ISSN 1337-8481

streda, 24. apríla, 2024

V prípade koronavírusu sme zatiaľ cestu „B“ nespoznali. Neznamená však, že neexistuje – VIDEO

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Posledné týždne začali médiá plniť opätovné správy o koronavíruse. No tentokrát nie pozitívne, ale negatívne a najhoršie je, že pozitívni nemajú ani výhľad do minimálne najbližšej budúcnosti meranej v týždňoch.

Správy z Českej republiky, kde pribúdajú denne tisícky infikovaných ľudí až premiér Babiš musel uznať zlyhanie opatrení počas leta, neskutočné sprísnenie pravidiel obmedzujúcich šírenie koronavírusu vo Veľkej Británii, v Španielsku a neutíchajúci nárast infikovaných v Spojených štátoch amerických, v Brazílii, Indii a v ďalších krajinách neveštia nič dobré. Jednoducho druhá vlna je tu.

Mimoriadne intenzívne šírenie dezinformácií a odporu voči rúškam a ich používaniu spôsobili apatiu voči ochranným prostriedkom, ktoré nám nepochybne pomohli prvú vlnu zvládnuť až nepochopiteľne dobre. Treba si uvedomiť ale, že radosť končí. Štát si ďalšie uzatvorenie a v podstate odstavenie firiem až celej ekonomiky dovoliť nemôže a keďže ľudia u nás nemali možnosť spoznať ako vyzerá svet s tisícami infikovaných ľudí denne ľuďmi zomierajúcimi pre nedostatok lekárskej starostlivosti, minimálne trpiacich v nemocniciach na pľúcnych ventiláciách, majú tendenciu nákazu podceňovať, čo sa ale môže veľmi škaredo vypomstiť. Je potrebné uvedomiť si, že Slovensko sa vybralo určitou cestou a tú druhú jednoducho nepoznáme. Neznamená však, že neexistuje. A to je potrebné mať sústavne na pamäti.

Pripravili sme krátky video rozhovor s Filipom Tóthom zo Šintavy, človekom ktorý počas prvej vlny pôsobil ako dobrovoľník v štátnej karanténe zriadenej vo Veľkom Mederi. Išlo o jedno zo zariadení, kde končili repatrianti z iných krajín vracajúci sa na Slovensko počas prvej vlny epidémie. Filip sa niekoľko týždňov denne stretal priamo s možnosťou nákazy nakoľko sa pohyboval v prostredí karantény a teda bol s potenciálne infikovanými ľuďmi vo veľmi blízkom kontakte. Možno vás jeho názory na ochranu pred nákazou zaujmú a poučia.

Ďakujeme Filipovi za jeho účasť v štúdiu a skúsenosti.

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. „Mimoriadne intenzívne šírenie dezinformácií a odporu voči rúškam…“

    Milý Filip, za celý čas, čo sa objavil vírus COVID 19 aj na Slovensku, neprehlušilo v médiách túto už (dez)informačnú kampaň nič, azda len správy krátko po vynesení rozsudku o nevine nad dvojicou Kočner&Zsuzsová. Odvtedy neprešiel deň, kedy by zverejňované počty nových prípadov neboli na titulkoch všetkých médií vrátane TV.
    Je veľkou chybou Filip, že si neuviedol aspoň niektoré z tých „dezinformácií“ o ktorých tu hovoríš. Vývin tejto epidémie sledujem dosť podrobne. Vyjadrilo sa ku nej u nás doma, ale aj vo svete veľa odborníkov vzdelaných v medicíne, ale aj priamo v epidemiológii. A títo odborníci doložili svoje tvrdenia faktami, pričom vychádzali z celosvetovo dostupných štatistických údajov. Čo keby si sa Filip, zmienil o tom, prečo prezident Trump vystavil STOP-ku podpore WHO, alebo o tom, kto je najväčším finančným prispievateľom do WHO.
    Jednoducho, treba počítať s tým, že nie všetci obyvatelia rozvinutého sveta sú odchovaný na sene!

  2. K predchádzajúcemu príspevku len dodávam:
    že takí „odborníci“ ako Filip, by urobili dobre, ak by sa oboznámili s u nás najvyššou právnou normou, a tou je Ústava SR. Veľmi presne a odborne to rozanalyzoval v rozhovore na TA3 ústavný právnik a sudca, Doc. Ján Drgonec tu:https://www.ta3.com/clanok/1192385/ockovanie-proti-covid-19.html?fbclid=IwAR0JEDXEUbkjWS5PllcPW-0nnQH8BYaLAAhlJcrPOBOM8d_9IdlSmE3Lrrc
    Stotožnil sa s právnickou analýzou exsudcu najvyššieho súdu (ktorý mimochodom v minulosti vyhral všetky konania voči nemu vedené) Dr. Harabína. V nej celkom jasne vysvetľuje v čom sú nariadenia hlavného epidémiológa Mikasa právne nulitné.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img