrieť cestu na stavebný úrad a povrdiť, že na Lipovej ulici sa nestavia bez stavebného povolenia, ani bez súhlasu susedov (veď bez ich súhlasu by nemohlo vyť stavebné povolenie udelené). Navrhujem sa vrátiť k pôvodnej téme tohto článku a keď už riešiť nejaké nepovolené stavby, tak niekde inde v našom meste.

  20. to ten, kto zabezpecuje odvoz odpadu ma este cas urobit si foto kazdeho domu alo dokazovy material, len pre pripad keby daco? To je fakt zaujimave ake sluzby su nam tu ako bonus poskytovane potom nech sa obcania necuduju ze sa im to raz odrazi v platbach za odvoz odpadu

  21. Všetko je do času, ani poslancami nie sme naveky a zamestnanci MsÚ tiež nebudú kamaráti keď sa skončí volebné obdobie.. myslím, že veľa svedkov bolo pri vybavovaní dodatočného stavebného povolenia.. možno to bude mať aj iný zámer ako ušetrenie cesty na úrad.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img