ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

90 ročnej Marte pomáhal niekoľko rokov. Nakoniec ju pripravil o desaťtisíce

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR PZ Trnava |MM| Polícia ho obvinila zo zločinu podvodu.

57 ročný Michal sa zoznámil s Trnavčankou pred niekoľkými rokmi cez podomový predaj. Osamelej žene bez rodiny sa potom niekoľko krát do roka ozval. Občas jej nakúpil, ona mu niekedy požičala peniaze. Išlo o sporadické návštevy. Intenzívnejšie sa začal ozývať posledný rok. Koncom augusta ju dokonca navštívil s notárkou. Za jej účasti staršia pani podpísala generálnu plnú moc a došlo k overeniu jej podpisu. Muž tým získal právo disponovať so všetkými úsporami, ktoré staršia pani mal. Peniaze, ktoré mala na účte, začal postupne vyberať. Zaplatil z nich dlhy, niektoré stavil v stávkových spoločnostiach. Z účtu previedol na svoj účet viac ako 50 tisíc eur a v prípade, že by sa mu podarilo predať aj cenné papiere, ženu mohol pripraviť o ďalších takmer 60 tisíc eur. 
Obvinený sa ku skutku priznal a časť peňazí vrátil.

Zákon stanovuje za podvod na chránenej osobe trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov.

Polícia upozorňuje najmä príbuzných seniorov, aby ich v našom mene vystríhali. Nie každá pomoc je nezištná. Niektoré osoby sú v prvej chvíli ochotné urobiť pre osamelého človeka čokoľvek, aby si získali jeho dôveru. Nakoniec sa neštítia pripraviť ich bez pocitu viny o celoživotné úspory a o domy nad hlavou.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Je veľmi ťažko odhadnúť pohnútky človeka, ktorý vám ponúka pomoc. Môže to byť nezištná pomoc, ale aj kalkulácia. Nikto z nás nemôže povedať, že sa mi to nemôže stať. Aj najopatrnejším ľuďom sa to už stalo. Možno aj keď pomoc prijmeme, nehovoriť o peniazoch, o úsporách. Preto by nemali mať ľudia doma veľkú hotovosť a nedávať splnomocnenie na výber peňazí, iba najbližším, ale aj to sa stáva, že aj tí niekedy sklamú. Asi pred podvodníkmi sa ťažko ubrániť. Tí majú navrch.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img