ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Už takmer 1400 ľudí využilo autobus na zavolanie

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

TT SK |MM|   „Autobus na zavolanie“ využilo za prvý rok až 1380 ľudí z okolia Senice. Medzi 1. septembrom 2019 a 31. augustom 2020 cestujúci prejavili záujem o túto službu spolu 960-krát. Najvyťaženejším mesiacom bol apríl tohto roka,
kedy na 144 telefonických objednávok bolo prepravených až 335 cestujúcich.

„Máme za sebou prvý rok úspešného fungovania služby „Autobus na zavolanie“. Pilotne sme ju spustili v obciach senického okresu Prietrž a Rovensko. Slabá dopravná obslužnosť tu totiž mávala často za následok, že auto bolo jediným možným prostriedkom, ako sa dostať k lekárovi, do školy či do práce,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

V uvedenom období bolo dopytovo najazdených spolu až 6174 km. Oproti neefektívnej pravidelnej frekvencií spojov podľa cestovného poriadku tak bolo najazdených o 14954 kilometrov menej.

„Pokračujeme v identifikácii lokalít s veľmi nízkym počtom cestujúcich, v ktorých chceme sprístupniť verejnú autobusovú dopravu. Od septembra sme túto službu rozšírili v rámci senického okresu aj do Šaštína-Stráží
a obce Čáry. „Autobus na zavolanie“ má navyše premiéru v dvoch okresoch. V skalickom ide o obec Koválovec a v hlohovskom o Tekoľďany,“
doplnil Viskupič.

Dopravu je možné objednať s predstihom 48 hodín, najneskôr však spravidla  30 minút pred jej uskutočnením. V cestovných poriadkoch sú autobusy na zavolanie označené symbolom „“. Všetky informácie o spôsobe a podmienkach objednávania služby sú dostupné na webových stránkach dopravcov Arriva Trnava a SKAND Skalica.

TTSK sa opäť zapojil do Európskeho týždňa mobility trvajúceho od 16. do 22. septembra.

Jozef Viskupič, trnavský župan

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img