ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Budú zajtra na trhu ľudia nakupovať v gumákoch?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Dnes sme do redakčnej pošty dostali nasledovný e-mail, ktorý uverejňujeme v plnom znení:

„Od zajtra, t.j. 3.10.20 bude v prevádzke z dôvodu rekonštrukcie starého trhoviska na ul. Mlynárská náhradné trhovisko. To bude napokon dočasne umiestnené na mestskom pozemku vo veľkom areáli mestského parku. Vedľa pozemku, kde kedysi stál tzv. Matesov dom. Čo sa týka dostupnosti, je to dobré miesto, blízo samého centra. Problémom bude ale terén. Plocha, kde sú premiestnené pulty je mäkká a nespevnená a po niekoľkých daždivých dňoch sľubuje, že návštevníci si budú musieť doma asi poriadne vyčistiť topánky…Faktom však je, že iného, vhodnejšieho miesta na mestskom pozemku asi niet. Na dobu, čo potrvá rekonštrukcia na Mlynárskej, by asi bolo vhodné položiť tam nejaké cestné panely.“

 

Autor e-mailu je redakcii známy, no požiadal o zachovanie anonymity z dôvodu obáv o pomstu vedenia mesta za verejnú kritiku.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Je to neuveriteľné čo sa dá v tomto meste ešte zdehonestovať. Vôbec sa mi nepáčia v parku a pri kultúrnej pamiatke tieto plechové búdy. By ma zaujimalo čo na to pamiatkový urad? O parkovaní a zamknutých sociálnych zariadeniach ani nehovorím. Ale v tomto meste sa niet čo čudovať ? Kto to dovolil? To je pokračovanie “veľdielá tak ako pri kostole?
    Pán primator Vám nie je hamba chodiť po meste? Že mesto nemá vhodný pozemok nie je dostatočná argumentácia,

  2. Kto by vám vyhovel? Na všetko len frflete, ale navrhnite lepšie riešenie! Je to len na krátku dobu, ale je pravdou, že mali vopred upraviť terén, ale nie kritizovať autora e-mailu, ktorý na tento nedostatok poukázal.

  3. pekné že ste na to poukázali, keby nie tak ani neviem, ale podla mojho nazoru ozaj debil rozhodol o tom, že to tam umiestnia. Preco to nemohli dat na stare trhovisko na kúpelnom? Ludia by si ozivili aspon spomienky na časi pred pandemiou. Co máte ozaj málo betonovych plôch v seredi, že to jebnete do parku na travu?

  4. Keby Tomčányi a spol nespustili masívne rozpredávanie mestského majetku, možno by sa predsa len bolo našlo aj vhodnejšie miesto.

  5. a riesenie je jednoduche.

    Ziadne trhivisko, pokial neskonci „obnova“ povodneho.

    Jeden by nemal o com pisat, druhy na co frflat a treti si mrkvu kupi v inom stredisku. Vsetci ste premudreli ale prijst s nejakym navrhom na lepsie riesenie, kuuva, ani jeden. Ani ten kritik, ktory vsetko vie Naj.

  6. O novom trhovisku jeho dizajne sa písalo už v máji 2018. Možno by bolo vhodné písať aj o tom koho projekt sa bude realizovať, koľko zaň mesto vyplatilo ako aj kto a začo čo /fin.čiastku/ bude stavbu realizovať s termínom kedy bude funkčné.

  7. O novom trhovisku jeho dizajne sa písalo už v máji 2018. Možno by bolo vhodné písať aj o tom koho projekt sa bude realizovať, koľko zaň mesto vyplatilo ako aj kto a začo čo /fin.čiastku/ bude stavbu realizovať s termínom kedy bude funkčné.

  8. Tuž asi se zhodneme na tym, že to je obyčejny sedlak. Někteři sedlaci maju schopnosti, takže se nauči řidit traktor. Někteři sedlaci, keři umi řidit traktor, su tak dobři, že možu řidit celu vesnicu a lidi je zvoli jako starostu.

