ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Dve posledné rokovania poslancov v Šintave sa natiahli. Ako dopadne to dnešné?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Od posledného rokovania OZ v Šintave uplynul nejaký ten mesiac a aj letné prázdniny, počas ktorých sa nepochybne veľa udialo nielen v Šintave. Pripomeňme si aspoň krátko  rokovanie OZ, ktoré  bolo v podstate určitým pokračovaním nedávneho rokovania trvajúceho viac ako 6 hodín, konaného o necelé dva týždne skôr.

Starostka obce Režnáková  teda rokovanie  zvolala na základe prosby  jedného z investorov v obci, spoločnosti HRACHOSTAV s.r.o.  Zástupca tejto spoločnosti   Miloš Hracho poslancov v diskusii  totiž oboznámil s problémom, ktorý firme vznikol a požiadal ich o vyjdenie v ústrety, aby firma nestratila niekoľko mesiacov počas teplých letných dní. Poslanci mu vyhoveli.

Starostka obce Režňáková informovala o vzdaní sa mandátu poslanca OZ  Zity Csemezovej, k čomu došlo písomne.

Po zložení sľubu poslanca sa mandátu ujal Ing. Igor Javor.

Požiadavku spoločnosti  HRACHOSTAV s.r.o. vo forme vecného bremena umožňujúcu  firme realizovať výstavbu počas letných mesiacov, poslanci OZ schválili.

Poslanci OZ v podstate odsúhlasili  50%  odpustenie nájmu v obecnej nehnuteľnosti podnikateľke prevádzkujúcej salón, nakoľko počas korona krízy mala prevádzku nútene zatvorenú.

Obyvateľov obce zaujal hlavne bod týkajúci sa kanalizácie a vytápania niektorých častí obce počas dažďov. Jednoznačne je potrebné  odstaviť odvodnenie zvodov zo striech u tých obyvateľov, ktorí zvody zo striech majú vyústený práve do kanalizácie.

Poslanec Kavoň  svojským poprepájaním káblov  využil nepevno inštalovaný projektor a oboznámil ako poslancov, tak verejnosť so svojimi  návrhmi možného zamedzenia vytápania kanalizáciou a to zakopaním  retenčných nádrží, ktoré by podľa neho problém raz a navždy mali vyriešiť.  Riešenie, ktoré by Kavoň pravdepodobne nenavrhol  vtedy, kedy by poznal , ako problematiku zvládajú inde vo svete.

Následne poslanec  sa Šimulčík  vyjaril, že riešením je odvedenie dažďových vôd mimo kanalizáciu.

Poslanci riešili aj obsah letáka, ktorým by obec vyzvala obyvateľov a majiteľov nehnuteľností k obmedzeniu vypúšťania dažďových vôd do kanalizácie. Poslankyňa  Lenka Hanáková   navrhla rozumný obsah  letáku občanom oznamujúci, že nie je prijateľné odvádzanie dažďovej vody do kanalizácie, nakoľko táto nemá dostatočnú kapacitu. Kavoň na obyvateľov chce skôr apelovať s tým, že by si oni samotní mali uvedomiť potrebu byť solidárnymi. Toto ale fungovať zjavne nebude  a morálny apel poslanca Kavoňa smerom k občanom  veľkú pochvalu asi nezožne v momente, kedy ľudia v časti obce budú po ulici opätovne „naháňať“ vyplavené hov*á  a z kríkov a stromčekov zvesovať použitý toaletný papier.

Svoju verziu týkajúcu sa kanalizácie predstavil aj Šimulčík.

Počas bodu programu diskusia si poslanci OZ ale aj verejnosť pozreli šesť minútové video, v ktorom odborník na stavebný zákon  Ing. Dulla vysvetlil kto a prečo v konaní týkajúcom sa stavby schodov v Sociálnych bytoch mesta Sereď pochybil. Jednoznačne zodpovednosť voči poškodeným vlastníkom susednej nehnuteľnosti nesie Obec Šintava a v danom čase jej starosta  Holička, ktorí vo veci vydali nezákonné rozhodnutie. 

Napriek tomu  Obec Šintava vedená jej štatutárkou a starostkou Stanislavou Režňákovou  sa s poškodenými občanmi – vlastníkmi susednej nehnuteľnosti  do dnešného dňa nevysporiadala. Dokedy mienia finančné náklady za svoje chyby volení zástupcovia prenášať na občanov?

Ďalšie  rokovanie OZ by malo byť  21. 09. 2020, teda dnes o 18.00 hodine.

Dnes teda bude rokovanie OZ obsahujúce asi 20 bodov. Takže to vyzerá na dlhý zápas. Zvládnu ho poslanci aj starostka?

Ďalšie zaujímavé body z dvoch predchádzajúcich rokovaní preberieme v momente, kedy to bude vhodné v záujme zachovania kontextu a súvislostí pre čitateľa a občana.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img