ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Bežnému občanovi mesto robí problémy s odobratím odpadu, iným platíme aj jeho odvoz na skládku

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Nielen v našom meste dochádza k nárastu odpadov a teda k nevyhnutnosti odpady ešte viac separovať a triedené recyklovaním vracať späť do procesu výroby.

Už v minulom roku sme boli svedkami podstatne sťaženého odovzdávania odpadov na mestskom zbernom dvore. Pracovníci odmietali od občanov prevziať určité druhy a množstvo odpadu s tým, že ho majú na vlastné náklady odviezť na skládku do Pustých Sadov, alebo Trnavy. Prirodzene, toto sa občanom nepáčilo a jeden svoju nespokojnosť vyjadril dokonca názorne – odpad jednoducho vysypal pred zberný dvor. Zásah polície pripomínal skôr raziu proti vážnym kriminálnym živlom, ako jednoduchý a účelný protest a poukázanie na fakt, že zberný dvor je tu za naše peniaze a pre nás. Samozrejme za dodržania podmienky – privezený odpad musí byť vytriedený, prípadne ho dotriedi jeho tvorca priamo v priestoroch zberného dvora.

Viac o tomto prípade nájdete tu:

Obyvateľ mesta odpad vysypal pred zberný dvor. Možno ďalší ho vysype do prírody…

Už po zavedení pomerne zvláštnych opatrení na zbernom dvore, sme upozorňovali na pravdepodobný nárast čiernych skládok v meste, v jeho okolí a čo je najhoršie aj priamo v prírode. Aj k tomu došlo a aj niektoré z týchto prípadov občania zdokumentovali a následne na ne upozornili verejne.

Vlastníci rodinných domov, ale aj ľudia z bytoviek teda majú obmedzenú možnosť svoj odpad legálne a „bezplatne“  zlikvidovať jeho dovezením na mestský zberný dvor.  A to ho vozia na vlastné náklady. Nie všetci to ale robia takto. Znovu v meste máme aj výnimky…

Už roky kritizujeme stav, kedy v nehnuteľnosti Mestských sociálnych vytov na Trnavskej ulici stačí odpad vyhodiť v podstate na ulicu k veľkoobjemovým kontajnerom a mesto zariadi jeho likvidáciu. Nech sa jedná o odpad akýkoľvek a to bez skúmania, kto ho vyhodil.

Pýtame sa teda verejne – sme my iní občania a obyvatelia mesta Sereď, ako nájomníci mestskej nehnuteľnosti? Prečo my máme problém odpad dovezený na vlastné náklady na zbernom dvore legálne odovzdať na jeho následné spracovanie alebo uskladnenie na oficiálnej skládke a na druhej strane niektorým  občanom opätovne my všetci zaplatíme nielen jeho bezplatnú likvidáciu, ale ešte aj odvoz odpadu priamo „od jeho dverí“?

Začnú sa konečne obyvatelia mesta zaujímať o systém, ktorý to je účelovo zavedený / tolerovaný, alebo budeme aj ďalej len mlčky znášať neustále sprísňovanie pravidiel, zdražovanie, zvyšovanie daní no len pre tých, ktorí možno len pre nedostatok času svoje práva jednoducho neriešia?

– – –

Problematike Mestských sociálnych bytov sme sa venovali aj tu:

http://archiv.seredonline.sk/socialne-byty-mesta-sered/index.html

“Ľudia to budú zase vyhadzovať za týteš alebo to všetko budú hádzať do komunálneho odpadu a nebudú separovať” – občan o problémoch na Zbernom dvore

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Znova perfektný postreh pán Majko a len pravda!!!Sme opice čo robia a nemajú čas starať sa o to ako nás šikanujú poslanci a Tomčániy.Je to zlé a a my všetko platíme aj keď nám nepomôže nikto!!!!

  2. pre p. Majka Pán Majko, načudujte sa tomu, to je chránený druh a to nie len u nás, ale celou EÚ. Veď oni sú diskriminovaní, keď im len niečo poviete, ale oni si môžu dovoliť čokoľvek. Pozrite, aké majú dôchodky, ale z čoho, keď ani hodinu neodpracovali, tak z čoho im tieto sumy vypočítali? Nuž z priemerného zárobku v národnom hospodárstve. Tak čo by oni si po sebe odpratali neporiadok a smeti. Však na to máme lidí. Že sú neprispôsobilí? Ano, na robotu. Ale voziť sa v luxusných autách a jesť šunky, husi… na to sa veľmi rýchlo prispôsobili. Len kto bude na nich stačiť robiť, keď sa množia geometrickým radom? Ale taký neporiadok robia aj naši ľudia. Pri pošte, pri kontajneri s oblečením, bola halda nahádzaného oblečenie na zemi. Tak kto to tam dal? A tiež, ako píšete v článku, veľkorozmerné odpady /chladničky…/ vždy mesto vypisovalo len na ulice s rodinnými domami, ale o bytových domoch nikdy nebola ani zmienka. Nie každý má možnosť si odviesť veci na zberný dvor. Kto je sám, kto mu to odvezie? Má problém, aby mu to niekto pomohol len vyniesť. Tu by pomohla iba obojstranná ústretovosť, ale ako ju dosianuť?

  3. Ja nemám čas na to aby som triedil plechovky od piva plastové fľaše a tetrapakove obaly aj tak na zbernom dvore zprepacenim hovno robia ja pracujem od rána do večera každý
    Deň a oni čo vpraci popíjajú a ešte budeme ty najhorší

  4. A niekomu odvazaju velkorozmerny odpad aj elektroodpad a uplne vsetok bordel od domu priamo zamestnaci MU Sered….nahoda???ja myslim,ze nie.Kazdy si uz fakt robi co chce.A ti,co didrziavaju pravidla/zakon,su na posmech…ubohe.Bananova republika.

  5. Kto kontruje váženie komunálneho odpadu z mesta Sereď. Podľa mna to smrdí podvodom korupciou. Občan všetko zaplatí a zopár hajzlov sa ma dobre. Pan Majko čo na to odpoviete, je to len indicia.

  6. Všetko, čo je tu napísané, je znepokojivé – ale mňa najviac znepokojil pán Dušan, ktorý tvrdí, že on nemá čas triediť odpad – ale kua, a my ostatní máme? On nieže nemá čas, ale nemá ani vôľu. A to je na tom to strašné – približuje sa k tým cigáňom.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img