ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Ministerstvo vnútra SR spúšťa projekt: Zelené Ministerstvo vnútra SR

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MV SR |MM|  Doprava produkuje takmer 30 percent všetkých emisií oxidu uhličitého v EÚ a cestná doprava sa na nich podieľa zo 72 percent. Európska únia stanovila cieľ obmedziť emisie CO2 z dopravy do roku 2050 o 60 percent (v porovnaní s úrovňou emisií v roku 1990. Ide o dôležitú snahu v oblasti znižovania emisií skleníkových plynov. Osobné autá sa zaraďujú medzi najväčších emitentov CO2, vďaka technologickému pokroku a snahe automobiliek udržať zdravé životné prostredie, môžeme v posledných rokoch vidieť postupný nárast výroby a predaja elektromobilov, ktoré môžu výrazne prispieť k zníženiu emisií. Ministerstvo vnútra SR chce byť súčasťou ich znižovania a prispieť tak k udržateľnosti životného prostredia.

Postupnými krokmi chceme zaradiť do plánu Verejného obstarávania na rok 2021 nákup ekologických vozidiel. S ohľadom na fakt, že sa doteraz na MV SR autá s hybridným motorom alebo elektrickým nevyužívali a ani nenakupovali, rozhodli sme sa si ich najskôr otestovať formou zmluvy o výpožičke so spoločnosťami Škoda Auto Slovensko, s.r.o., Toyota Central Europe-Slovakia s.r.o., KIA Bratislava, s.r.o. a P Automobil import, s.r.o. po dobu šiestich, resp. 12 mesiacov. Zapožičané automobily budú využívané v priamom policajnom výkone a aj úradníkmi. Po ukončení testovania bude vyhodnotené, aké typy automobilov (elektromobil, full hybrid, plugin hybrid) sú vhodné na nasadenie do výkonu.

Spoločnosť Toyota Central Europe-Slovakia s.r.o. nám bezplatne zapožičia vozidlá Toyota CAMRY, Toyota COROLLA TS a Toyota RAV4 pomaľované farbami PZ. Určené budú do priameho policajného výkonu, kde bude testovaná ich vhodnosť.

Spoločnosť Škoda Auto Slovensko, s.r.o. rezortu bezplatne zapožičia 2 vozidlá: Škoda Superb – plugin hybrid, ktorá bude plnohodnotne využívaná na kancelárii ministra vnútra a Škoda citigo – elektrický motor v civilných verziách. V najbližších mesiacoch očakávame 4 kusy hybridných vozidiel Škoda Octavia. V budúcom roku očakávame aj novinku, plne elektrický model ENYAQ.

Prostredníctvom spolupráce s Automobilovými opravovňami MV SR budú zapožičané do testovania aj elektrické vozidlá od spoločnosti KIA Bratislava, s.r.o., konkrétne KIA Soul a KIA Niro a od spoločnosti P Automobil import, s.r.o. vozidlo Peugeot 208.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img