  9. Riesenie trznice do blata navrhne len trulo. A pritom by docasne postacilo ulozit aj ked o nieco menej stankov ale normalne a kulturne inde . Urcite by to splnalo ucel aj na krajoch cesty na zelenych pasoch oboch stranach ulice pred kulturakom. V sobotu doobeda by bola ta ulica uzavreta len napeso pre trhovisko a vsetko by bolo v poriadku. Ked tam mohlo stat roky prestresenie tribuny a nikomu to nevadilo tak hadam aj docasne stanky trhoviska by to obyvatelstvo tolerovalo. Okolo sa da vsade docasne zaparkovat. Kto chce rozumne a jednoduche riesenie najde a kto je trulo tak nazenie obyvatelov do blata bez moznosti parkovania a samozrejme bude kolaps. Niekedy naozaj nechapem zaco si vas na urade platime. Co rozhodnutie to katastrofa a to este k tomu bud predrazene alebo nekvalitne , pripadne kombinácia oboch. To uz vam tam na urade nacisto jebe?

  10. ved Matuskovi treba urobit nove trhovisko a platit ho bude mesto z nasich dani a v tom bahne si tam moze ist Krajcovic s primatorom

  11. Anonym 3. októbra 2020, 0:21
    Betónové plochy po oboch stranách tzv. Židovského kúpeľa (je tam piváreň Da Vinci/Elektro) sú súkromné pozemky! Či s nimi predstavitelia MsÚ rokovali o prenájme sa treba spýtať priamo tam. Všetkým „riešiteľom“ kde by mohlo byť trhovisko dočasne umiestnené len jedno odporúčanie: obráťte sa na odd. rozvoja mesta a navrhnite lepšiu plochu! Ak sa taká nájde, premiestnenie pultov je otázka max. 1/2 pracovného dňa.

  12. „Autor e-mailu je redakcii známy, no požiadal o zachovanie anonymity z dôvodu obáv o pomstu vedenia mesta za verejnú kritiku.“

    Pán Majko nie je schopný zverejniť článok/príspevok bez toho, aby si kopol do vedenia mesta. Ani by som sa nedivila, keby žiadny mail redakcii neprišiel, len bolo zaujímavejšie napísať to takto 🤦‍♀️

  13. skuste napisat na sol kriticky članok na tomcanyiho a jeho robotu a podpiste sa prilozte aj svoju adresu aby pan primator nemal vela roboty s vasou identifikaciou a pockajte dva dni potom sa nestihnete divit a potom my vam napiseme hahaha

  14. to: občan 4. októbra 2020, 1:19
    myslím že by to išlo aj bez tých expresívnych vyjadrení… Asi by bolo užitočnejšie ísť na patričný odborný útvar na MsÚ a nechať sa informovať o tom, čo všetko projekt rekonštrukcie trhoviska obsahuje, keď ho už nedali verejnosti na pripomienkovanie. Či tam bude k dispozícii pre predávajúcich rozvod el. energie, voda pre doržiavanie hygieny, nádoby na bioodpad, ktorý vždy s predajom takéhoto tovau vzniká,.. Ak by sa okresný hygienik nestaral len o nosenie rúšok a navštívil by trhovisko na Mlynárskej ešte pred jeho zatvorením, tak asi by mal dôvod zatvoriť ho! Predaj tepelne neopracovaných mäsových výrobkov (kačice a iná hydina) bez chladničiek by neobstál. Choďte sa pozrieť na trhovisko do GA ako to tam vyzerá. A to nehovorím o trhoviskách inde po svete, kde sa na takéto vybavenie pamätalo už viac ako pred 50 r.

  15. paci sa mi veta 3. októbra 2020, 8:47 – nie, zial musim konstatovat, ze nehrabe.

    Autori kritickych clankov voci vedeniu mesta a primatorovi, maju opravnene strach. Yadokumentovanych mame niekolko pripadov a to tykajucich sa dokonca aj poslancov MsZ, ktori verejne „len“ nesuhlasili s tym, co a ako primator robi.

    O podnikateloch ani nehovorim…

  16. Musím nadviazať na koment p. Majka. Skutočne je to tak, aj keď sa niekto prikloní k občanovi s inými názormi .
    Mám osobnú skúsenosť.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img