ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

O zmenách rozhodne v pondelok Ústredný krízový štáb

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
ÚVZ SR|MM|  Epidemiologická situácia v súvislosti s ochorením COVID-19 sa na Slovensku zhoršuje. Podľa aktuálnej situácie rastie priemerný počet pozitívnych prípadov za týždeň v priemere o 20 až 30%, teda za posledný týždeň je to v priemere 230 prípadov denne.
Okrem počtu pozitívnych prípadov pribúdajú aj rizikové okresy. Počet červených okresov stúpol na 19, rovnako na 19 sa zvýšil aj počet oranžových okresov. Rizikovo narastá aj počet pozitívnych prípadov ochorenia u osôb nad 65 rokov, u ktorých je vyššie hrozba hospitalizácie.
Dodržiavajte opatrenia Úradu verejného zdravotníctva aj regionálnych úradov, ktoré pozorne sledujú situáciu a prijímajú lokálne opatrenia.
Naším poslaním je chrániť vaše zdravie – pomôžte nám v tom.
Pandemická komisia vlády v piatok navrhla opatrenia, ktoré bude v pondelok schvaľovať Ústredný krízový štáb.
Majú sa týkať nosenia rúšok na školách, diskutovať sa bude o opatrení týkajúcom sa hraníc. Obmedziť by sa mal aj počet účastníkov hromadných podujatí.
Nové pravidlá by mali platiť od 1. októbra.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Dovolenky v zahraničí,nekontrolovany pohyb lacnej pracovnej sily z Ukrajiny,Srbska,kolotoče v Trnave,tlačenica pred bazilikou v Šaštíne,rady pred lanovkou v Tatrách a ine…tak prečo sa Matelko vzrušuje..sám bez rúška poskakoval na svadbe..150 svadobčanov spolu s ním a teraz tu vykrikuje o nezodpovednosti ľudí..

  2. Bolo obdobie, keď to bolo povolené. Tebe tiež nikto neukazuje chybu, ktorú si spravil a pochybujem, že si sa za ňu ospravedlnil tak ako on. Nejdem zastávať p. Matoviča ale skús si naplniť hlavu informáciami, ktoré sú pravdivé a nielen všetko negatívne. A neskrývaj sa za prezývku, keď chceš ukazovať Kto aký je. Peace! #dezorientovaneMozgy

  3. Gulak ty si tu najviac hulákal proti karanténnym centrám a zavretým hraniciam, tak drž láskavo hubu. A ja som v tých Tatrách bol a žiadne rady neboli. A kde si bol ty, v Chorvátsku?

  4. V zahraničí som nebol…a to,že to bolo povolene,je pravda,ale potom nech Matovič neziape o tom,že 1/3 obyvateľov je nezodpovedná,pritom dobre vedeli,že ked povolia cestovanie,tak sa to časom rozšíri..a,čo že sa Matovič ospravedlnil,tento panko by mal ísť príkladom a nie sa ospravedlnovať..napr.že je plagiator..a ty anonym..takisto drž hubu..že vraj žiadne rady v Tatrách neboli a,čo tie televízne zábery v televíznych novinách..si na práskoch..

  5. Jednoducho nezvládnutá záležitosť. Číslo už išli hore niekoľko týždňov, samozrejme už cez prázdniny, ale vláda nereagovala. Tu je výsledok. Už je neskoro pri týchto číslach. Teda aby som nestrašil, je naozaj najvyšší čas.

  6. Matovič bol výborný cirkusant v opozícii. Tam mal zostať. Na premiera mentálne nedospel. Hlasy je jedna vec a IQ druhá. Či nie?

  7. Gulak. nie všetko čo vidíš v TV je čistá pravda.ja som bol v Tatrách boli tam mieta kde bolo kopec ludi ale aj take kde nebolo nikoho. a bol som aj Taliansku na dovolenke a tam boli pláže naplnene tak na 20%-30% .rezorty a ubytovne prázdne. pravda je že netreba to až tak“ŽRAŤ“ ako to prezentujú média.covid 19 som nedostal ani tam ani v Tatrách

  8. Ktore medium povinne informuje verejnost 100precentnou pravdou a nie LEN ciastocnou? … len aby vznikla diskusia (zalozena na dohadoch a vlastnych domnienkach?) ..a uspech v nespocetnych klikov..

    …ze niektora vlada za xy rokov rozkradla XY miliard? …
    Potom skutocne mam pravo si mysliet, ze Niektori to nemaju v hlave v poriadku a nemusim to ani dokazovat. Lebo „sa nazdavam“.

