ISSN 1337-8481

streda, 24. apríla, 2024

Policajti pokutovali za nenosenie rúška aj v Seredi

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Policajtov ste mohli v posledných dňoch stretnúť v nákupných centrách, jednotlivých prevádzkach, na kultúrnych, športových podujatiach, diskotékach, staniciach, vlakoch, autobusoch či v nemocniciach. Vykonávajú totiž preventívno-bezpečnostnú akciu, kontrolujú dodržiavanie opatrení Úradu verejného zdravotníctva SR, teda či v súvislosti so šírením COVID-19 si všetci prekrývajú horné dýchacie cesty (nos,ústa) rúškom, šálom, šatkou a podobne.

Ako disciplinovaní v dodržiavaní opatrení sú občania v Seredi, Galante či v Trnavskom kraji?

Koľko bolo zatiaľ políciou udelených pokút za nenosenie rúška na miestach, kde je to povinné a v akej hodnote?

Spýtali sme sa hovorkyne KR PZ Trnava Márie Linkešovej a tu sú odpovede na naše otázky:

„Policajti Trnavského kraja od začiatku opatrení do  7. 9. 2020 riešili celkom 324 prípadov, ktoré súviseli s porušením nariadenia pri nosení rúška.

Za minulý týždeň uložili policajti v meste Galanta  1 pokutu v hodnote 1000 eur a v meste Sereď pokutovali dve osoby, ktorým uložili pokuty vo výške 10 a 30 eur.“

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Dnes pani policajti stali na parkovisku pri minipresse s forovou a este nejakou panickov a samozrejme pani pokutovaci bez ruska. Takze ked chcu akoze buzerovat za dodrziavanie nech zacnu od seba. 100% bude aj zaznam na msp nakolko tam stali dost dlhu dobu.

  2. VYJEBANCI SKURVENY AJ S TYMTO POJEBANYM STATOM… NAM DAVAJU POKUTY A MATELKO SI OSLAVUJE BEZ RUSKA A PLNI SI ŠPAJZU SUKROMNU PRE SEBA Z NASICH POKUT A ZBYTOCNYCH TESTOV. FUJ ODPAD TENTO ŠTÁT!!!

  3. Policajti ? Ich prečo obviňujete ? Snáď, ony si to vymysleli ,budme objektívny. Ja som to tu písal nedávno , že už je to všetko postavené na hlavu. Ak má niekto iný názor idú ho ukameňovať. Naozaj neviem už čo si mám o všetkom myslieť , a ako to dopadne to neviem teda…

  4. Vodu kazes vino pijes taras nezmysli. Vonku nikto rusko mat nemusi. Ak boli dane pokuty tak zrejme ludom, co nemali rusko v obchodoch, alebo vnutornych prevadzkach. Ale ako tu pisu predomnou, je nespravodlive pokutovat ludi. Najprv nech daju pokutu Matovicovi a svadobcanom a az potom ostatnym obyvatelom. Potom to bude ferove.

  5. A ty nemáš nič iné na robote dilinko ?? len sledovat čo sa kde deje ??? Ty seredska kamera už si jak staré babky.

  6. Prosim ta ty kamera XD Ked uz mas za potrebu vypisovat komentare tak aspon nemenuj koho si ty videl ty saso. Ty tu pises pod anonymom a zverejnujes cudzie mena. Ruska vonku este k tomu nie su povinne.

  7. dajte si to v hlave doporiadku.
    Z vasich komentarov mam pocit, ze ste „obycajni ludia“ vdaka ktorym je vo vlade ten, na ktoreho kydate.
    Ste tak obycajni de…, alebo sa robite obycajnymi.

  8. Zaujímavé že naj demokrat a zástanca ľudskosti transparentnosti a neviem ešte akého poriadku a férovosti sem nedal príspevok ako to je stymi ruskami a ich pokutovanim.Ustava SR ani v jednom článku neprikazuje nosiť rusko a nikto nedal oficiálne stanovisko potvrdené ministerstvom zdravotníctva že nejakú kus handry dokáže ochrániť zdravie človeka v prípade nosenia tohoto nezmyslu.Tak ako aj nemajú právo policajti dávať pokutu za nenosené ruska ľudia čo dostanú pokutu nech si poriadne pozrú pod akým paragrafom bola pokuta zaevidovana.Ovce zaplatia a tak im treba ja som osobne policajtovi slušné povedal aby mi to dal odolné na akom základe podľa akého paragrafu mám zaplatiť že kľudne zaplatím Odpoveď no počúvajte občan nebudeme sa tu vypisovať choďte a dávajte si pozor na svoje zdravie.Zaujimave nie?

