ISSN 1337-8481

utorok, 19. marca, 2024

AKTUÁLNE: Poslanci NR SR navrhujú označiť komunistický režim za odsúdeniahodný, zločinný a nelegitímny.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Koaliční poslanci NR SR v parlamente navrhujú označiť komunistický režim za odsúdeniahodný, zločinný a nelegitímny.

Do NR SR poslanci predložili návrh zákona, ktorým chcú tiež zakázať osádzanie pamätníkov oslavujúcich komunistický, nacistický či fašistický režim a zároveň pomenovávať ulice v mestách a obciach po predstaviteľoch týchto režimov.

„Okrem symbolického zadosťučinenia pre obete komunistického režimu a zvýšenia povedomia verejnosti o podstate komunistického režimu môže takáto právna úprava napomôcť pri stíhaní trestných činov extrémizmu,“ – prezentujú  predkladatelia legislatívy.

Podľa zákonodarcov by takáto legislatíva jasne a zrozumiteľne označila nezákonné konanie a obmedzila by aj potrebu vyhotovovania znaleckých posudkov v prípade určitého druhu konania.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Čím sa líšia od komunistov, ktorí búrali pamätníky ? Chcú robiť to isté. Históriu nikto nezmení, či ten pamätník tam bude stáť, alebo ho odstránia. Žila Mária Terézia, Lenin, Stalin…? Žili. Ten už postavený pamätník pripomína históriu takú, alebo onakú. Tak na podstavec nech postavia oni. Bude to zaujimavé a bude sa to bez problémov meniť, podľa toho, kto sa zmocní vlády.

  2. A teraz otázka na zamyslenie..
    Koľko ľudí trpelo počas inkvizície? Koľko káuz zneužívania detí cirkevnými hodnostármi sa prevalilo? A koľko ekonomických podvodov cirkvou sa stále vyšetruje?
    A my ich dotujeme zo štátneho rozpočtu, dávame im úľavu od daní a ešte ich veleníme.. Čo tam potom, že ľudstvo stratilo 1000 rokov vedy a výskumu. Čo tam potom, že kopa nevinných zhorela na hranici, či bola k smrti umučená za kacírstvo, či čarodejníctvo..

  3. V súčasnosti je účinný zákon č. 125/1996 Z. z. Zrejme to nestačí, ale históriu už nezmenia. Nerozumiem tomu ak sa do zákona ustanoví, že komunistický režim bol nelegitímny, čo sa tým vlastne dosiahne.

    A ešte navrhujem, aby súčasní predstavitelia legitímneho štátneho zriadenia dali do zákona zákaz využívať všetko čo bolo vybudované za toho obludného režimu – cesty, nemocnice, školy, bytové domy, úrady, atď. A dnešný legitímny systém by bol tam, kde začína ľudský život…

  4. Za pár desaťročí bude organizácia NATO na tom podobne.
    Dúfam že sa budú trestať ľudí ktorí tu zločineckú organizáciu podporovali.

  5. Napriek tomu, výsledky reprezentatívneho prieskumu verejnej mienky, ktorý zrealizovala agentúra FOCUS v roku 2018 na Slovensku ukazujú, že po 30 rokoch si viac ľudí myslí, že pred rokom 1989 sa žilo lepšie ako dnes (takmer 43 %) než tých, čo si myslia opak (32 %). Súvisí to aj s rozšíreným podliehaním mýtov o socializme. Podľa tohto prieskumu

    až 79 % respondentov súhlasilo s tým, že za socializmu sa žilo bezpečnejšie a bola nižšia kriminalita,
    77 %, že vtedy bol dostatok užitočnej práce,
    71 %, že socializmus viedol ľudí k morálnejšiemu správaniu,
    63 %, že zdravotníctvo bolo lepšie a ľudia sa dožívali vyššieho veku,
    59 %, že socializmu sa hospodársky darilo,
    55 %, že životná úroveň väčšiny obyvateľov bola v tom čase vyššia a
    ľudia si z príjmu mohli dovoliť viac ako dnes

  6. pre Realita.. 15. septembra 2020, 15:04

    Advokát Čarnogurský ml.: Časopis .týždeň sa musí ospravedlniť arcibiskupovi Sokolovi. Konečne, po jedenástich rokoch, bol ukončený jeden brutálny útok na Katolícku cirkev.

