ISSN 1337-8481

štvrtok, 18. apríla, 2024

Minister Budaj podporil iniciatívu  #klímaťapotrebuje

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MŽP |MM|  Klimatická kríza je jav, s ktorým bude ľudstvo zápasiť pravdepodobne celé 21. storočie. Minister životného prostredia Ján Budaj preto verí, že tento boj spojí ľudí a vytvorí novú globálnu solidaritu.

„S klimatickou krízou sa nedá dohadovať. Tá tu je. Podporujem preto iniciatívu ľudí, ktorí volajú po väčšej zodpovednosti,“ uviedol minister životného prostredia Ján Budaj s tým, že v rámci zelenej obnovy dokážeme urýchliť uhlíkovú neutralitu Slovenska.

Ministerstvo životného prostredia chce ísť v tomto smere príkladom. Plánuje ozeleniť a zlepšiť energetickú bilanciu nielen budovy ministerstva, ale postupne aj organizácií, ktoré riadi. S dosiahnutím  uhlíkovej neutrality úradu MŽP sa ráta do roku 2030.  Už tento rok  začneme so štandardizáciou systému home office, čím chceme  – pri udržaní všetkých funkcionalít  MŽP – znížiť mobilitu, spotrebu energie, a tým aj uhlíkovú stopu.

Šéf envirorezortu zároveň doplnil, že bude vo vláde aj  parlamente hľadať politickú podporu na presadenie ambicióznejších plánov. „S klimatickou zmenou sa nedá taktizovať, nemôžeme ju ešte trochu odložiť, lebo sa nám nechce obmedzovať našu spotrebu a pohodlie“ podčiarkol minister Budaj a pokračoval: „Súčasná generácia rozumie klimatickej výzve. Nechcú žiť v štáte, ktorý nechráni ich životné prostredie. V petičnej iniciatíve majú moju plnú podporu“.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img