ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

S rozprašovačom vodnej hmly to v Seredi dali „na hulváta“

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Článok publikovaný pred asi týždňom  dokumentujúci zúfalý pokus samosprávy napodobniť iné mestá osadením rozprašovača vodnej hmly  na verejnom priestore zaujal nielen diskutujúcich, ale aj niektorých poslancov MsZ, ktorí nám povedali, že na primitívne vyhotovenie stojana už upozorňovali.

Problémom nie je ale samotná snaha stojan na námestí umiestniť, ale samotná realizácia a ceny „diela“ – paškvilu.

Už v prvom článku sme naznačili podozrenie, že na výrobu dodávateľská firma použila najlacnejšie materiály.

Netušíme, ako znela objednávka zo strany investora, teda Mesta Sereď a prípadná dohoda  týkajúca sa kompletnej realizácie. Snažili sme sa to pre občanov ktorých peniaze mesto na tento nepodarok použilo zistiť ešte dnes pred publikovaním článku a cez pracovnú dobu sme sa snažili na služobný mobil kontaktovať  hovorcu Ľubomíra Veselického. Telefón ako obyčajne nedvihol a tak opätovne môžeme konštatovať neplnenie si povinností mu stanovených primátorom Tomčányim.

Po uverejnení článku a ďalších podnetoch občanov sme išli na miesto opätovne vyhodnotiť technické vyhotovenie rozprašovača vodnej pary.

Od zverejnenej ilustračnej fotografie v mestom vydávaných novinách má seredský nepodarok tak ďaleko, ako najnovší model Mercedesu od hnilého a hrdzavého  Moskviča. Žiaľ – doslovne.

To ale nemožno povedať o cene. Povedané presnejšie, mesto Sereď zastúpené štatutárom Tomčányim za cenu  (6100 Eur) vysoko prevyšujúcu bežne dostupné ponuky kvalitných obdobných zariadení vyhotovených z nerezu, pre mesto a teda občanov zakúpilo toto:

Asi bežných 5, resp. 6 metrov pozinkovanej trubky v cene maximálne 5 Eur za bežný meter, čo sa rovná 30 Eurám a jednu štandardnú hobby hadicu s rozprašovacími tryskami bežne dostupnú za cenu 16 Eur (v akcii aj pod 10 Eur). Izolačná páska, ktorej použitie takýmto spôsobom na verejnom priestranstve si vyžaduje buď absolútnu absenciu zmyslu pre kultúru práce, v každom prípade aj kus odvahy takýmto spôsobom vyhotoviť a odovzdať zákazku za 6100 Eur zákazníkovi.

Podľa najodvážnejších odhadov má mať predmetné „dielo “ hodnotu maximálne  500 až 1000 Eur vrátane realizácie.

Alebo snáď zákazníkovi Mestu Sereď zastúpenému jeho štatutárom a primátorom Ing. Martinom Toimčányim takýto výsledok za 6100 Eur stačí? Aký má Tomčányi na to dôvod? A nevadí to ani väčšine poslancov  MsZ, keďže občania spokojní nie sú?

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Tu v Seredi je všetko možné čo sú tam urciti ľudia tích by som nedal robiť VPP. Ako napríklad stromy za ktoré zodpovedá mesto mi zhodili múr a prišiel nejaký úradník asi bol slepí lebo nevidel dvihnuti chodník a oboril sa na mňa že to není s tých stromov a hneď ich dali spilit.

  2. Realna hodnota je ozaj 300€ vratane prace. Preco nas takto poslanci okradaju? Cele mesto v katastrofalnom stave, sem tam urobia chodnik/cestu co sa do roka rozpadne hlavne ze im ide do vacku. Toto je uz naozaj vela. Kto to schvalil a realizoval? Myslim ze obcan ma pravo to vediet

  3. Celé mesto je zasypané konármi. Ja som dal haluze na ulicu presne podľa pokynov v nedeľu večer, zaviazané ako kážu velebnosti, a nič. Je piatok večer, a nič.

