ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Burinou zarastá nielen štrk, ale už aj samotný asfaltový chodník…

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Burina v centre mesta a na najfrekventovanejších verejných priestranstvách a chodníkoch, si postupne „berie“ mesto obdobne, ako tomu je v oblasti Černobylu. Rozdiel medzi Sereďou a Černobylom je v tom, že napríklad mesto Pripyať  viac ako 30 rokov nik neobýva.

Na stav chodníka pod Hokejkou upozorňujeme už niekoľko rokov. Asfalt vyliaty bez obrubníkov, krivo a spôsobom obvyklým v minulom storočí a to v časoch pred Nežnou revolúciou začal zarastať  burinou, ktorá pre úplne absentujúcu údržbu prerástla pol metra široký pás vysypaného štrku.

Cigaretové ohorky sú popri chodníku úplne všade v stovkách a tak aj táto časť mesta pripomína chudobné dediny málo rozvinutého vidieka niekde na východe  Moldavska. Aj tam sa však snažia preraziť aspoň v turizme a tak turistov lákajú na dobré víno, koňak a dobytok sa pasúci na rozsiahlych pastvinách.  U nás žiaľ nemáme ani tento druh atrakcií a tak prípadnému zúfalému turistovi zablúdenému do mesta hľadajúc od revolúcie neexistujúci autocamping na „Ostrove lásky“, môžeme ponúknuť jedine ak rozpadnutý kaštieľ, kopu lúženca po bývalej NHS a poosie*ané fasády budov v centre mesta.

Na neudržiavaný chodník a burinu nás tentokrát nemusel upozorňovať žiaden pozorný obyvateľ mesta, nakoľko chodník na Hokejke dokumentujeme pravidelne ako vrchol snahy súčasného vedenia mesta ukázať svoje schopnosti, vkus a iniciatívu meniť mesto k „lepšiemu“.

Fotografie stav buriny ktorou chodník zarastá boli vyhotovené počas tohto víkendu.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Poslanci MsZ zvysili obyvatelom mesta dane prakticky o 100%. Co za svoje peniaze obcania dostavaju? Ake sluzby a servis si predplacaju u volenych zastupcov, uradnikov MsU a zamestnancov mesta?

    Co okrem porusovania zakonov (spravy hlavnej kontrolorky) a nezakonneho vyplacania odmien svojmu zastupcovi robi primator Tomcanyi?

  2. Jednym slovom nic, dokonca mesto vyrazne zacina chatrat, a dalsi primator to bude mat ovela horsie pretoze bude musiet riesit vsetky provizorne riesenia tohto osadenstva.

  3. Treba však občanom stále pripomínať , aby sa zaujímali , ako sa využívajú verejné zdroje . Tiež musí byť samozrejmosťou , že vlastník sa o svoj majetok stará . Pozrite sa na rozpočet mesta alebo obce a predstavte si , čo by sa dalo za to urobiť.

  4. Vlastne koľko ľudí zamestnáva MÚ na údržbu mesta? Vidieť skoro ráno pár ľudí, ktorí zbierajú papiere, ktoré napichujú na tyč. A čo sa týka okopávania záhonov, vidieť iba jednu ženu, ktorá má asi celé mesto na starosti. Tú vidieť, že stále robí. Viac ich nie je, nie je to veľmi málo? Aby stíhala odstraňovať aj prerastenú zelinu by musela byť stonožka.

  5. keby raz do tyždňa išiel Tomčánxi trhať zelinu vyzeralo by to tu troch lepšie, konečne by robil aj niečo užitočné aj to brucho by mu zmizlo

  6. Viete co? Burina na chodniku je tak vazna vec, zeby mal zasadnut krizovy stab v meste.. A vas, co tak odusevnene odsudzujete zato primatora, by som prizval vsetkych. Pri odchode by som vam rozdal rukavice a mohli by ste ukazat primatorovi, ako sa riadi mesto cez trhanie buriny… Blbe, ze? Presne, ako vase komentare a clanky.. Lebo fakt nie je nic dolezitejsie a hodne clanku v platku, ktory uz davno nema uroven..

  7. Anonym 18:03 – ty asi tiež nič v robote nerobíš a berieš peniaze za nič. Alebo ti nevadí že berie aj z tvojich peňazí za neplnenie si svojich povinností? (ale vyuctovat si za prácu nezabudne) 🤔

  8. Presne toto sú argumenty verejných činiteľov, ako anonym 18.03. Chcete pekne mesto občania? Tak sa postarajte sami , pokoste , pozametajte , trhajte buriny , nevadí že zákon hovorí , že je to povinnosť mesta. V Seredi ste museli zrušiť VZN o odpratávani snehu , nakoľko bolo až protiústavné.

  9. Ano mesto malo zabezpečiť aby sa vyhrala zelina ale tie spaky tam nedali mestský zastupitelia ale občania ci uz vyhadzovanim z okien (minule mi takmer na hlave pristál) a dokiaľ sa nenaučíte robiť si vlastný poriadok resp nerobiť neporiadok tak sa nesťažuje ze mesto nic nerobí ono sa len prisposobilo tomu co robia občania

  10. Je jasné, že jedna pani nezvládne udržiavať mestskú zeleň, preto by ma zaujímalo koľko je v meste ľudí poberajúcich sociálne dávky teda konkrétne hmotnú núdzu. Nie je náhodou ich povinnosťou odpracovať si mesačne nejaké hodiny verejnoprospešných prác ?

  11. Problem je, ze toto nie je udrziavane po cele mesiace. Dokumentacia je samozrejme k dispozicii.

    Druha vec je uplne zle, nevhodne, az primitivne riesenie, ktore je aplikovane snad skutocne len v Seredi. Nikde inde som obdobny nezmysel nevidel.

    A najhorsie je, ze na obdobny vyvoj sme upozornovali hned po realizacii tohto ostudneho „diela“ ala Tomcanyi. Uroven rekonstrukcii verejnych priestranstiev taka, za aku by funkcionarov hnali palicami z mesta uz aj v Moldavsku.

    Vlastne staci sa pozriet na uz spomenuty Nahorny Karabach. A to su tam skoro 30 rokov vo vojnovom stave…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img