    P.S. Realita, a nezabudni si utrieť penu z nenávisti okolo svojich úst!

  7. Ilja Muromec, čo trepeš za pi*oviny?
    Ako súvisí inkvizícia, 1000 rokov útlaku a zneužívanie detí so Sokolom?
    A čo sa Sokola týka.., dúfam že hnije v jeho vysnenom pekle. Kto má o ňom obraz, ten vie o čom.. Inak on je pekný príklad toho, kam siahajú a čo dokážu chápadlá cirkevnej mafie. Kto pozná skutočnú pravdu o Kafríkovi, ten vie o čom je reč. Kto nie, nech si vyserie oko a ďalej sa hrá na tupú ovečku.

  8. Realita máš čistú pravdu, cirkev ako svetová zločinecká skupina za svojho pôsobenia dala zabiť, upáliť viacej ludi ako komunisty a nato dokopy!!! to že vykonávajú aj charitu ich neospravedlnuje. ked presadia ten zákon dúfam že všetci starší poslanci vrátia aj byty ktoré dostali od komunistov, vrátia aj diplomy z vysokých škôol a podobne.

  9. Priatelia kľud. Stačí počúvať ľudí a majú tejto vlády plne zuby. Aj ich voliči čo im to dali do urny dnes od nich dávajú ruky preč.
    Príde čoskoro iná vláda a či už to bude práva alebo ľavá tak iste to bude bez OLANO a veci sa dajú zas do normálu.
    Už žiadne prenasledovanie ateistov, už žiadne verejné priznania ministrov že sa rozprávajú s bohom a Boh im radí ako majú riadiť Slovensko.
    Dnes naši ľudia od rodinných príslušníkov, mileniek až po rôznych kamarátov ovládli štátny správu.
    Čoskoro im to skončí a budú sa zodpovedať

  10. Podľa niektorých tu písaných komentárov sa dá usúdiť, že pisatelia týchto komentárov píšu od veci a nie ku konkrétnemu článku, len aby písali, hoci aj hlúposti. Napr. čo má spoločné financovanie cirkví s odstraňovaním pomníkov, alebo Bezák, Sokol, Čarnogurský…? A keď už sme pri tom, to vám neprekáža, že koľko odčerpávajú zo štátneho rozpočtu politické strany, naši spoluobčania, ktorí pre túto spoločnosť ani prstom nepohli? A viete vôbec na čo štát prispieva cirkvám? Na platy duchovným a na údržbu niektorých chrámov. Neviem, keby sa kostoly zatvorili, alebo by sa vyberalo vstupné, kam by chodili turisti. Po krčmách? Alebo koľko štát vytvoril hospicov, domovov dôchodcov, útulkov pre bezdomovcov? Na ich chod niečo prispieva aj štát, ale väčšina je hradená zo zbierok. O čo nižší je normatív pre cirkevné a súkromné školy, ako pre štátne? Rodičia tak isto odvádzajú dane, ale deti sú diskriminované. Len z vás hovorí nenávisť a zloba.

  11. Komusticky rezim treba porazit činom ale urcite nie zakazom. Treba obyvatelstvu dokazat skutkom ze terajsi kapitalisticky system je pre ich zivot a budúcnosť lepsi. Ze ich zivotne istoty su a budu lepsie. Mam obavu ze to tak nieje a nebude. A kapitalisticky system sa boji prevratu a nespokojnosti obyvatelstva. Preto chcu dat minulý rezim za protizakonny aby proste nastolili strach a trest pre kazdeho kto by len pomyslel na komunistický rezim. Clovek moze mat aj iné nazorove zmyslanie a vyjadrovanie sa a to bez zastrasovania a trestania za to. A nakoniec ten komusticky rezim sme zazili a nebol az taky zlý a nebezpecny.