  4. Som zvedavá, či by za túto hnilobu zaplatil primátor toľko, o koľko okradol daňových poplatníkov mesta, keby tento hnoj bol na jeho záhrade.
    Co sa týka popilenych konárov popri chodníkoch, tak pri Fándlyho škole je táto kopa už vyše mesiac. Treba poslať na úrad urgovanu žiadosť na odvezenie?

  5. Mňa najviac hnevá, že som pánovi Majkovi neveril a aj som sem písal proti nemu. Myslel som si že je proti Martinovi.Pán Majko má pravdu, Martin si obyčajná špina a rodina sa hanbíme za to že sme ťa volili. Tibora si priviedol aby ste mohli oholiť mesto aj to robíte.Stačí sa pozrieť na nekvalitu všade. Za toto šesť tisíc ečiek? Ako môžete byť takýto zlodeji?Fuj vám a že sa nehanbíte chodiť po meste

  6. Takže takto sa rozkradaju dane z nehnuteľností. Ja to beriem že to nieje daň, ale výpalné ktoré chcú znova navišovat, aby bolo čo rozkradat.

  7. Rozprašovač vodnej hmly je asi najlepším dôkazom nekompetentnosti Tomčányiho. Je hanbou tohoto mesta čo sa týka prevedenia a ešte väčšou hanbou je cena ktorú zaplatilo mesto za tento paškvil. Veľmi dobre si spomínam, ako nám Tomčányi na zastupiteľstve hrdo oznamoval, že v našom meste bol tento rozprašovač inštalovaný. Nikto z poslancov vtedy netušil, že takýmto niečim sa Tomčányi ide chváliť. No hnus. Myslím si, že nám ho môžu všetky mestá závidieť, nehovoriac o tom, že máme peniaze na jeho prevádzku aj vtedy, keď ľudia už chodia vo svetroch a vetrovkách. Gratulujem pán primátor, si naozaj úžasný.

  8. byvaly volic,pekne si to napisal,v spravach vidame,ze obcas si pride naka pre primatora,ja dufam,ze aj nas crevnac je v poradi a dufam,ze to nebude dlho trvat,ako sa hovori na kazdu s…… sa voda vari.

  9. nuž je to veľa peňazí, ale nevieme ako sa s nimi podelili výrobca a objednávateľ diela , po prípade aj ďalší príživníci mestského úradu.

  10. To je vrchol drzosti takéto niečo vytvoriť za peňiaze daňovich poplatníkov. Za komunizmu by ich v momente zatvorili za rozkradanie majetku. Teraz ani nikto nepodá trestné oznámenie.

  11. 6000€ za kus obyčajnej ohnutej trubky a par trysiek s plastovými koncovkami na záhradné hadice veď keby boli povedali ja by som im to spravil za 5500€ ušetrili by a ja by som bol vysmiaty 🙂 ach jaj…. keď si človek predstaví že za 6000€ dokáze kúpiť komplet plastové okná na priemerný rod.dom alebo kúpiť kuch.linku a poriešiť pomaly ešte kúpeľnu…….

  12. Práve som si pozrel ceny aut. Rodinný sedal DACIA LOGAN sa dá kúpiť už za 6590 eur. Záruka 3 roky alebo 100 000 km. Cena toho paškvilu ktorú tu zverejnil pán Majko je 6100 eur. Ak sa usmejete na predajcu tak vám dá tých 490 eur zľavu a miesto hrdzavej trubky máte nové auto s trojročnou zárukou. Mylslím si že sa jedná o riadnu zlodejinu, za ktorú nesie Tomčányi plnú zodpovednosť. Vivat náš milovaný primátor.

  13. pre obyvatel 2. októbra 2020, 21:23
    Partiu okolo primátora nezaujíma nič. Nejaká vôľa ľudí, alebo ich názory. On a jemu naklonení poslanci majú v Msz väčšinu, preto mesto vyzerá ako najposlednejšia diera. Jediný záujem je futbal a investície do štadiónu. A tam aj končí záujem tejto partičky. A nezabudnite ich v ďalších voľbách zase zvoliť, nech z mesta definitívne spravia svoj veľkostatok.

