ISSN 1337-8481

utorok, 16. apríla, 2024

O živote jednej školy

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Každá škola žije svoj život. Aký je, závisí nielen od činnosti jej žiakov a učiteľov, ale aj od prostredia, v ktorom  sa vzdelávajú a pracujú. ZŠ Jana Amosa Komenského  je jednou z tých, v ktorých  život prúdi naplno a vždy sa v nej niečo deje. Napriek obmedzeniam súvisiacim so súčasnou pandemickou situáciou sa život na našej škole nezastavil. A ako pre každý živý organizmus, i pre ten náš školský, je typický vývoj, rast a prispôsobovanie sa zmeneným podmienkam. A keďže spoločnosť a jej potreby sa menia  raketovým tempom, dobrá škola ich dokáže identifikovať a prispôsobiť im vzdelávanie svojich žiakov tak, aby boli na budúcnosť dobre pripravení.

V uplynulom školskom roku sa u nás s podporou spoločnosti SAMSUNG Galanta začalo so zariaďovaním prírodovednej učebne. Cieľom projektu s názvom Prírodovedná učebňa- miesto objavov je podpora prírodovedného vzdelávania a rozvoj prírodovednej gramotnosti. Táto oblasť má totiž na našej škole dlhoročnú tradíciu. Učebňu sme vybavili novým nábytkom, didaktickými pomôckami, interaktívnou tabuľou v celkovej hodnote 10 000,-€. Veríme, že aktivitami v tejto učebni nielen vzbudíme u žiakov záujem o prírodovedu či biológiu, ale zároveň podporíme malých bádateľov, aby mohli svoj talent ďalej rozvíjať, objavovať dosiaľ nepoznané a tieto vedomosti ďalej využiť v prospech ľudstva i planéty.

Druhým úspešným projektom je  Školská knižnica – miesto, kde to žije. Grant bol poskytnutý v rámci Zamestnaneckého grantového programu, ktorého vyhlasovateľom a administrátorom je Nadácia ČSOB. 3000,- € z tohto grantu bolo využitých na interiérové vybavenie priestorov novej knižnice. Cieľom celého projektu bolo vybudovať nielen modernú a funkčnú, ale i priestorovo atraktívnu knižnicu, ktorá poskytne dostatok miesta nielen na individuálne čítanie, ale i na skupinovú prácu žiakov počas a mimo vyučovania i pre štúdium zamestnancov školy. Tieto priestory budú zároveň vhodným miestom na realizáciu rôznych školských i komunitných akcií a podujatí, ktoré budú budovať a udržiavať kladný vzťah ku knihám a čítaniu. K úspešnému zavŕšeniu tohto projektu prispelo okrem Nadácie ČSOB a našej školy i Rodičovské združenie Amosko. Stavebné úpravy podporili dodaním materiálu Stavebniny K+K Sereď  s.r.o., nové knihy nám darovalo vydavateľstvo SLOVART a vzdelávacia skupiny Ateliér LES- Lesný klub Bratislava.

Ani tento rok sme nezabudli na našich najmenších žiakov. Všetky triedy pre prvákov boli vymaľované, zakúpili sme aj vďaka Rodičovskému združeniu Amosko nové interaktívne tabule a dve triedy sme vybavili novým atraktívnym a funkčným nábytkom, ktorý priestor pre nových žiakov zútulnil a oživil. Farebne sme zatraktívnili triedy žiakov 6. ročníka  i priestor na dvoch chodbách na budove B, ktorý šikovné ruky našich asistentiek urobili krajším nástennými maľbami. Pre starších žiakov sme na chodby zakúpili stolný futbal, pri ktorom môžu počas prestávok v nepriaznivom počasí relaxovať. Zároveň sme upravili šatne, ktoré využívajú starší žiaci. Odstránili sme pozostatky kovových predelov čím sme celý priestor sfunkčnili a zatraktívnili.

Nielen žiaci však patria k životu školy. Mysleli sme i na zákonných zástupcov a pre nich sme v priestoroch budovy A pripravili a vybavili  komunikačnú miestnosť. Je určená na stretnutia učiteľov či členov inkluzívneho tímu s rodičmi a zákonnými zástupcami.

Veríme, že všetky zrealizované projekty, zmeny naplnia svoje ciele a prispejú k obohateniu edukačného procesu na našej škole.

PaedDr. D. Braunová

Článok- nové projekty

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img