ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Prvé súťažné zápasy odohrali Mladé ženy U23 a Starší žiaci U15 BK Lokomotíva Sereď

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sobota 26.9. 2020

Úspešný vstup do sezóny 2020/2021 pre naše Mladé ženy!

1. liga žien, mladých žien a junioriek – celoslovenská súťaž

č. 1 BKM Junior UKF Nitra U23 – BK Lokomotíva Sereď 55:60 (19:14, 29:27, 45:39)

Scherhauferová 16 (TH 3/1, 3 trojky), Mrnková 12 (2 trojky), Jakubčeková 12, Zaťková 6, Dudonová 4, Užovičová 3 (2/1), Nagyová 3 (1 trojka), Koleňáková 2 (2/2), Paulíková 2 (2/2), Pjonteková, Henčeková a Bieliková, Trestné hody družstvo 9/6, 6 trojok.

V prvom súťažnom zápase spoločnej súťaže 1. ligy žien, mladých žien a junioriek sme sa predstavili na palubovke Nitry. Vo veľkej nitrianskej hale nám úvod zápasu vďaka nášmu nedôrazu a nekoncentrovanosti okrem vstupnej kombinácie nevyšiel podľa predstáv. Už po úvodných piatich minútach nášho lacného prístupu k obranným činnostiam a pomalého prechodu do útoku svietil na svetelnej tabuli stav 14:4 v náš neprospech. Od tohto momentu sa priebeh zápasu vyrovnával, ale agresívne hráčky z Nitry mali vždy o čosi mierne navrch, keďže nám sa stále darilo striedať dobré momenty s tými horšími. Vyvrcholenie nášho zlepšujúceho sa výkonu počas celého stretnutia prišlo v záverečnom dejstve, keď sme sa už nedopúšťali výrazných chýb a ako kolektívne brániace družstvo sme boli odmenené ľahkými košmi z protiútokov ako aj premenenými voľnými strelami. Pre oko diváka myslím, že v zaujímavom zápase s vyrovnaným priebehom, v ktorom samozrejme nechýbali aj chyby, sme si dávku šťastia v samotnom závere uchmatli pre seba a dokráčali si po prvé víťazstvo v sezóne. Toto víťazstvo a hlavne výkon z poslednej štvrtiny zápasu by nás mohlo ešte viac nakopnúť v ďalšej spolupráci a nasledujúcich zápasoch.

Tréner: Martin Bosý

1.Liga Starší žiaci

Zápas č. Z3

ŠBK Junior Levice – BK Lokomotíva Sereď 49:95 (8:28, 27:44, 35:76)

Mizera 28 (TH 5/2), Vranovič 26 (7/6, 2 trojky), Majerník 13 (2/1), Sárkány 12 (6/5, 1 trojka), Truong Q. 6, Boros 4, Godály 4, Truong H. 2.

Trestné hody družstvo 20/14, 3 trojky.

Úvodný ligový zápas odohrali už aj naši starší žiaci. Na úvod treba povedať že chalani počas prípravy, ktorá bola tentoraz o dosť dlhšia ako po iné roky, spravili kus práce. Niektorí hráči sú výborne nastavení a odhodlaní na sebe pracovať. To sa v dnešnej dobe už nevidí len tak a preto verím, že tú prácu na tréningoch budú postupne zúročovať počas celej sezóny a každým zápasom sa budeme zlepšovať.

Prvý zápas nás teda čakal na palubovke súpera v Leviciach. Prvý polčas bol pomerne roztržitý, aj keď sme už po prvej štvrtine viedli o dvadsať bodov, herný prejav nebol úplne ideálny. Najväčší problém sme mali na obrannom doskoku a keď sa nám už podarilo niečo doskočiť, tak sme to hneď odovzdali do rúk súpera. Bolo jasné, že ak dokážeme v druhom polčase eliminovať tieto dva problémy, budeme v zápase jasne dominovať. Tu treba vyzdvihnúť prístup Ivana Mizeru, ktorý svojím výkonom potiahol zvyšok družstva, aby sme spoločne definitívne zlomili odpor súpera. Na doskoku začal úradovať v druhom polčase Andrej Majerník a náskok sa ďalej navyšoval. Po miestami nekoncentrovanom, ale veľmi bojovnom výkone sme prvý ligový zápas zvíťazili vysokým rozdielom.

Tréner: Patrik Sarna

Turnaj Žiačok U14 v Nitre 

BKM Junior UKF Nitra – BK Lokomotíva Sereď 59:33(30:13)

Vaculčiaková 14, Žigova 5, Liptáková 2, Rychtáriková 2, Lopašovská 4, Lehocká 2, Ďurišová 2, Kapošová 2

BK Lokomotíva Sereď – BK Slovan Bratislava 41:58 (16:22)

Lehocká 9, Lopašovská 6, Žigová 5, Vaculčiaková 6, Liptáková 5, Rychtáriková 2, Kapošová 4, Suchopová 2.

Dievčatám netreba uprieť snahu, ale hrať na úrovni celý zápas nie sme ešte schopní. Napríklad s Nitrou sme vyhrali dve štvrtiny, ale tretiu sme prehrali 21:1 a to sme dostali 10-bodovú šnúru za 1min. Herné výkony družstva boli veľmi kolísavé, striedali sa výborné úseky s množstvom individuálnych chýb. Zlyhávali sme strelecky, nedávali sme ani vyložené koše, čo súpera postaví na nohy. Ďalej treba popracovať na odstavovaní chýb a postupnom útoku kde máme medzery.

Tréner: Miloš Procházka

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img