ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Informácia zo zasadnutia krízového štábu mesta SEREĎ v súvislosti s COVID-19

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Informácia zo zasadnutia KŠ mesta SEREĎ v súvislosti COVID-19 30.09.2020

Vyhlásenie pre verejnosť:

  • V okrese Galanta bolo zatiaľ celkovo 162 infikovaných (posledný nález v utorok 28.09.2020 +1) v Seredi sme zatiaľ na tom dobre ako na úrade tak aj na školách.
  • Prekrytie horných dýchacích ciest rúškom alebo jeho alternatívou je povinné v interiéri a v exteriéri pri vzdialenosti menej ako 2 metre od ľudí, ktorí nežijú v spoločnej domácnosti.
  • Dôležitými krokmi v boji proti ochoreniu COVID-19 sú dôkladné umývanie rúka dodržiavanie dostatočného sociálneho odstupu. Dbajme na základné hygienické opatrenia doma, v exteriéri i na pracovisku. Ochorenie COVID-19 môže prenášať i človek, ktorý nemá príznaky-Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Galante súčinnosťou od 30. Septembra 2020 vydal zákaz návštev v nemocnici, zákaz návštev vo všetkých domovoch sociálnych služieb, domovoch dôchodcov apod. na území okresu Galanta.
  • Poliklinika v Seredi pracuje zatiaľ v štandardnom režime, vykonáva preventívne prehliadky a ostatné úkony bez obmedzenia.
  • Vo všeobecnosti však platí, že ak má pacient ťažkosti ako:
  1. teplotu nad 38°Co
  2. pozitívnu cestovateľskú anamnézu
  3. bol v kontakte s osobou pozitívnou na Covid -19 je nutné ihneď telefonicky kontaktovať svojho ošetrujúceho lekára a dohodnúť si ďalší postup.
  • Od štvrtka 1. októbra bude platiť núdzový stav v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu.
  • Od štvrtka 1. októbra od 6,00 hod na všetkých hromadných podujatiach bude môcť byť maximálne 50ľudí. Opatrenie platí pre športové, kultúrne podujatia či omše.
  • Obchody a obchodné domy budú mať opäť obmedzený počet zákazníkov na prevádzku –jeden zákazník na 10 štvorcových metrov. Pri vstupe do predajne bude musieť zamestnanec kontrolovať dodržiavanie nových, ale aj doteraz platných hygienických pravidiel.
  • Prevádzky verejného stravovania budú môcť byť otvorené od 6:00 do 22:00, v prípade rozvozu a predaja cez okienko nonstop. Otvorené budú môcť byť len tie, kde zákazníci sedia.
  • Mestský úrad, poliklinika ako aj školské zariadenia pracujú od 1.10.2020 aj počas zavedenia núdzového ako doposiaľ.
  • Mestské trhovisko z Mlynárskej ulici je z dôvodu plánovanej rekonštrukcie trhoviska dočasne presťahované do priestorov Zámockého parku (bývalé záhradkárstvo). Trhovisko bude v prevádzke každú sobotu –počnúc 03. októbra 2020 od 6,00 –12,00 hod. Počas otvorenia trhoviska sú teda obmedzené priľahlé parkoviská. Využite prosím na dopravu bicykle, resp. prísť peši. Vstup na trhovisko je povolený len s prekrytím horných dýchacích ciest.

20200930172138_informacia-zo-zasadnutia-ks-mesta-sered-v-suvislosti-covid-19-30-09-2020_5f74a282b8fd70.35206025

 

zdroj: sered.sk

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img