  9. Aha, takže keď v Ústave SR nie je ani zmienka o rúšku, tak je to protizákonné. Ideeeeš.😁 Nuž Ústavu a zákony nestačí len čítať. A pozri si zákon č. 42/1994 Z. z., tam sa dočítaš čo ťa zaujíma a aj to, na základe čoho ti policajt chcel dať pokutu, ale sám to možno netušil.

  10. anonym si …… ked to tak ovladas tak vies kedy sa aj vyhlasuje mimoriadna situaci aka bola vyhlasenna v marci,jednoznacne porusenna ustava daj si pre mna aj desat rusok a nepomoe ti to

  11. Martin, ja neobhajujem nosenie rúšok a ani nemám potrebu nosiť ich 10 naraz. Reaguj k veci. Ja som len okomentoval „odborníka“ na ústavné právo a napísal som mu, v ktorom zákone sa dočíta potrebné informácie.

  12. pre Demokracia je v riti – tvoj príspevok je obyčajný Hoax, žiadny policajt ti pokutu nedával, uveď aspoň miesto a čas, keď si taký borec

  13. Co fizel to deges. Zarabaju 500€ a robia sa s odznakom na pána vsemohúceho. Karma je kurva vec lebo ledva zivíte rodiny a sami nas okradate vy zobraci len vas chrani odznak a sami nemate co zrat vy odpad. Ked sa karta otocí potom budete prosit ale ludia vás budú linčovat vy verejny hajzly. Pockajte karta sa obráti a potom si spytujte svedomie hovná zelené. Ledva sa uzivite sami a zakon vam dal ochranu. Príde linč pojdete prvý darmozráci majstri sveta a kým ste v robote tak vam zeny nadrapujeme hlupáci… vsetko ma svoj cas len toto pamatajte

  14. ja si myslím, že tie naše seredské pándle neradi rozdávajú takéto pokuty, hlavne ked vedia , že je to somarina, len to dostali nakázané od šéfkov a museli to robiť či sa im to lúbi alebo nie, veď už len ten rozdiel v pokutách, seredský dal za 10 a 30e a galantský za 1000€

  15. Fizle chodte pokutovat fararov !!! Nedavaju tu oplatku do ruk ale do drzky. Staci ked jeden ten dochodca bude nakazeny a uz to ma polka kostola. Mu tam dochodci oblizuju prsty ked im to dava do tej gamby a on potom chyta oblatku a dava dalsiemu. Hnus !!!

  16. Zákon č. 42/1994 Z. z.
    § 32

    Priestupky

    (1) Priestupku na úseku civilnej ochrany sa dopustí ten, kto

    a) neuposlúchne varovné signály, pokyny a výzvy vlády, ministerstiev, ostatných ústredných orgánov štátnej správy, iných ústredných štátnych orgánov, okresných úradov, obcí, právnických osôb a fyzických osôb, ktoré vyhlasujú a vydávajú v súvislosti s plnením úloh podľa tohto zákona,

    (2) Za priestupok podľa odseku 1 môže uložiť okresný úrad pokutu do 331 eur; za priestupok spáchaný počas mimoriadnej situácie pokutu do 1659 eur a v blokovom konaní do 1000 eur.

    (3) Priestupok podľa odseku 1 písm. a) prejednáva v blokovom konaní aj orgán Policajného zboru a obecná polícia.

  17. 17. októbra t.r. v Bratislave je protest proti despotizmu,tyranii,arogancii moci a pošliapavaniu práv a slobôd občanov liberálno zapredaneckou vládnou bandou. Treba prísť a rozhodne vyjadriť svoj občiansky postoj a postaviť sa čelom proti svojvôli mocným,nech si nemyslia,že sme len pokojné a zbludilé ovečky. Prísť treba s rodinami s rodičmi,starými rodičmi,priateľkami a kamarátmi. Ústava SR nám to umožňuje a je potrebné sa protestu zúčastniť. Ak ale budeme sedieť doma a len na fórach hromžiť a vypisovať,tak potom si nič iné nezaslúžime,len aby nás nahnali ako ovečky do košiara a potom len velký bič a malý dvor.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img