    Vo veciach verejnych? Cakam, kedy vo veciach verejnych konecne povedia pravdu. Pravdu o prazdnej spajze, z ktorej mali co este rozdavat…

  9. Tá trnavská drblina pred voľbami vybľakovala,že bude stačiť nekradnúť,a hneď budú mať v rozpočte o 7 miliárd viac.Keďže oni samozrejme nebudú rozkrádať,tak sa tá prázdna špajza plní a plní.A tie primitívne reči premiéra v parlamente asi nemajú obdoby v našej histórii.Ale môže sa to obrátiť proti jeho rodine,lebo už som počul,že keď Pavlínka nevedela rozoznať dobrú investíciu od zlej,či vedela rozoznať barana od chlapa.Až na takú úroveň sme sa dostali pod vedením psychopatického narcisa a jeho riťolezcov.Verím,že veľa z jeho vládneho stáda sa za neho hanbí,ale sľúbené miliardy z EÚ je preveľkým lákadlom na ich krajšiu budúcnosť.

  10. Miloš.aj tomu veriš čo si napísal? Komerčné média potrebujú sledovanosť a preto nám ponúkajú svoje sračky.a spravodajstvo si trochu prikrášlia. Niekedy to je na hrane šírenia poplašnej správy. A podlá politický sprav poznáš komu to médium patrí alebo ho sponzoruje.Takže bud žiješ vo svojom vlastnom spravodlivom svete,alebo….?

  11. Bohuš 27. septembra 2020, 8:48 – ja zijem tam, kde som si vybral, aby som sa mohol pozriet dietatu do oci.

    O tom, konkretne ktora geneticky zdegenerovana, prasiva, vyzrata a korupcna spina mojmu dietatu detstvo zobrala, neskor.

    Pisem to, co citim a vidim, ze je spravne – nikoho nenutim, aby to cital. Nik ma za pisanie neplati a nikdy som sa nenechal kupit na pisanie ine.

    Preto pozicia v meste taka, aka je a to po vsetkych strankach.
    Napriek tomu zatial nelutujem, aj ked to rodinu stalo stovky tisic Eur.

    A problem vidim v tom, ze este stale je vela predajnych ludi v mestskom parlamente, radsej sa prisposobujucich stavu, kedy su ticho a parazituju na nas vsetkych, akoby zacali plnit aspon SLUB VEREJNE dany obcanom.

    Problem u ludi ako Ty je ten, ze ani len nerozoznas, co je moj autorsky clanok a co je tlacova sprava, ktora je vydana pre obcanov a my na nase naklady (nielenze bezplatne, ale ani praca vykonana aby sprava bola uverejnena nie je zaplatena) akurat spravu uverejnime. A aj toto je ten pripad. Takze aj Tvoja kritika voci mediu je neopravnena. Nad dovodmi takehoto konania nemienim ani len rozmyslat…

  12. Miloš,ja nepíšem o tvojom SOL je tvoje tak si píš čo uznaš za vhodne. Že Ťa v Seredi berú ako hlásnu trúbu Olano je tiež tvoja vec. Ja som písal že media si pravdu vždy prispôsobia

  13. Bohuš 27. septembra 2020, 9:29 – je mi jedno, ako ma berie ten, kto nechape, ze mi je fuk, kto je nositelom a vykonavatelom navratu prava, spravodlivosti, cti a zatvorenia zlodejskych zmrdov do basy. Ak to bude iny, budm sa venovat tomu.

  14. Pre Havrana, ty dokola to iste si schopny napisat aj pod clanok o rozkvitnutej luke. Vsimol si si vobec pod aky clanok to pises, ty drbo? Aj tebe uz zacina pomaly lepit? Obtieraj si svoju nenavistnu papulu o svoju mater a svoju zenu a nie o manzelku niekoho ineho.

  15. Miloš. to nemyslíš vážne?Bohuš 27. septembra 2020, 9:29 –, ze mi je fuk, kto je nositelom a vykonavatelom navratu prava, spravodlivosti, cti a zatvorenia zlodejskych zmrdov do basy.

