ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Nehnuteľnosti ako úplatok

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry obvinil tri fyzické a jednu právnickú osobu z korupcie. Ide o protikorupčnú akciu „Obuvník“. Developeri mali dať úradníkovi, ako úplatok, nehnuteľnosti.

V rokoch 2015 až 2019 v obci Kvetoslavov developeri realizovali výstavbu rodinných domov. Zamestnanec stavebného úradu mal za vydávanie stavebných a kolaudačných rozhodnutí prijať od nich úplatok. Za to, že budú rozhodnutia v súlade s ich záujmami mu mali dať stavebný pozemok a novostavbu rodinného domu v celkovej hodnote najmenej 100.000 eur.

Vyšetrovateľ obvinil úradníka zo zločinu prijímania úplatku  a ďalšie dve osoby spolu s jednou firmou z prečinu podplácania.

Úradníkovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na päť až 12 rokov. Zvyšným dvom osobám na dva až päť rokov. Stíhaní sú na slobode. Obchodnej spoločnosti hrozí samozrejme jej zánik.

 

zdroj: Polícia SR

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. …… to akože všade špina…..pred týždňom som bola s otcom riešiť jednu vec ohľadne listu vlastníctva ….po smrti mamy,necelé dva mesiace a tá ………..BEZ KOMENTU pani sa nás pýta akože tam máme trvalé bydlisko …..že hm a čo akože máte v pláne spraviť s tou nehnuteľnostou……..takú by som jej jebla……bez chrbtovej kosti ……natoto nemam slov ……mestské zastupupiteľstvo mesto SERED……Sorry dosť od veci…ak to sem nepatrí,zmažte…

  2. Položená otázka, ktorá niekedy zaznela v Starom zákone a platí aj dnes : nájde sa aspoň desať spravodlivých? Asi nie. Škoda. Bol by to zázrak.

  3. Obchodná spoločnosť bude zrušená ex offo a následne si zriadia novú. Či už na seba alebo na iných. Je podľa legislatívy korupciaúuplácanie majetkovou trestnou činnosťou alebo nie?

  4. Tak ako bola spustená tzv. privatizácia, presnejšie povedané rabovanie, rozkrádanie a rozpredávanie, tak to pokračuje 30 rokov a bude to pokračovať i naďalej, pokiaľ bude čo. Veď bol niekto trestne stíhaný za korupciu, bola niekomu udelená náhrada škody ktorú spôsobil? Nič také. Keď sa niečo prevalí, počujeme, že neporušil zákon. Ale aký? Vôbec aj nejaké existujú? Koľko rozostavaných diaľnic, tunelov … Keby sa vyčíslili škody spôsobené našimi politikmi a pripočítal rozkradnutý a rozpredaný majetok i najbohatšie krajiny by boli oproti nám ako chudobný príbuzný. A aby sme prežili, narastajú nám iba dlhy.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img