ISSN 1337-8481

utorok, 23. apríla, 2024

„Mojim domovom je 21 rokov ulica a ešte mi aj nohu ukradli“ hovorí seredský bezdomovec Roman Bogdan – VIDEO

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď /  V poslednej dobe sme uverejnili niekoľko článkov s fotografiami, v ktorých sme poukázali na ľudskými fekáliami znečistené verejné priestranstvo v meste Sereď. Prirodzene že tieto materiály vyvolali ataky zo strany verejnosti smerujúce hlavne k bezdomovcom, ktorí majú byť príčinou väčšiny problémov týkajúcich sa neporiadku a aj už spomenutých výkalov v kríkoch a na fasáde nehnuteľnosti v centre mesta. Ako sme uviedli v poslednom článku nie je to tak úplne pravda a môžeme povedať, že nielen bezdomovci v prípade nutnosti nemajú kde vykonať svoju potrebu.

Vyberáme zopár postrehov z diskusie pod publikovanými článkami:

 

 

Vieme teda, že zjednodušenie si povinností zo strany samosprávy voči verejnosti tým, že verejné toalety mesto jednoducho uzatvorí, k pozitívnym výsledkom v meste určite nepovedie. Vedenie mesta a samospráva ako taká by už konečne mohli prestať s prenášaním nákladov a povinností na občanov, ale to čo majú zabezpečovať oni v rámci servisu mestu by zabezpečovať z našich peňazí skutočne mali.

Netvrdíme, že bezdomovci nenesú svoju vinu na znečistení mesta. Represívne zložky by vedeli hovoriť o drobných stále sa opakujúcich krádežiach a to nielen v obchodoch, ale aj v záhradách rodinných domov ale aj na súkromných dvoroch. A to väčšina z takýchto krádeží poškodenými polícii hlásená nie je.

Dnes prinášame dlhšiu dobu pripravovaný rozhovor s bezdomovcom Romanom Bogdanom s prezývkou Masný, toľko spomínaným v novinách a tak veľmi známym hlavne z dôvodu jeho sústavného vysedávania pred vchodom do obchodnej prevádzky Lidl v Seredi.

Bezdomovec  Roman celý svoj majetok vozí so sebou v nákupnom vozíku z LIDLu.

Rozhovor vznikol v jarných mesiacoch a my sme túto nepochybne zaujímavú postavu v meste pozorovali počas dlhšej doby na rôznych miestach, kde sa zdržiava. Ako vyzerá pohľad na priestor pod činžiakmi na Garbiarskej ulici, v ktorom si bezdomovci urobia svoj pelech so všetkým čo k tomu patrí sme sa pozreli hneď niekoľko krát. Na jednej „z našich návštev“ sme zadokumentovali stav takto:

Bezdomovci boli, sú a s najväčšou pravdepodobnosťou budú problémom nielen v našom meste. Je na samosprávne ako k nim bude pristupovať a aké podmienky pre život týmto ľuďom vytvorí. Je ale potrebné uvedomiť si, že čím väčšia bude zo strany samosprávy ignorácia voči bezdomovcom a nezáujem riešiť ich situáciu, tým budú bezdomovci väčším problémom pre mesto ale aj pre nás obyvateľov a vlastníkov v meste sa nachádzajúcich nehnuteľností a prevádzok.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. K tomu „milemu“ panovi a k vedeniu mesta, ktore vraj nemoze nijako zakrocit:
    – chodi s nakupnym vozikom mimo obchod, t.z. ukradol ho, cize spachal minimalne priestupok
    – rozhadzuje smeti/veci na pozemkoch mesta, cize spachal priestupok
    – sedava na ceste pred obchodom, cize spachal priestupok
    – atd
    Ale kto nechce vidiet problem, ten ho nevidi, vsak…

  2. Respektujeme ludske prava ale tato zver by mala byt vyhubená. Je to skodná zver. Za ww2 sa to zbavilo okamzite a zakopalo sa to. Toto stací usmrtit spopolnit aby mesto nemalo naklady na pohreb a do týzdna si nikto ani nespomenie na tento ludský odpad. Takyto odpad a to isté vo svete spinia verejnost. Treba to spálit a zit normálny zivot bez odpadu. Kazdy poukazuje na ludske prava ale nepochopili to ze aj clovek je zver a treba odpad vyhubit. Je to strasne ze odpad ludstva ma práva…

  3. Mastny ty konfident skurveny celý život si špinavý narkoman preto si na ulici ten kdo ta nepozná ľahko by ťa kúpil na drogy máš a na bývanie nie prestaň klamať a konfidovat

  4. Je to ludská burina ktorá by mala byt odstránená. Vlastnu matku bil ako psa nohu si odstrelil na vojne lebo tento výkal nebol ani to schopný dokoncit a uz ked sa usadzuje na verejnych miestach aspon by nemusel ludom bezdovodne spinavo nadavat a fetovat rovno tam kdw je a verejne. Toto by mali brat ako ludský odpad a utratit to.

  5. Keď sedával v Libresso bar u Janka Gála v 80tych rokoch, tam bol iný „frajer“. Obyčajný arogantný kckct čo vyhukoval po ľudoch. To že teraz obsiera seredské činžáky je iba jeho problém.

  6. Ako mladý býval u nás v činžiaku s mamou, musela mu dávať celý dôchodokbil a keď nemala peniaze chcel ju vyhodit cez okno von, bola to dobrá drobná ženička, potom išli bývat do malého domčeka po hrádzou tam to všetko pokračovalo, keď ho zatvorili ušla ale bola taká týraná že zomrwla. Nemám zľutovanie s týmto človekom, obťažuje ľudì, je vulgárny a keby som mumohla kúpiť drogu, ktorá by bola je ho posledná tak to spravìm a že nemá nohu za to si môže sám prestrlil si ju lebo si myslwl že sa vyhne vojne……nestojí za tento článok a toalety keby ste mu dali zlatý záchod aj tak to sprví ako doterz

  7. Presne jak pise suseda aj ja som byval v tom istom cinziaku a je pravda co tu pise aj o jeho mame kazdy den hucal v noci na cele sidlisko
    Je to potkan co nestoji za nic prajem mu tuhu zimu

  8. Aki politici,taka krajina. Zakony su, ale len pre niekoho. Zakon plati len pre toho,komu maju co vziat? Pre inych nie? ?? Nieco chore v state Danskom…😉

  9. I used to live in Sered when I was young. I agree with many citizens of Sered. Those gypsies are worthless and they should not be the city’s responsibility. Gypsies originally come from India and therefore they should be send back where they came from. They have never wanted to integrated into Slovak pollution. They don’t want to speak Slovak and from what I remember they never wanted to work either. I say “ send the gypsies back to India“ , and the problem would be resolved. This gypsy living in front of the Lidl is no different then the rest of them.

  10. toto nie je problém cigáňov (gypsies), ale bezdomovcov…. A tak isto nikto nechce, aby sa integrovali do pollution= znečistenia? Skôr naopak…..

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img