  16. Ako vravieva Lavrov, eto debili. Na jar nikto nevedel, ako sa bude pandémia“ vyvíjať, nikto nevedel, ako sa bude vírus správať, dokonca ani doktori to nevedeli. Iba Gates, WHO a politici skorumpovaní farmaceutickou loby vedeli, že druhá vlna korona krízy bude v jeseni. Iba nedoštudovaný idiot Gates vedel, že vakcinovať treba všetkých, že jedna vakcína bude asi málo, možno aj dve budú málo. Druhá vlna Covid je tu preto, lebo bola naplánovaná tzv. elitami a tým sa nesmie odporovať. Druhá vlna je tu preto, že čím viac sa testuje, tým je viac pozitívnych, ale nie chorých!!! Čím sa viac testuje PCR chybovými testami, tým je viac pozitívnych. Prezident Tanzánie to vedel už dávno, pozitívne sú aj ovce, kozy a rôzne ovocie. Keď otestujete vypchatú sovu, tak aj tá bude pozitívna. Pozitívny na PCR test sa nerovná chorý!!! Premiér a jeho nákazová komisia šíria falošné informácie, vyvolávajäú paniku a obrovský strach, boja sa všetci, ktorí nedokážu používať rozum na základe faktov a logiky. Harabin podal na tučniaka Mikasa trestné oznámenie a nemôže prehrať. Harabin žaluje Mikasa, aby chránil všetkých Slovákov pred zlovôľou vakcinačnej mafie a tupej vlády, z ktorej sa smejú všetky okolité štáty, naposledy nás verejne vysmiali Poliaci na ekonomickom fóre. Opozícia mala dávno žiadať parlamentné vyšetrenie Matovičovho duševného stavu a jeho spôsobilosť pre politiku.

  17. Takmer po pol roku som konečne pochopil jednu pre mňa dôležitu vec. Prečo sa pred rokmi vzdal majetku a ten spravuje „jeho polovička“?
    Aby ho nerozd*bal tak, ako slovenskú ekonomiku. Za pol roka!
    Myslím si, že nie je schopný spravovať finančný či iný majetok.
    Prepáčte, tento človek chce aj „liečenie pandémie“ prevziať do vlastných ruk?

    Plačem…. aj nad výsledkami volieb, aj nad tými, ktorí sa nechali takto ľahko oklamať 🙁

    Toť môj názor.

  18. Pre Muhehe: najprv som s hrozou zacal citat tie tvoje bludy a rozmyslal som nad tvojou diagnozou. Potom som narazil na slovo Harabin a vsetko mi bolo jasne. A pre Meno? – ty budes asi ten isty pisatel. Debakel vitaza Harabina vas neprebolel doteraz.

  19. pre Muhehe a konkrétne jeho informáciu: „Druhá vlna je tu preto, že čím viac sa testuje, tým je viac pozitívnych, ale nie chorých!!!“…u susedov v ČR je dnes v nemocniciach s covidom 800 ludí (180 v ťažkom stave), z toho 300 pribudlo za posledných 6 dní, celé leto to bolo okolo 100, k tomu prirátaj stovky nakazených lekárov a sestier, ktorí chýbajú v nemocniciach…každý týžden pribúdajú stovky a to jeseň/zima ešte ani poriadne nezačala….čo na tie čísla hospitalizovaných hovorí Harabín alebo prezident Tanzánie?

  20. Prvá , druhá , alebo tretia vlna ??? Nabudúce otvorte rýchlo hranice , aby sem prišiel nielen covid , alebo aj „cholera“. A na svadbu , kde je 150 hostí zásadne bez rúška . A je vymaľované …

  21. pre martina – chod sa pozriet napriklad na infekcne do trnavy alebo sa aspon opytaj tych, co tam robia, ako vyzera ta tvoja “obycajna chripka” a bud rad, ze ju nema niekto starsi z tvojej rodiny. Potom by si vytriezvel…

  22. Anonym 28. septembra 2020, 17:14 – Netáraj.
    Tam je vždy plno.
    Bolo, je a bude tam plno, aj bez korony. A či je tam niekto na koronu?

  23. Vyhlasi, s urcite vyhlasi. Preco si to myslim? Toť, aby ludia nevysli do ulic. No aj tak by uz bolo nacase. Cirkusu za pol roka bolo viac ako dost.

  24. Pre debila zo 17:29 – plno je tam, ale VSETCI su pozitivni, negativnych premiestnili, a nechcel by si si to s nimi vymenit. V nemocnici zostava len ten pozitivny, ktory je na tom uz velmi zle. Ludia spamatajte sa, neplette do toho politiku, ide o zivoty.

  25. cisty debil si ty… daj si prasky a ukludni sa. vlada dosiahla to co chcela – ze ludia maju strach uz aj kychnut. ide o zivot? 42? a ekonomika ide dole vodopadom!
    Z prazdnej spajze plesaty dava 66 milionov eur do skolstva..
    A pav linka da prikaz k nudzovemu stavu, aby iGO zostal . . .
    Chcel by som vediet skutocne cisla. Kto je pozitiv a kto je nosic. A zaujima ma cislo nosicov. Tych by mali identifikovat. Ovce… ale kludne verte klamarovi. Odrbal vas vo volbach a odrbka vas aj teraz.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img