ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Výsledky rokovania dnešného Ústredného krízového štábu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Informácie z ústredného krízového štábu:

  • pri interiérových podujatiach je maximálny limit 500 ľudí, v exteriéri 1000 osôb (počítajú sa len diváci),
  • kultúrne podujatia vrátane konferencií: v červených regiónoch sú odstupy v sedení – diváci budú sedieť v každom druhom rade,
  • športové podujatia: v zelených regiónoch diváci sedia v každom druhom rade, v červených regiónoch v každom štvrtom rade,
  • zakazuje sa podávanie občerstvenia,
  •  platí prísne dodržiavanie nosenia rúšok a hygieny rúk.
  • Česká republika sa vzhľadom na vážny pandemický vývoj stáva červenou krajinou
  • Rakúsko a Maďarsko zatiaľ zostávajú zelené
  • Pre Ukrajinu sa budú sprísňovať pravidlá v najbližších dňoch
  • Medzi bezpečné krajiny sa zaradí Švédsko, Bulharsko a Kanadu. V čakacom režime na takéto preradenie zostávajú Belgicko, Holandsko a Portugalsko.

Ktokoľvek sa vráti z územia Česka s výnimkou pendlerov do 30 km od najbližšieho hraničného priechodu, študentov, pedagógov, výskumníkov, zdravotníkov, poľnohospodárov, sociálnych pracovníkov, pracovníkov v kritickej infraštruktúre, niektorých športovcov a umelcov (vraciame sa k výnimkám z jari – presnejšie budú definované v uznesení ÚVZ) musí prísť buď s negatívnym testom nie starším ako 72 h., alebo prostredníctvom formuláru e-hranica nastúpiť do 5 dňovej domácej karantény a následne byť testovaný. Toto sa bude kontrolovať prostredníctvom námatkových kontrol, aj tzv. “trackovania” mobilných telefónov.

Možnosť výberu 72 h. negatívny test vs. karanténa a testovanie budú umožnené pre všetky krajiny EÚ.

Do platnosti to vstúpi OD PIATKA 18. septembra 2020.

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Načo je dobré toto nekonečné obmedzovanie, zákazy a príkazy? Korona nazmizne. Ľudia sa s tým budú musieť naučiť žiť. Bez ohladu nato, čo všetko sa kr. štáb rozhodne zakázať.

  2. Kktizmus ala Šašovič..
    Práve galantský okres dopláca na import nákazy zo zahraničia, najme od pracovníkov z Ukrajiny a oni idú blokovať ČR, zatiaľ čo na obmedzenia týchto bacilonosičov sa stále čaká. Fakt vtipné..

  3. Tiež nechápem prečo majú problém uzavrieť hranice s Ukrajinou. Vedia o tom, na konzíliách debatujú desiatky hodín a nič. Zaspatí, zabrzdení. Neviem si to vysvetliť. S čím majú problém? Čudujú sa, že im nefungujú opatrenia. A čo je na tom čudné? Celé leto odignorovali, pritom už začiatky augusta sa to začalo kaziť. A cakaliiii do septembra. Teraz im nejde do hláv prečo to nefunguje. Lebo sa neskoro zobudili. Jednoduchá odpoveď.

  4. Polemiky o epidémii spôsobené COVD-19 sa stále viac a viac rozchádzajú. A stále viac a viac sa javí byť reálnejšia tá verzia, ktorá vychádza zo skutočných a merateľných údajov a nie takých ktoré tu nezodpovedne rozširujú úplatné médiá hlavného prúdu a strašia tak národ. Kto má len trochu bližšie k logickému mysleniu a vedeckým postupom práce (kde sa hodne využívajú pravdivé štatistické údaje) pochopí, o čom je nižšie uvedený článok. Len pozor prosím, zverejnil ho portál, ktorý má aj dosť odporcov, pre svoju „politickú nekorektnosť “ !!! Pre mňa je vždy viac dôležité to ako sa k výsledkom dopracoval autor ako to kto je autor! Rezervujte si na jeho prečítanie troška málo viac času.

    https://www.badatel.net/definitivny-dokaz-ze-covid-19-je-menej-smrtelny-ako-chripka/

  5. stále vás baví porovnávať covid s chrípkou? prečo asi koronavírus dostal svoje vlastné meno a číslo a chrípka nie? No prečo asi

  6. sa neda spoliehat na dnešné štatistiky lebo sú zkreslené. Od vtedy čo sa čísla zastavili v číne sa ani o viac nepohli podla štatistiky , nepriznali? ale hlavne že sa písalo, že sa u nich objavila dalšia vlna šírenia. Dalšia vec, od decembra som sledoval štatistiky hopkinsonovej univerzity a WHO (World health organization), ktorá celosvetovo sledovala čísla nakazených, uzdravených a mŕtvych a od času kedy trump zastavil spoluúčasť usa na financovaní tejto organizácie a doslova odstrihol spoluprácu s who, sú tam tie štatistiky prispôsobené prioritne len pre USA. To znamená, že ak si to zoberieme z globalnej perspektívy, tak asi od mája sme slepý celosvetovo. Badatel je konšpirátor a vychádza z naších súčasných śtatistík, ak vravi že covid je slabsí oproti chrípke o nejaké 3 %, tak musíme si uvedomiť, že u nás na svk sú najmenšie čísla , pretože sme zažili razantné a rýchle opatrenia. Podla mna by badatel mal urobiť ešte jednu tabulku a nasimulovat čísla v prípade, že by opatrenia nikdy neboli alebo by prišli oveľa neskôr.

  7. potom by sme mohli začať uvažovať, či je slabší ako chrípka. Ja som si robil štatistiku ešte v marci, v rámci číny. Vyšlo mi , že covid ( vtedy ešte nemal meno) je 10-nasobne smrtelnejsi ako chrípka. Ale čo už. Vždy sa tu najde múdrosráč, ktorý by výtal covid aj s kvetinami v ruke, že sin.

  8. Pan Dr Krčmery povedal ze príde, jún, júl a choroba skape. Že vraj ľudia pôjdu na dovolenky. Ľudia šli na dovolenky vrátili sa z dovolenky a priniesli zo sebou aj covid ako darček. Takže kto nesie zodpovednosť za šírenie covidu, je predsa jasné.

  9. ale Bielorusi su odolnejší,každy den mnohotísícove demonštracie ,ruška malokto a Covid nič.Ved ked nerešpektuju Lukašenka,mala by ich vyzvat demokraticka opozícia, aby nosili ruška a dodržiavali rozostupy

  10. Tu už môžu naozaj všetci doktori, epidemiológovia a štatistici sveta vrátiť diplomy, pretože týpek, ktorý sa ani nedokáže pod svoj článok podpísať si to dokáže spočítať lepšie …A ešte ma tie gule, aby to pomenoval „definitívny dôkaz“😀

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
Predchádzajúci článok
Ďalší článok
spot_img