  12. Treba najskôr nájsť príčinu vzniku akéhokoľvek režimu. A potom skúmať konanie vládnucej vrstvy a zbytku obyvateľov. Teraz je dobrá príležitosť na uplynulých tridsať rokoch. Potom robiť závery a nie z dávnej minulosti , keď nie je možná konfrontácia .

  13. Len čuraci co predkladaju taketo zakony si neuvedomuju, ze tento komunistický režim, odsúdeniahodný, zločinný a nelegitímny, prave im este BEZPLATNE zabezpecil vystudovat školy a ZADARMO sa im postaral o ich zdravie a socialne výhody. Hovedo bude vzdy len hovedo a hovedo aj ostane a jedno aky bude rezim, hlavne ze hovedo sa bude mat dobre.

  14. pre Jozef: to pomenovanie si nechaj pre seba! Školstvo bolo bezplatné, ba dokonca normatív, ktorý vtedy bol, bol na zakúpenie pomôcok pre žiakov a nie ako teraz na chod školy. Vtedy si každá škola robila rozpočet na budúci rok.

  15. Otázka pre Jozefa
    Viete koľko percent ľudí bolo v tých rokoch okradnutych?
    Chudoba určite nie a druhá otázka znie
    Kto vyrobil chudobných?
    Myslíte si , že systém čo produkuje zbohatlíkov je dobrý,?

  16. Jozes asi budes patrit medzi curakov aj ty ked tu takto trepes. Studoval si zadarmo? Studoval. Mal si zadarmo zdravotnictvo a lieky? Mal. A teraz trosku cisla. Aj teba tento system ojebal a nie len teba ale celý narod. Mena na euro bola ze tvoje peniaze a nie len tvoje ale peniaze celeho naroda podelili : 30,126. Takze aby si pochopil ze tento rezim ta ojebal hned na zaciatku a postupne ta bude ojebavat dozivotne. A o ukradnutom majetku strategického a nerastneho vyznamu pre tento narod ani nebudem zatial pisat.

  17. No tak Jozef uz si pochopil ako ta tento system ojebal hned na zaciatku? Za 1€ si si musel zaplatit 30,126 Sk. To znamena ze tvoje celozivotne uspory a nie len tvoje ale celozivotne uspory celeho naroda zdevalvovali 1€ za 30,126Sk. Tak a teraz si musiš za vsetko poriadne platít a nie len ty ale samozrejme vsetci. A teraz Jozef ideš

  18. obyvatel 17. septembra 2020, 20:27 – neoje*al ho system, ale konkretni ludia s menami a priezviskami zvoleni do NR SR a nasledne na posty v exekutive.

    Ojeba*i ho nominanti strany SMER-SD, ktori ROZHODLI a vyrokovali kurz, na ktorom podla znamych informacii ZAROBILI.

    Oje*al teda Slovak Slovaka a Slovak obcan namiesto aby ich poslal do horuceho pekla, dal im hlasy pre istotu este 3 X !

    Ale jedno je pozitivne – uz aj Veselicky sa hanbil kandidovat za SMER a to je uz sila, lebo nizsiu uroven tazko hladat…

  19. Nie nemas pravdu Milos. Odrbal nas západný kapitalisticky system ktory prisiel. A tie kurvy najskôr zdevalvovali menou na euro celemu narodu celozivotne úspory. A nasledne si nas rozobrali a lacno skupili. A nanutili nam ich system pri ktorom nas najskôr menou okradli potom lacno rozkradli a nakoniec z nas spravili závislých dozivotne za vsetko platiacich chudakov. Toto je realita tohoto systemu.