  14. Niekto tu napisal,ze to stalo 6000 EUR.Teraz je tu tyzdenna diskusia.Bolo by zaujimave vediet,a to oficialne,kolko to ozaj stalo.Ak sa to potvrdi,je kritika na mieste,ak nie,tak to je zase len jedna babka povedala.

  15. Anonym 4. októbra 2020, 11:01 – nenapisal to niekto, ale autor clanku a tym som ja osobne.

    Netusim, co hovori Vasa babka, no ja NIKDY nepisem hluposti a vzdy vychadzam z faktov. V tomto pripade su faktami doklady v sulade so zakonom zverejnene MsU.

    https://www.archiv2.seredonline.sk/2020/09/26/zostane-vodna-hmla-na-namesti-v-seredi-do-zimnych-mesiacov-video/

    Snazil som sa kontaktovat primatorovho hovorcu Veselickeho – ako obycajne nedvihal. Nevolal som mu s otazkou, ci to stalo takmer 6200 Eur, ale chcel som vediet, ci bol primator pricetny, ked ako statutar mesta z verejnych financii odsuhlasil zaplatenie takej vysokej ciastky za takyto do odpadu suci paskvil.

    Teraz je to na obcanoch. Primator Tomcanyi minul nepochybne nehospodarne aj vase peniaze – budu chybat inde. Ak to nevadi vam, mne a dalsim rozmyslajucim a peniaze netunelujucim ludom to vadi. A tak budeme konat dalej.

  16. Tak sa tu hospodári. Treba sa pozrieť na velebenú tržnicu. Kto vie, koľko to bude celé stáť? Hovorí sa o sume viac ako 700 tisíc. Komu a na čo to bude?

  17. Predmetom tejto zmluvy je vyhotovenie diela – rekonštrukcia mestského trhoviska na Mlynárskej
    ulici v Seredi s názvom „ Revitalizácia Trhoviska Mlynárska ulica, Sereď“ (ďalej len „dielo“)
    podľa projektovej dokumentácie (ďalej len „PD“) vypracovanej Ing. arch. Róbertom Kráľom
    v novembri 2019.

  18. za sumu takmer 210 000 je to len prvá etapa.
    Ceľkovo to má stáť asi 750 000 eur. To by ma zaujímalo, na čo v tejto dier bude takýto drahý skvost. Veď to nemajú ani väčšie mestá, nie to ešte takáto dedina

  19. Dufam ze to znovu nedopadne tak ako vzdy. Ze mesto do tohoto projektu naleje peniaze nas obyvatelov a potom na tom ako spravca bude zarabat parazit napr. Mača a pod. Počitam ze architekt Kral sa ako vzdy tiež nabalil. Tomu by som nedal naprojektovat ani psačiu budu za jeho cenovu nenazranost. A dizajn? 🚽🚽🚽😂. Mestu nastaci vizitka jeho prace vzhlad namestia maleho parku a v nom detského ihriska v križovatke? Otrasne

  20. ..mňa by zaujímala aj taká vec či už je v platnosti nejaký nový zákon o „Stavebnom povolení“ ?! Totiž práve som sa dozvedela, že pani poslankyňa z Lipovej ulice začala stavbu RD bez stavebného povolenia.. Dokonca aj bez súhlasu susedov !?

  21. museli sme mať aj takýto rozprašovač hmly? Veď na tento účel mala slúžiť fontána, ktorá tu bola vybudovaná. Keby sa pravidelne čistila a fungovala tak ako by mala fungovať, tento rozprašovačik by nemal opodstatnenie.

  22. Niekde som čítala že sa ľudia boja pomsty primátora Tomčányiho pre ľudí čo mu odporujú.Čo je pravdy na tom že Tomčány napadol poslanca Hanusa?Vie niekto napísať????

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img