  20. Súhlas s Obyvateľom , a kto sa tomu nechcel z vlády na Slovensku podriadiť tak skončil viď .Mečiar a Fico. Ostatní čo boli a sú akceptovaní sú v médiách vynášanie do neba viď. Dzurinda, Miklóš…Aj Matovič skončí aj nepôjde podľa niekoho predstáv. Ako sa hovorí:

    Kto chce s vlkmi žiť, musí s nimi viť.

    Nechcem však týmto zastávať Mečiara a Fica.

  21. 1. K režimu
    Režim sám o sebe nie je dobrý ani zlý. Neviem – možno 50 roky boli tvrdšie (kolektivizácia a pod. ) ale ja som zažil socializmus 80 rokov a v tom sa mi žilo kľudnejšie ako teraz (naschvál nepíšem lepšie, lebo pre každého lepšie znamená niečo iné) . A ktorý režim má na svedomí viac obetí ? Ťažko povedať ale ja si myslím že tento – o toľko viac vrážd, samovrážd, ľudí zničených drogami, bezdomovcov – toľko ľudí u nás komunisti určite neperzekuovali.

  22. P.s.: Jo a keby mali naši poslanci odvahu tak by neznižovali našu možnosť slobodne sa vyjadrovať k minulému režimu zákonom ale by bojovali proti aktuálnemu komunistickému režimu v Čine a napríklad, by zakázali s Čínou obchodovať. Len to by pani Merkelovú trafil šlak, lebo ona sa s Čiňanmi chce bratať proti Američanom.

    2. Ku kresťanstvu
    Kresťanstvo bol jeden úžasný projekt, ktorý Európu a neskôr USA vyniesol na špičku svetového pokroku. Áno aj v kresťanstve boli excesy ale môj pán predrečník Realita je úplne mimo realitu. Možno by si niekto povedal, že si protirečím s tým čo som napísal o komunizme – ale ja som za komunizmu chodil na náboženstvo a nemal som z toho žiadne problémy. Bohužiaľ zato teraz, takých jednoduchších ľudí ako je pán Realita, ktorý o histórii nemajú veľký pojem, média ľahko presvedčia, že kresťanstvo je zlé. Hlavne nafukujú každý škandál, pretože neoliberáli nepotrebujú kresťanov, ktorí sa riadia desatorom ale napr. fanatických muslimov, ktorý sa ľahšie ovládajú (tak ako sa to stalo na západe). A najsmutnejšie je, že táto neoliberálna zberba prenikla už aj do kresťanských strán a do cirkvy. Smutno mi bolo, keď som čítal, že nejakého biskupa v Nemecku prinútili zosobášiť homosexualny pár. Ale a ja biskup je len človek, nechal sa zastrašiť.

    A za seba hovorím: Prepáč Ján Pavol II., že sme to nechali dôjsť tak ďaleko a opäť nastal čas na občiansku odvahu aj za cenu vlastného nepohodlia.

  23. System kolabuje a jeho svetova mena dolar a usa taktiez. Tak sa musi spustit na zachranu pandemia. Tak kde inde ako v nepriatelskom systeme kapitalizmu a usa cize v Čine. Autorom bolo jasne ze Cina je obchodna velmoc a to znamena prenos pandemie do celeho sveta. A to bude mat za ciel v prvom rade ničiť Cinu a nasledne znižit celosvetovo populaciu ludstva. Karty su rozdane a pri tejto hre zarobia usa banky a ich dolar , kedze sa uz poziciavaju miliardy na pandemiu a samozrejme sa hodne utrie aj Bilovi Gatesovi a Melinde . Takze kto najviac zarobi je pravdepodobne aj v pozadi tejto pandemie. Kurva špina svet a pravdy pre obycajneho cloveka niet.

  24. Pre Trnavsky,trepes bludy,nastuduj si trosku historiu,a potom mudruj.Najorv si uvedom .o com chces pisat.Krestanstvo je viera a evangelium,Ti co sa samozvane prehlasili za reprezentantov tieto viery,teda cirkev,vzdy a hlavne za stredoveku pokrok brzdila a dokonca prenasledovala.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img